Rıdvan Can

Birlik Zamanı

Rıdvan Can

Bazı gerçekler vardır, kolay kolay değiştiremezsiniz. Bazı şeyleri hafızalardan silemezsiniz. Yaşanmışlıklar vardır, yenileri yaşanana kadar hep onlar geçerlidir. Yapılması gereken şey ise birlik olmaktır. Bu kenti yöneten insanlar çekişmeleri bir kenara bırakıp  birlikte  hareket etmek gerekir. Süper Lig takımlarına bakıp örnek almak gereklidir. Akhisar Belediyespor kimdir? Bu güne kadar elde ettiği en büyük başarı nedir? Ve bu konuma kadar nasıl gelmiştir? Süper ligde ve PTT 1.Liginde bu işin örneğini taşıyan bir çok takım var.

Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın STK' lar, Kent Konseyi,  ekmeğini bu şehirden kazanan İş Adamları her gün bir açılıştan diğerine koşturuyorsunuz. Bir gün de bu şehrin  takmını görün, bir defa olsun maçına gelin.. Sizler de bu şehrin insanlarısınız. Van için önemli bir potansiyele sahip olan bu takıma  lütfen  sahip çıkın. Sizlere yakışan düşenin elinden tutup kaldırmaktır.

Birileri  yanlış yaptı diye, birileri başka görüşe  sahiptir diye  koca bir şehrin takımına taraftarına küsmeyin. Bir araya gelin tek hareket ile bir dakikada ipten alabileceğiniz bu takıma sahip çıkın. Bizlerde Ellerimiz kabarana kadar alkışlayalım sizi. Sayfalarca günlerce aylarca yazalım konuşalım. Tarihe altın harflerle kazıyalım isimlerinizi. Bu kötü günlerden takımı bu insanlar çıkardı. diyelim.

Bir araya  gelin el ele verin.İstiyoruz ki   Türkiye yine bu şehrin takımını konuşsun. Yeniden şahlanalım, yeniden bir hava getirelim. Şehrin sokaklarında binler, on binler mutluluktan size teşekkür etmek için  yürüsün. Ama lütfen sizde bir adım atın. Lütfen geçmişi bir kenara bırakın ve bu güne bakın. Vanspor için, şehir halkı için yapın bunu. Bu takım eski günlerine kavuştuğunda kahraman siz olacaksınız. Yapmazsanız ne olur. Hiç bir şey olmaz. Bu gün olduğu gibi yine yürekli birkaç insan, takımının armasının yerlerde sürünmesine yüreği müsaade etmeyecektir  elbette. Ama biz  başarılı olmak Van'a  yakışan  takımın şehri olmak istiyoruz.

Yazık oldu!

Geçen hafta Diyarbakır deplasmanında kaybedilen puanın moral bozukluğuyla İstanbulspor karşısına çıkan B.Vanspor taraftarın desteğini de arkasına alarak maça beklendiği gibi hırslı ve azimli başladı. Oyunun kontrolü ağırlıklı olarak B.Vanspor'un elindeydi. Maçın genelinde top bir o kalede, bir bu kalede dolaştı. Her geçen hafta performansının üstüne güç ekleyen B.Vanspor güçlü rakibi karşısında daha istekli, mücadele gücü yüksek bir futbol ortaya koydu. B.Vanspor"da her şey yolundaydı fakat açık konuşmak gerekirse gol atmakta zorlandı ve hatta yetersiz kaldı ve hücumda organize olamadığı için bunu beceremedi. Sonuç olarak cesur ve istekli oynuyorlar. Kazanma motivasyonu disiplinleri her geçen hafta ön plana çıkıyor.

Hakem maçı katletti!

Maçın orta hakemi adeta bir bombaydı. B.Vanspor'u kazandırmama adına elinden geleni yaptı. Yüzde yüz iki penaltıyı verse, maçın kırılma anı olacak ve arkası da gelecekti. Geçen hafta Diyarbakır'da iyi mücadele etmiş ve yüzde yüz bir penaltısı verilmemişti. Böyle büyük bir haksızlık olduğu halde hiç kimsenin olayın farkında olmaması çok garip...

Kara Kobra mağlubiyete görevini yaptı!

Ne Beşiktaş'ın ''Çarşı''sı, ne Galatasay'ın ''Ultra Arslanı'',ne de Fenerbahçe'nin ''Kanarya''sı her zaman her yerde en büyük B.Vanspor'un Kara-Kobra' var. İstanbulspor karşısında da bir kez daha gördük ki, vefakâr Kara-kobra taraftarlarının büyüklüğüne şahit olduk. Böylesine çalkantılı ve sıkıntılı bir ortamda tribünleri doldurarak takımın 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen maçın bitiş düdüğüne kadar takımı desteklediler. takımın arkasında itici güç oldular....

Gerçek şu: Bu maçta bitti, haftaya çok zor bir İstanbul deplasmanı var. Ligin bir diğer güçlü ve iddialı takımı Fatih Karagümrük maçı var. Takımın bu maça konsantre olmaları lazım...

Umudumuzu kesmeyeceğiz ve takımın arkasında olacağız.

Yazarın Diğer Yazıları