Rıdvan Can

Helal olsun size

Rıdvan Can

Van Atatürk Şehir Stadyumunda hafif yağmur ve soğuk havada başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında temsilcimiz Vanspor maça iyi başladı. Taraftarın soğuk havaya rağmen maça ilgisi yoğundu. Yağan yağmur, ağır zemin iki takımın futbolcularını etkilese de temsilcimiz Vanspor daha ilk dakikalarda oyuna ağırlığını koydu. İlk yarıya hızlı başlayan ve Tuzlaspor kalesini adeta ablukaya alan Vanspor Batuhan Er'le bulduğu golle skor üstünlüğünü eline aldı. Golden sonra da baskısını artıran Vanspor peş peşe bulduğu önemli gol pozisyonlarında Tuzlaspor kalecisi Vanlı Bayram Olgun kalesini gole kapatarak, farkın açılmasına izin vermedi.

 

İkinci yarıya da iyi başlayan Vanspor 10 kişi kalan rakibi karşısında etkili ataklar geliştirdi. Özellikle savunmasında açıklar veren ve hata yapan Tuzlaspor Serdar Cansu ve Batuhan'ın gollerine engel olamadı.  Vanspor zorlu maçta attığı 3 golle haftayı üç puanla kapatarak, ilk yarının son iç saha maçında taraftarını sevindirdi. Vanspor haftaya deplasmanda oynayacağı Kırşehir'e moralli gidecek. Bu güzel futbolu ve güzel galibiyeti bizlere yaşatan teknik direktör Taner Taşkın, ekibi ve futbolcu kardeşlerimize helal olsun.

 

Ligin 15'nci haftasında deplasmanda Elazığspor'a 3-1, hafta içinde ise oynanan Ziraat Türkiye Kupası'nda Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen temsilcimiz Vanspor ligin 16'ncı haftasında saha ve seyircisi önünde ligin güçlü ekiplerinden Tuzlaspor'u 3-0 mağlup etmeyi başardı. Tuzlaspor ise Ziraat Türkiye Kupası'nda Süper Lig takımlarından son iki sezonun şampiyonu Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek, Van'a moralli gelmişti.

 

'TUZLASPOR VAN'DA KARİZMAYI ÇİZDİRDİ'

Galatasaray galibiyetiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Tuzlaspor, Van'da aldığı ağır mağlubiyetle karizmayı çizdirdi diyebiliriz.

 

KÖTÜ FUTBOLCU YOKTU

Vanspor'da Tuzlaspor karşısında 'şu oyuncu vasat oynadı' diyebileceğimiz bir isim yoktu. Takım halinde sıfır hatayla oynadılar. Sonuç olarak Vanspor bu sezonun belki de şuana kadar iç sahada en güzel futbolunu sergiledi. Tabi ki lig uzun bir maraton, ayağımızı yere basarak, sağlam adımlarla gitmemiz gerektiğini unutmamak gerekir. Tuzlaspor Karşısında sergilenen iyi futbol, gelecek haftalar adına hepimize umut verdi, yüzleri güldürdü.

 

İKİ DOST TAKIM KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Geçen sezon TFF 3'ncü Ligde aynı grupta yer alan Vanspor ve Kırşehirspor'un hem Van'da hem de Kırşehir'de oynanan maçlarda iki takım ve taraftarlarının fair-play'a yakışır dostlukları ve el ele ikinci lige çıkmaları o sezona güzel dostluk görüntüleri damgasını vurmuştu. Evet, bir yıl aradan sonra yine iki takım aynı grupta şampiyonluk mücadelesi veriyor. Hafta sonu deplasmanda Kırşehir'e konuk olacak temsilcimiz Vanspor'u kolay bir maç beklemiyor. Evet, Tuzlaspor maçını unutup hafta sonu deplasmanda ligin önemli takımlarından şampiyonluk mücadelesi veren haftayı galibiyetle kapatan Kırşehirspor ile oynayacağımız ilk yarının kapanış maçına odaklanmalıyız. Tuzlaspor karşısındaki iyi futbolu Kırşehir karşısında da sergilemeliyiz. Tuzlaspor galibiyetinin anlam kazanması için Kırşehir deplasmanından mutlaka puan veya puanlarla dönmeliyiz ki, devre arası kampına moralli girelim. Tabi ki futbolda mağlubiyetler de olacak, ancak Vanspor Tuzlaspor karşısında güzel futbolunu sezona yayarsa inanın ligde çok can yakacaktır. Ben Tuzlaspor karşısında alınan güzel galibiyetin Kırşehir deplasmanında da devam etmesini umuyor, Kırşehir karşısında Vanspor'a canı gönülden başarılar diliyorum.

 

MİLLETVEKİLİ'NDEN SEMT SAHALARI SÖZÜNÜ ALDIK

Van'ın nezih mekanlarından olan Lacasa Restaurant'ta Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Milletvekili Abdulahat Arvas ve parti yöneticilerinin olduğu bir durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlde görev yapan basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya bende katıldım. Tabi ki benim alanım spor. Bu anlamda hem Türkmenoğlu'na hem de Arvas'a ilin sportif alanda ülkenin en fukara şehri olduğumuzu ileterek, başta stadyum olmak üzere semt sahaları, tesisler, amatör spor kulüplerinin içinde bulunduğu sıkıntılar, mevcut amatör spor kulüplerinin maçlarını oynadığı sahaların yetersizliğini ve Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun arkasında bulunan 75'nci yıl futbol sahasının yıllardır kullanılmaz halde atıl durumda olduğunu, o sahanın tekrar Amatör spor kulüplerinin maçlarını oynamasına açılması gerektiğini, bu şehre, spora ve sporcuya yeteri önemin verilmediğini kendilerine özellikle aktardım.

 

Milletvekili Abdulahat Arvas, sorunları tek tek not aldı ve sportif alanda yaşanan sıkıntıların ve eksiklikleri giderme anlamında bir çalışma yapacaklarını ifade ederek, şehri spor tesisleri anlamında hak ettiği yere getireceklerinin sözünü aldık.

Yazarın Diğer Yazıları