Rıdvan Can

Helal olsun

Rıdvan Can

Öncelikle İstanbul Anadolu Üsküdar 1908 deplasmanından puanla dönen teknik heyet ve futbolcuları tebrik ediyorum. Tek kelimeyle helal olsun. 
Belediye Vanspor geride bıraktığı 18 haftada kaybedilen puanları son iki haftada oynadığı futbol ve aldığı puanlarla telafi etmeye başladığını söyleyebilirim. 
B. Vanspor'un İstanbul deplasmanına maceralı, yorucu yolculuk sonrası gittiğini yakından bilenlerdenim. Kolay değil deplasman arifesi hava muhalefetinin nedeniyle uçakların iptal olması ve o gün 10 saatlik bir yolculuğun ardından Diyarbakır'a oradan İstanbul'a git ve dinlenmeden maça çık, karşılaşmayı 10 kişi ile tamamla hem maçın hakemini hem de rakibi devir ve üç puanı al… Evet. B.Vanspor'u tebrik ediyorum. Son iki haftada gerçekten iyi bir çıkış yaptı. 
Ligin ilk devresinde başarısız sonuçların ardında hoca değişikliğine giden B.Vanspor'a düştü düşecek düşmemeye oynayan bir takım diye nitelenen B.Vanspor Zeki Yılmaz ile çok iyi bir çıkış yaparak son iki maçta aldığı puanla bu söylemlere çok iyi bir cevap verdiğini söyleye bilirim. 
Hatırlanacağı gibi ligin ilk devresinde takımın en büyük sorunu gol yollarında yaşanan açmazdı.. Devre arası Umut Pusat ve Deniz Sert gibi iki önemli futbolcuyu kadroya dâhil eden B. Vanspor şimdilik gol yollarındaki sıkıntıyı aşmış gibi görünüyor. 
Şu ana kadar işler yolunda. Zeki Yılmaz ve talebelerinin önünde evlerinde çok kritik üç maçı daha var. Biri Ankara temsilcisi Ankara Demirspor diğeri Rize temsilcisi Pazarspor ve deplasman da oynayacağı ligde küme düşmesi kesin gözüyle bakılan Çorumspor maçları var Zeki hoca bu kritik üç maçı kayıpsız geçerse play-of şansı doğacaktır. .Ben takımımızın bu üç maçtan 9 puan ile çıkacağını düşünüyorum. 
Ankara Demir B.Vanspor için çok önemli. Rakip ligde çok çalkantılı günler yaşayan bir ekip. Özellikle ikinci yarıda çok önemli transferler yaptı. Ankara Demir ligde play-oof hesapları yapan bir ekip ve kaybederse ligde çok büyük bir yara alacak. B.Vanspor cephesinde ise tek hedef galibiyet serisini sürdürmek. Çok kritik bir hafta tabi ki futbolda her zaman olduğu gibi sonuç ne olursa olsun cefakâr taraftarımıza büyük görev düşüyor.  Taraftarlarımız maç boyunca B.Vanspor'u yalnız bırakmamalıdırlar. Ayrıca rakip takımı en güzel şekilde karşılayıp centilmenliğini ön plana çıkarması gerektiği kanaatindeyim.  Taraftarımızın olumsuzluklara rağmen takımlarını yalnızlığa bırakmamaları örnek davranış olacaktır. Zeki ve futbolcularına Ankara Demir karşısında başarılar diliyorum…

Yazarın Diğer Yazıları