Rıdvan Can

Eserinizle övünün

Rıdvan Can

Durum kötü. Son 6 haftada 1 bay 5 mağlubiyet alan Van Büyükşehir Belediyespor içerde dışarıda kazanamıyor. Bu durum Kastamonu karşısında da yaşanan hezimetle devam etti. Bu ağır yenilginin bir mazereti olamaz. Kimsenin bu taraftarı üzmeye bu takımın taraftarıyla alay etmeye bir milyonluk bir şehrin   adını tarihe kara leke olarak yazdırmaya hakkı yok. Sezon başından beri takımda bir istikrar yok devamlılık yok böyle olunca da Kastamonu maçında balon patladı ve tarihin kara defterine yazılacak bir fark geldi gerçekten bu şehrin ve taraftarın hak etmediği ağır bir mağlubiyet tokat gibi geldi 6-1’lik ağır yenilgi içler acısı bir durum.

Sahada rakip takımların ezici oyunu karşısında çaresiz ne yapacağını bilemeyen bir iki Vanlı futbolcu dışında mücadele etmeyen bu futbolcu topluluğunun bir suçu yok. Esas suçlu takımı bu duruma getirenler, yani teknik heyet ve yönetimdir. Van Büyükşehir Belediyespor’a hoca diye getirilenler Van’ı deneme tahtasına çevirdiler ve bir nevi stajyerliklerini burada yaparak takımı bir enkaz halinde bırakıp gittiler.

Ligin 5.haftasında gönderilmesi gereken teknik heyetin 12.haftaya kadar takımın başında kalmasında ısrar eden kulüp yönetimi bizi anlamamazlıktan geldi biz daha 5. Haftadan tehlike çanları çalıyor ileriki haftalarda bu takım kâbuslar yaşayacak dedik. Ama nafile kimse bizi dinlemedi. Hep yanlış anlaşıldık fakat o gün yazdığımızı konuştuğumuzu bugün yine söylüyoruz. Van Büyükşehir Belediyespor kulübü bütünüyle bir sorunlar yumağıdır. Sahanın dışı tam bir muamma, içi ise bambaşka âlem futbolcuları sahada var mı yok mu belirsiz. Her zaman olduğu gibi yine mazeretler de bitti. Görünen köy kılavuz istemez şiarıyla gidişat  mazeret istemiyor.

Van Büyükşehir Belediyespor´lu yöneticiler ve futbolcu kardeşler söyleyin bize siz ne iş yaparsınız? Söyleyin de bilelim. Nedir bu haliniz. Bu takım bu sezon hadi deplasmanları geçtik ya kendi sahasında maç kazanamıyorsa bunun nedeni ne! Takım kendi evindeki maçlarda pozisyon bulmasına rağmen gol atamıyor futbol ve mücadele adına bile ortaya bir şey koyamıyorsa nedir bunun nedeni söyleyin. Bu kadar ruhsuz ve etkisiz olan bir takım böyle devam ederse lig de kalır mı? Kalamaz beyler kalamaz. Tünelin ucundaki ışık göründü. Futbolcu kardeşler size verilen kredi, size verilen imkân, size verilen değer ve para kime verildi. Aldıklarınızın karşılığını neden vermiyorsunuz? Bilin ki  verileni hak etmiyorsunuz. 

Şansızlık mı, beceriksizliğiniz mi, kalitedeki yetersizliğiniz mi. Ya da başka bir nedenimi. Söyleyin bu duruma nasıl geldiniz. Van B.Belediyespor adına yazılacak anlatılacak hiç bir şey yok. Aslında var. O da kocaman bir hiç. Kazanmaktan başka şansınızın olmadığı bir maçı farklı kaybedip kendinizi ateşin içine atıyorsunuz. Gerçekten çok zor bu takım bu oyunla çok zor. Şimdi takımı bu hale getirenler eserleriyle övünsünler. Ne diyeyim söylenecek çok söz var ama şu anda sözün bittiği yerdeyiz.
Son söz eserinizle övünün.

Yazarın Diğer Yazıları