Rıdvan Can

Tebrikler

Rıdvan Can

Öncelikle Muğla deplasmanından güzel bir futbolla altın değerinde üç puanla dönen Van Büyükşehir Belediyespor teknik heyeti ve futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum.

 

Ligin kritik deplasmanlarından birine çıkan Van Büyükşehir Belediyespor için son derece önemli bir karşılaşmaydı. Muğlaspor henüz evinde yenilgisi olmayan dişli rakipti. Bu anlamda maçın neresinden bakarsanız bakın iki taraf için zor maçtı. Zirve mücadelesi veren iki takımdan biri bu kritik maçta büyük hasar alacaktı. Bu kritik karşılamada kazanan Van, kaybeden Muğla oldu.

 

Son haftalarda istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan ve yaşadığı puan kayıplarıyla taraftarını hayal kırıklığına uğratan ve zirveden uzaklaşan Van Büyükşehir Belediyespor'un Muğla galibiyeti moralleri yerine getirerek, umutları tekrar yeşertti.

 

Muğla maçı öncesi hafta içi görüşünü aldığım deneyimli teknik direktör Nevzat Şipal, ise tam tersini düşünüyordu bizim açımızdan önemli bir karşılaşma fakat biz Muğla'dan puanla döneceğiz dedi. Evet, Şipal hoca ve yardımcıları hafta boyunca futbolcuları Muğla maçına moral motivasyon anlamında iyi hazırlamış ve galibiyete şartlandırmıştı. Gerçekten Van açısından alınan bu galibiyet küçümsenmemeli ve bu galibiyetin de takım üzerinde rehavete yol açmamalı diye düşünüyorum.

 

Muğla Stadı'nda Van Büyükşehir Belediyespor'u yalnız bırakmayan Kara Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger ve beraberindeki 50'ye yakın Vanlı taraftarın desteğini arkasına alan Kırmızı Siyahlılar iyi bir oyun ortaya koyarak Muğlaspor'u 2-1 mağlup etmenin yanı sıra, Muğla'ya evinde ilk mağlubiyetini de tattırmış oldu.

 

"Büyükşehir Belediyespor bugüne kadar ligdeki en iyi futbolunu sergiledi dersek, abartı yapmış olmayız." Evet, Maçı izleyen bir arkadaşın bana maç sonu dediği bu: Evet, Muğla karşısında sezonun en iyi futbolunu oynayan Van Büyükşehir Belediyespor bu güzel oyunun karşılığını da üç puanla süsledi.

 

2-1'lik skor da oynanan güzel oyunun karşılığıydı.

 

Evet, bizlerde Van Büyükşehir Belediyespor teknik heyetinden ve futbolcu kardeşlerimizden istediğimiz ve arzuladığımız Muğla karşısında sergilenen oyunun karşılığında alınan galibiyetin mutluluğunu hafta sonu evimizde oynayacağımız ligin iddialı ve güçlü ekiplerinden Diyarbekirspor karşısında da yaşamak ve Muğla karşısında sergilenen oyunun süreklilik oluşturması tek dileğimizdir.

 

Bu ligin besin kaynağı puandır. Sonuçta güzel bir futbol ve gelen altın değerinde üç puan ileriki haftalara umutla bakmamızı sağladı. Evet, Muğlaspor karşısında alınan üç puanın önem kazanması için Diyarbekirspor karşısında da aynı oyunu sahaya yansıtıp üç puanla ayrılmak lazım.

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyespor futbolcuları ve teknik heyeti Muğla galibiyetinin rehavetini üzerinden atarak Diyarbekirspor karşısında da galip gelerek taçlandırmalarını bekliyoruz. Bu anlamda Diyarbekirspor maçı çok önemli ve dönüm maçı olduğunu bir kez daha yineliyorum.

 

Diyarbekirspor karşısında başarılar diliyorum...

Yazarın Diğer Yazıları