Rıdvan Can

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak'a açık mektup

Rıdvan Can

Sayın Bakanımız stadyum istiyoruz.

 

Öncelikle kadim şehrimiz Van'a hoş geldiniz. Ülke genelinde Türkiye'nin hemen hemen her yerine yeni stadyumlar kazandırılmasına ilişkin çalışmalarınızı ve görüşlerinizi, basına yansıyan açıklamalarınızdan ve haberlerden dikkatle takip ediyoruz.

 

 

Vansesi Gazetesi spor yazarı Rıdvan Can olarak, bu şehrin en büyük sorunlarından birinin spor alanları ile ilgili olduğunu hatırlatmak isterim.  Bu şehirde gençlerin vakit geçireceği sportif tesisler başta olmak üzere Van'ın 2011 yılında meydana gelen iki büyük deprem sonrası yıkım kararı verilen ve ilin kanayan yarası olan yetkililerce defalarca müjdeler verilen sözler verilen yapıldı yapılıyor sözlerinin ardından aradan geçen 7 yıla rağmen bir türlü sonuca erdirilemeyen Van Atatürk Şehir Stadyumunun durumu ve ilin diğer sportif faaliyetlerinin yapılacağı tesislerinin eksikliğini dile getirmek zorundayım. Bir milyon yüz bin nüfuslu Büyükşehrimizde modern bir stadyumun olmayışını tarafınıza bildirmek istiyorum.

 

Stadyum spor sorunları arasında tartışmasız birinci sırasında yer almaktadır. Sürekli gündemde olmasına rağmen kendisine çok fazla yer bulamayan fakat Van için önemi büyük Van'ın bitmek tükenmek bilmeyen kanayan yarasından biridir. Hepinizin tahmin ettiği üzere bu yara 'YENİ STADYUM' projesidir. Van Büyükşehir Belediyespor'u destekleyen çeşitli sosyal medya hesapları tarafından Van'a yeni stadyum konusu sürekli güncel ve gündemde tutulmaya çalışılmaktadır. Ama maalesef ki bir netice alınamamaktadır.

 

 

Van'ın stadyum sorununun bir polemik konusu haline getirilmiş olmasından Vanspor taraftarları ve Van halkı olarak fazlasıyla rahatsızız. Futbol tarihi ve taraftar sayısı Van'la asla mukayese edilemeyecek şehirlere, ilçelere,  yapılan stadyumlar ve kapasiteleri hepimizce bilinip görülüyorken, 2011 yılından beri yıkım kararı verilen Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun yetkililerce görmezden gelinmesi bizleri derinden üzüyor.

 

 

Van'ın marka değeri olan Vanspor başta olmak üzere ilin Van amatör spor kulüplerinin maalesef yıllardır futbol oynayacakları bir statları ve yararlanacakları spor tesisleri yok. Daha doğrusu Vanspor taraftarları olarak gönül verdikleri Vanspor'u izleyebilecekleri bir stadyuma sahip değiller.

 

 

Sayın Bakanım Van Atatürk Şehir Stadının geleceğine yön verecek olan tabii ki, sizlersiniz bu anlamda bizler samimiyetinize inanıyoruz.  Van Atatürk Şehir Stadyumu artık miadını doldurmuş depremde hasar almış, betonları dökülmüş kolunları incelmiş stadyumun yerine modern en az 25 bin kapasiteli modern bir stadyumun yapılmasını istiyoruz. Ülkeyi yönetenler olarak sizler de daha iyisini, daha modernini Van halkına sunmak isterseniz. Dönemin Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın geçmişte Van'a yapmış olduğu ziyaretinde Van halkına stadyumun mevcut yerinin doğru bir karar olduğu kanısına bende katılıyorum ve stadyumun belirlenen yerinin bugünkü sosyal gerçekler göz önüne alındığında doğru olduğuna inanıyorum demişti. Bakan Kılıç daha önce yaptığı açıklamada mevcut stadyum yerini değerlendireceklerini spor kompleksi yapacaklarını belirtti. Fakat Van'a yapılacak stadyum ile ilgili net bir açıklama yapmadı. Aldığımız duyumlara göre ise ilçelere yapılan 10 bin kişi kapasiteli stadyumların Van'a yapılacak söylentileri var. Bizler bu sayının kesinlikle artırılması ve en az 30 ile 35 bin seyirci kapasiteli stadyum istiyoruz.

 

Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu tarafından kısa bir zaman önce Bakanlığınızda stadyum projeyle ilgili sunmuş olduğu brifingle bizler Vanlı sporseverler ve Van halkı olarak çok sevindik uzun yıllar sonra da olsa, Van'a stad yapılacak olması gündeme gelmesi bizleri heyecanlandırmıştır. Bu yöndeki çabalarınız ve çalışmalarınız için öncelikle TEŞEKKÜR EDERİZ. Bu bağlamda, hakkımız ve ihtiyacımız olan stadımızın yapılması için desteklerinizi istiyor, çalışmalarınızı bekliyoruz.

 

Saygılarımızla.

Yazarın Diğer Yazıları