Rıdvan Can

Trabzon resmen 5-2 oynadı

Rıdvan Can

Temsilcimiz B.B.Vanspor'un ilk devrenin son maçında 1461 Trabzonspor'a 5-2'lik gibi farklı bir skorla mağlup olması, taraftarda bir hayal kırıklığı oluşturdu. Başlıkta belirttiğim gibi Trabzon, adeta Van'la 5-2 oynadı. Evet, 5-2'nin açıklamasını yapacak olursak, maç öncesi ısınması antrenmanlarından biridir. Trabzon'un genç yetenekleri, 90 dakika boyunca Van Büyükşehir Belediyespor'un ruhsuz oyuncuları karşısında resmen antrenman yaptı. Kimse kusura bakmasın Van iki haftada 9 gol yiyecek bir takım olmamalıydı..!

2017-2018 futbol sezonunun ilk devresini ağır bir mağlubiyetle kapatan Van Büyükşehir Belediyespor'un deplasmanda 1461 Trabzon karşısında ortaya koyduğu futbol ve kalesinde gördüğü basit goller bizi ve bu takımı seven herkesi derinden üzdü.  Sezon başında Kulüp Başkanı Abdullah Çalım başkanlığında ve teknik direktör Erdoğan Yılmaz yönetiminde yaptığı flaş transferlerle son 10 yılın en iyi kadrosunun kurulduğu bu sezonda şehir kenetlenerek şampiyonluk sloganları atarak Valisinden, büyükşehir Belediyesine, iş adamlarından, taraftarına basınından tüm kesimlere kadar herkes birlik ve beraberlik çerçevesi içinde Van Büyükşehir Belediyespor'un yanında yer aldı.  'O sene, bu sene' sloganıyla şampiyonluk parolasıyla lige merhaba dedi. Ligin ilk maçında Ankara Demirspor'a kaybeden Van Büyükşehir Belediyespor Teknik direktör Erdoğan Yılmaz ile çıktığı 8 maçta biri hükmen olmak üzere 4 galibiyet, 1 beraberlik 3 mağlubiyet alırken, Teknik direktör Nevzat Şipal yönetiminde çıktığı 9 maçta 3 galibiyet, 2 berberlik ve 4 mağlubiyet alarak ligin ilk devresinde büyük hayal kırıklığı yaşatarak, beklentilerin çok altında ilk yarıyı tamamlayan Kırmızı-Siyahlılar 24 puanla 12.sırada yer alarak geçen yılın altında kötü bir performans ortaya koydu.  

Bu takım bize geçen sezonu bile aratır oldu.

2016-2017 sezonuyla 2017-2018 sezonunu kıyasladığımızda geçen yılın takımı bu yılın takımına oranla daha iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Teknik direktör Namık Altunsoy ve sportif direktör Turgay Karatekin yönetiminde kurulan mütevazı takımla Van Büyükşehir Belediyespor ligin ilk yarısını 29 puanla 5.sırada tamamlamıştı. Bu sezon Van Büyükşehir Belediyespor 17 haftalık periyotta iki teknik direktörle 24 puan toplayarak ilk devreyi 12.sırada tamamlayarak tam bir sükutu hayal yaşatarak başarısız şekilde devreyi ağır bir mağlubiyetle kapattılar.

Kulüp Başkanı Abdullah Çalım öncülüğünde bu yıl yapılan transferlerle kurulan takım geçen sezonun futbolcularıyla kıyaslandığında daha iyi futbolculara sahip olmasına rağmen başarı bakımından geçen yılın altında kaldı ve başarısız bir ilk yarı geçirdi.

Maça gelelim:

Maçı TRT Kürdi'den canlı izleyenlerdendim. Geçen hafta evinde aldığı farklı mağlubiyeti hakemlerin yanlı tutumlarına bağladık ya bu haftayı nereye bağlayacağız.

Trabzon deplasmanı kazanılması gereken bir maçı daha farklı mağlubiyetle ve kötü futbolla ligin ilk yarısını tamamladık. Van Büyükşehir Belediyespor sadece 1461 Trabzon maçını kaybetmedi, aynı zamanda şampiyonluk umutlarını da kaybetti gibi. Sahada kaldığı 90 dakika boyunca sezonun en farklı mağlubiyetini almakla beraber, rakibe de sayısız gol fırsatı verdi. Teknik Direktör Nevzat Şipal yönetiminde 1461 Trabzon karşısında sergilenen kötü futbol ve oyunu okuyamama gibi önemli etkenler farklı mağlubiyeti getirdi.  Rakip karşısında takım olarak oyun hâkimiyetini maç süresince rakibe veren topa sahip olamayan, oyunu kontrol edemeyen, hücuma ve müdafaaya katkı sağlayamayan kaleciden orta sahaya ve forvete kadar sezonun en kötü oyununu sergiledi.

Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk 17 haftasında içerde ve dışarıda istikrarlı bir oyun ortaya koyamadı.  Kendi saha ve seyircisi karşısında Kayserispor kupa maçı ve bir iki maç haricinde iyi futbol ortaya koyamadı. Diğer maçlarda ise rakibini fazla baskı altına alamadı ve etkili performans sergileyemedi. Maçların ikinci yarılarında kondisyonu yetmeyerek oyundan tamamen düştü ve bazı maçlarda skoru koruyamayarak sahadan ya beraberlikle ya da mağlubiyetle ayrıldı.

Söyleyebileceğimiz takımın ligde birçok takımdan kaliteli futbolculardan kurulu olduğunu fakat fiziki kalite olarak ise ligin bir çok takımından da geride olduğunu da söyleyebiliriz.

Devre arası transfer yapmak çok kolay olmasa da şu an görünen takıma en az iki forvet takviyesi yapılacağı yönünde.  Bence orta alana da lider özellikli, takımın hücum performansını artırabilecek bir oyuncu şart. İkinci yarıda fiziki olarak daha güçlü, oyunu kendi istediği gibi oynayabilen, pas kalitesi daha yüksek bir takım olabilirsek Play-Off hedefine yürüyebiliriz. Ama öncesinde Van Büyükşehir Belediyespor yönetiminin sezon sonu hedefini net bir biçimde ifade etmesi gerek. Eğer hedef Play-Off ise, ben takımın bu hedefe bu Teknik kadroyla yürüyebileceğini düşünmüyorum.  

Yazarın Diğer Yazıları