Rıdvan Can

VALİ ZORLUOĞLU'NDAN KONGRE ÖNCESİ BEKLENTİLER

Rıdvan Can

Bu kentte sporu ve Vanspor’u sevenlerin gözü 7 Ocak 2018’e çevrildi. Zira temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor’un bu tarihte kongresi var. Kırmızı-siyahlı takımın kongresinden önce spor kamuoyu ve taraftarların Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Murat Zorluoğlu’ndan bir takım beklentileri var. Sayın Zorluoğlu, işinin kolay olmayacağını kendisi de biliyor. Bu zorlu yolculukta tekrar kendisine yürekten başarılar diliyorum. 

Sayın Murat Zorluoğlu’ndan beklentilerin başında 7 Ocak’ta yapılacak Van Büyükşehir Belediyespor’un kaderinin belirleneceği kongrede profesyonel anlamda bir kulüp yönetimi oluşturulması. Van Amatörspor kulüplerinin içinde bulunduğu sıkıntıları ve 2018 yılı yatırım projesine alınan Van Atatürk Şehir stadyumunun kapasitesinin en 20 bin olması yönünde şehrin beklentileri var. Bizlerde spor yazarı olarak Sayın Valimizin bu beklentileri çözeceği umudunu taşıyoruz.

Sayın Valim öncelikle bu şehirde yaşayan Vanspor sevdalılarının ve Van halkının en çok ilgilendiği sosyal yaşantısını oluşturan futbol takımının düştüğü yerden kaldırılması bu kentin en büyük kazanımlarından biri olacaktır. İlimizin futbol adına yaşadığı gerilemenin arkasında tek bir neden yatmaktadır.  Kötü Yönetim!

7 Ocak’ta yapılacak kongreden eğer profesyonel anlayışta bir yönetim çıkmazsa takımın işi gerçekten çok zor..! Mevcut şartlarda kulübün bir anda kabuk değiştirmesini beklemenin çok zor olduğunu kabul etmek gerek. Bu herkesin elini taşın altına koyması kaydıyla, özveride bulunduğu bir zihniyetle mümkündür. Geçmişte bunun başarılı örneklerini yaşamıştık.

1997-98 Futbol sezonunda Vanspor kulüp başkanı dönemin Valisi Abdülkadir Sarı takımın küme düşmesinden sonra bir açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklamada 97-98 futbol sezonunda başarılı olamadıklarını önümüzdeki sezon takımı Van halkının istediği kişilerin yönetmesi gerektiğini ve bu konuda yaptığı araştırmalar sonucunda takımın yeni yönetimini halkın belirlediği kişiler tarafından oluşturdu. Takımın başına getirilen yönetim Türk futbol liglerinde ender rastlanan bir gerçek, düştüğü sezonun ardından yeni yönetimiyle tekrar bir üst lige çıkmıştır.

Sayın Valim üst lige çıkmamız neden sizinle olmasın? Süper lig geçmişi olan bu kentin, amatör lige düştükten sonra geçmişte bu kulübü ayakta tutan, biz futbolseverlerin eski günleri yeniden yakalama ümididir. Ancak bunu bizlere yaşatacak, inandıracak lider yöneticiler bulmak mümkün olmadı olamıyor. Yönetim zaafı bu takımın kaderi olmamalı. Beklentiler bu takımın başına profesyonel anlayışta bir yönetimin seçilmesi taraftarlar arasında takımın üst lige çıkacak inancı yaratmasıdır. Eğer kongreden profesyonel anlayışta bir yönetim çıkmazsa B.Vanspor'un işi gerçekten çok zor! Şimdiden seçilecek olan kulüp yönetimine başarılar diliyorum.  

Yazarın Diğer Yazıları