Rıdvan Can

İlk galibiyet başlangıç olsun

Rıdvan Can

B.B.Vanspor'un ligin ikinci haftasında Kırıkhanspor deplasmanından üç puanla dönmesinden dolayı, yönetim, teknik heyet ve sahada verdikleri onurlu mücadeleden dolayı futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.  Öte yandan kritik deplasmanda takımı yalnız bırakmayan yüze yakın Kara Kobra taraftarlarına ve dernek Başkanı Ercan Dülger'e maçın başından sonuna kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

 

Darısı evimizde oynayacağımız Kayseri Erciyes maçına diyorum.

 

Kırıkhan maçı öncesi maçla ilgili düşüncelerimi yakın arkadaşlarım ve kulüp yönetimiyle paylaşmıştım zor bir deplasman bizi bekliyor fakat biz oradan galibiyetle döneceğiz rahat olun demiştim ve öylede oldu.

 

Ligin ilk maçında Ankara Demirspor karşısında sergilenen futbol başta ben olmak üzere izleyen herkesi tatmin etmemiş alınan kötü mağlubiyet üzmüştü. Ben o günde dedim bu günde tekrarlıyorum bu ligin üstünde bir takımımız var.  İlk maçta kötü futbol sergilenmiş olabilir, fakat bu takımın kötü olduğu anlamına gelmez. Bunu Kırıkhan karşısında aldığı galibiyete bağlamıyorum benim bu takımla ilgili düşüncelerim ilerleyen haftalarda daha net anlaşılacaktır. Bu takım bu şehrin markasıdır değeridir. Sahip çıkmak desteklemek yanında olmak lazım bu düşüncelerimi sıralarken elbette takımın kötü olduğu dönemlerde eleştirimizi ve gerekli uyarılarımızı da yapacağız. İlk köşe yazımda dile getirdiğim gibi biraz zamana ihtiyaç var. Bu takım üç beş hafta sonra rayına oturduğunda çok can yakacaktır ve ileriki haftalarda iyi bir takım izleyeceğimizi söyleyebilirim.

 

Evet, şimdi Kırıkhan galibiyetinin haklı gururunu ve sevincini bir tarafa bırakalım ve bu önemli galibiyetin önem kazanması için rehavete kapılmadan hafta sonu sahamızda oynayacağımız Kayseri Erciyes karşısında alacağımız galibiyetle taçlandıralım.  Şampiyonluk ve Play-off mücadelesi veren rakiplerin puan saçtığı haftada temsilcimizin Kırıkhan deplasmanında aldığı 3 puan çok daha önem kazandı. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor da şampiyonluk yarışı içinde olmak istiyorsa ki, istiyordur bu yüzden iç saha ve deplasman fark etmek sizin her maçta üç puan için mücadele etmesi lazım kazanılması gereken bir maç daha bizi bekliyor. Pazar günü ağırlayacağımız Kayseri Erciyes karşısında da başarılı bir oyun sergileyerek üç puanı alalım.  Kesinlikle Van Büyükşehir Belediyespor'un, Kırıkhan karşısında aldığı bu galibiyet tesadüf değil. Bu başarısını önümüzdeki haftalarda artarak devam ettirmelidir. Kayseri Erciyes karşısında temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları