Rıdvan Can

Gez dünyayı, gör Konya'yı…

Rıdvan Can

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından desteklenen ve Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ile Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin de katkı sunduğu proje kapsamında Vanlı gazeteciler olarak Konya gezisine katıldık.

Yaklaşık 30 gazetecinin katıldığı gezimiz, 2 Ekim Cuma günü başladı. Havayolu ile Ankara'ya ulaştıktan sonra, hızlı trenle Konya'ya geçiş yaptık. Konya Gazetecileri tarafından Konya Garında karşılandık ve bizlere 3 gün süreyle tahsis edilen otobüs ile konaklayacağımız adı gibi kaymak olan Öz Kaymak Otel'e geçtik. Daha sonra ise, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı eşliğinde turlarımız start aldı.

Mevlana Türbesi ve Müzesi, Bedesten Çarşısı, İnce Minare Medresesi, Karatay Medresesi, Beyşehir Eşrefoğlu Cami, Beyşehir Gölünde Yat turu, Yaka Manastırı, Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi, 80 Bin'de Devri Alem Parkı'nın ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti binasına geçtik orda 3 gün boyunca bizlere eşlik eden Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Vangölü Gazeteciler Başkanı iki şehrin arasında kurulan dostluk ve kardeşlik köprüsü vesilesiyle bir birlerine plaketler vererek birer konuşma yaptıktan sonra gezimiz son buldu.

Gezi boyunca en çok beni etkileyen Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni de ziyaretimiz oldu. Neden diyeceksiniz çok güzel bir örnek vardı. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin koridorunda Konya'nın ilk gazetelerinin çerçeve şeklinde duvarlarda olması ve Eski matbaa makinesinin müze olarak Üniversiteye bırakılması ve ziyaretlere sergilenmesi beni çok etkiledi çünkü o kurşun harfler ve baskı makinesinde çalıştığımı günleri yad ettim.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin de böyle bir sergi yapmasını arzuluyoruz. Konya gazetecileri ve gittiğimiz her yerde çok iyi karşılandık, özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Milletvekilleri ve Beyşehir Belediye Başkanı güzel bir misafirperverlik örneği sergiledi. Konya'da çok iyi ağırlandık. Verilen mesajlar çok güzeldi. Biz de Vanlı gazeteciler olarak böyle bir gezi tertipleyen barış ve kardeşliğin köprüsünü inşa eden başta Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanına ve bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları