Rıdvan Can

Galibiyetler yanıltmasın

Rıdvan Can

Geçen haftaki köşe yazımda, Tekirova maçıyla lig bizim için başladı demiştim Ne dediğim şimdilerde daha iyi anlaşılıyor sanırım. Ortaya konulan futbol ve taktiksel hatalar bizi daha da kötü günlerin beklediğinin habercisi bence. Felaket tellallığı yapmak gibi bir niyetim yok ama ortadaki yemeğin ne tadı var nede tuzu.
 Maça gelecek olursak;  Hedef şampiyonluk deyip umut tacirliği yapanlara sözüm,  Galibiyet güzel ve sevindirici, Ama bu oyun anlayışı ile işimizin ilerleyen haftalar da zor olacağı da bir gerçek. Sezon başından beri takımın kötü futbolunu konuşuyoruz. Hazırlık maçlarındaki performansını alınan galibiyetler ve mağlup olduğumuz ilk maç Tekirova maçı, inanın üstüne basa basa söylüyorum takımda bir iki futbolcu haricinde koşan mücadele eden yok. Ne zaman rahat bir maç izleyeceğiz merak ediyorum. Üç hafta da sancılarla geçti.  Pekâlâ, bu oyun anlayışı ile nereye kadar? Hocam…  Zamanında önlem almasanız ileride ciddi sıkıntılar yaşayacağınızı hatırlatmak isterim? 
İYİ OYNAMADIĞIMIZI KABUL ETMEK! 
Gerçekten iyi oynamıyoruz arkadaşlar. Evet, belki oturduğu yerden yazı yazmaya benzemez diye bilirsiniz ama görünen bu, Maalesef skoru lehimize çevirdikten sonra takımda anlamsız bir telaş başlıyor ve özellikle ikinci yarılarda ki oynanan oyun bence eleştiriyi fazlası ile hak ediyor.  Özellikle yan toplardaki zafiyetimizin giderilmemesi de ayrı bir sorundur.  Ligin iki maçını ve birde kupa maçını izleme imkânımız oldu bu üç maçtan bu tarafa iyi çalışmayan bir orta sahamız ve gol yollarındaki son vuruşlardaki beceriksizliğimiz ile göze batan bir savunma hataları ve  Bir takımın gerçekten kaburgası olan orta alan kötü olunca ne yazık ki ne geri, nede ilersi için iyi olur.     
Rakibe bakıyoruz, karşımızda dirençli, olmayan ileri çıkmayan, atılan uzun toplarla gol arayan bir takıma karşı ne yazık ki,  bir türlü üstünlük sağlayamamamızın sebeplerinden bir tanesi cılız futbol ve orta alanımızın topa sahip olmamasıdır. Evet,  "Kazasız belasız yolumuza devam ediyoruz"  ama nereye kadar? Sonuç olarak iki haftadır kazanıyoruz. Alınan bu galibiyetler kimseyi aldatmasın. Oynanan futbol takım oyunu değil, bu oyun ile işimiz gerçekten çok zor.  Alınan Bu haftaki galibiyete "şans faktörü" demek daha doğru olmaz mı? Bakalım bu futbol ile ilerleyen haftalarda  "kimin lütfu" olacak? Diye merak etmemek elde değil.
VANSPOR BİR MARKADIR! 
Bu oyun sonrasında nasıl bir hedefe varırız bilmiyorum. Gerçekten birçok bölgede aksayan oyuncularımız var. Kaleci Muammer hariç savunmadan orta sahaya ve forvete kadar. Çok bariz hatalar yapılıyor. Topa basan yok. Özellikle sağ kanat resmen koridor… Hocanın mutlaka ileriki haftalarda bunlara bir çözüm bulması gerek,  B.Vanspor'un hedefi ne olursa olsun hiç önemli değil. Ben şahsen sadece sahada koşan, mücadele eden ve formasının hakkını sonuna kadar veren bir takım ve maçı doğru okuyan kenar yönetimi istiyorum. Hepsi o kadar.  Takımın hocası şapkasını önüne koyarak iyi düşünmeli ve her şeyi ben doğru yaparım, ben bilirim, söylemi yerine biz doğruyu nasıl yaparız mantığı kamuoyuna göstermelidir. Unutmamalı ki, B.Vanspor bir marka değeridir.

Yazarın Diğer Yazıları