Rıdvan Can

Galibiyet güzel

Rıdvan Can

Büyükşehir büyüklüğüne yakışan bir oyunla şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet alarak üç puanla haftayı kapattı. Bu galibiyette emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

 

Van Büyükşehir Belediyespor ligin ilk haftasında kendi sahasında ve seyircisi önünde ilk maçında Karşıyaka karşısında neden iki puan kaybetti? Birincisi Karşıyaka bize göre hazır bir takımdı. Üstelik geçtiğimiz yıl küme düşen ve birlikte oynama alışkanlığı olan bir takımdı. Feyyaz Uçar ve ekibi Karşıyaka karşısında takımı iyi analiz ederek, Kemerspor'a ve Alibeyköy maçlarına iyi hazırladı. Temsilcimizi Alibeyköy karşısında daha iyi gördük. 

 

Gelelim Alibeyköy maçına

Alibeyköy maçı mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık.

Seyir zevki açısından güzel bir maç oldu. Son iki haftada ligde ve kupada yoluna yenilgisiz devam eden Van Büyükşehir Belediyespor açısından galibiyet serisini devam ettirme adına Alibeyköy maçı son derece önemliydi. Bu arada cezası nedeniyle kulübe yer almayan teknik direktör Feyyaz Uçar'ın kulübede olmayışı takımın sahada nasıl bir performans sergileyeceği merak konusuydu.

 

Tribünleri dolduran taraftarın müthiş desteği altında hocası olmadan sahaya çıkan Kırmızı-Siyahlılarda herkes gibi bende bu taraftar önünde Alibeyköy karşısında savaşan bir takım bekliyordum. Öyle de oldu. Maça müthiş başladık. İki takımda kazanmak için sahadaydı. Van B.Belediyespor daha ilk dakikalarda rakip alanda baskı kurdu. Maçın her iki yarısında neredeyse takımın tamamı kusursuz oynadı. Sezon öncesi ve hazırlık maçlarında izlediğim ve takımın kapasitesini bildiğim için daha öncede yazmıştım bu takım toplama bir takım ve uyum sorunu yaşıyor. Bu uyum süreci atlatıldığında birde gol yollarında biraz daha etkili olduğumuzda o zaman bu ligde yenemeyeceğimiz takım yok diye. Alibeyköy karşısında takım bunu bir kez daha gösterdi bize. Sergilenen güzel futbol bundan sonraki maçlarda da aynı ciddiyetle devam etmeli. 

 

En büyük alkış taraftara

Kara-Kobra taraftarları başta olmak üzere Alibeyköyspor ile oynanan maçta kendilerine ayrılan tribünleri dolduran yaklaşık 3 bine yakın taraftarın olduğu maçta 90 dakika boyunca hiç susmadan takımı desteleyen taraftarların alınan 2-1'lik galibiyette büyük pay sahibi olduklarını öncelikle belirtelim. Başta Kara-Kobra taraftarlar dernek başkanı Ercan Dülger olmak üzere galibiyette emeği geçen tüm taraftarları kutluyorum…

 

Bu ligde kolay maç yok. Elbette yenilgiler, beraberlikler ve galibiyetlerde olacak. Ancak, bizim en büyük özelliğimiz Alibeyköyspor karşısında ortaya koyduğumuz savaşçı ruhtu. Bundan sonra da bu performansı devam ettirmek gerekiyor. Van Büyükşehir Belediyespor için lig bundan sonra başlıyor. Hafta sonu Esenler Erokspor hafta içi Hacettepe kupa maçı ve hemen akabinde yine ligin güçlü takımlarından Kırşehirspor'u evimizde konuk edeceğiz. Tabii ki öncelikle esenler Erok maçını düşünmeliyiz. Deplasmandan puanla dönmeliyiz. Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları