Rıdvan Can

İç saha sendromu sürüyor

Rıdvan Can

Kendi sahasında taraftarının önünde her maçında skor anlamında güzel futbol anlamında yokları oynayan Van Büyükşehir Belediyespor Kozan Belediyespor karşısında da aynı oyunu sergiledi. Bu da bir kez daha gösterdi ki, Van Büyükşehir Belediyespor'un iç saha sendromu devam ediyor.

Kozan Belediyespor sanki deplasmanda değil de, kendi evinde oynuyormuş gibi baskılı bir oyun ortaya koydu.

Kırmızı-Siyahlı takımın ceza sahası çevresinde kalma oranı nerdeyse yüzde 45, bu da rakip takımdan ne kadar baskı yediğimizi net bir şekilde ortaya koyuyor.

Büyükşehir, kendi saha ve seyircisi önünde 10 kişi kalan rakibi karşısında beklentilerden uzak bir futbol ortaya koydu.

Küçük bir ilçe takımına karşı tek gol atarak üç puan almak futbol adına çok büyük başarı olmasa gerek...

Kozan Belediyespor karşısında sadece ilk yarının belli bölümlerinde iyi oyun ortaya koyuldu. İkinci yarıda, özellikle golden sonra 50'nci dakikadan itibaren Kozan Belediyespor neredeyse ceza sahamızdan çıkmadı.

Rakip ilk yarı bitmeden 10 kişi kaldı.

Saha avantajı, taraftar avantajı, skor avantajı, yani her avantaj sende, ama sahaya yansıtacak iyi bir oyun yok.

Nasıl olacak peki söyler misiniz?

1-0 garantili bir skor değil ki. İşte iki hafta önce yine içerde oynanan Çorum maçında 1-0'lık maç, son dakikada 1-1 oluyor ve iki puan kaybediyorsun.

Yapmayın arkadaşlar…

Hepiniz profesyonel futbolcusunuz. Sahaya amatör ruhla değil, kazanma hırsıyla çıkmalısınız. Çıkın ve top oynayın. Temsil ettiğiniz şehir, giydiğiniz forma, bunların hakkını verin.

Rakip buraya belki de fark yememe düşüncesiyle gelmiş. Ama siz, size yakışmayan bir futbol ortaya koydunuz ki, rakibin iştahını kabarttınız.

Beyler, bakın her zaman böyle fırsatlar ele geçmez. Rakip bir eksikle oynuyor, 1-0 geriye düşmüş kendine herkes gibi bizlerde basın tribününde tamam Van farka gider düşüncesindeyken, yaklaşık 20 dakika rakip senin ceza alanından çıkmıyor.

Savunma dersen yine evlere şenlik. Adamların net üç pozisyonu var, senin de var, fakat boş atışlar.

Bakın arkadaşlar sezon başından beri seyir zevki güzel bir maç izletmediniz bu taraftara. İçerde alınan puanlar ise sancılı, yani taraftarın baskısı da olmazsa zor olacak…

Neyse kocaman bir "ama" daha diyerek sözü bağlayalım.

Aman, ders alacağız diye katlanacağımız külfet fazla olmasın. Yukarıda bir kısım istatistikler verdim. Onlar da gösteriyor ki, bazı şeyler yolunda gitmiyor. Sizler sahaya oyun karakterinizi doğru yansıtın ve iyi mücadele edin.

O zaman puan ve puanlar kendiliğinden gelir.

Yoksa iç saha sendromu devam eder.

Yazarın Diğer Yazıları