Rıdvan Can

Futbolda, skorda güzel

Rıdvan Can

Merakla beklenen 2015-2016 futbol sezonunun açılış maçında Tavşanlı Linyitspor maçıyla galibiyetle merhaba diyen Van Büyükşehir Belediyespor konuk ettiği zayıf rakibi karşısında oyunun geneline hâkimiydi. Tavşanlı'yı kötü oynatan biraz da Van Büyükşehir Belediyespor'un baskılı oyunu ve taraftarın o muhteşem tezahüratı ve stadı inleten uğultusu oldu. Oynanan futbolda skorda güzel fakat bu tabloyu ileri ki, haftalara taşırsak daha bir güzel olacak. Beni en çok mutlu eden ve seyir zevkimi yükselten şey, baştan sona kadar takımın kazanma arzusu ve birliktelik görüntüsü vermesi güzledi. Her şeye rağmen alınan galibiyetten dolayı teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimi kutluyorum ve bu güzel futbolun devamını Çanakkale Dardanel karşısında da olmasını temenni ediyoruz.

Maçın sonucuna bakarsak, kırmızı-siyahlılar kazandı. Kazandı kazanmasına ama alınan skorun ve galibiyetin takım üzerinde rehavete yol açmaması gerekir.  Takımın gelecek haftalar için bu güzel futbolunu kazanma hırsını bundan sonraki haftalara da yayması lazım… Beni en çok mutlu eden seyir zevkimi yükselten şey, baştan sona kadar takımın kazanma arzusu oldu özellikle takımda birliktelik görüntüsü çok güzeldi.  Şimdilik bu galibiyetin getirdiği mutluluğu sevinci bir kenara bırakıp takımın ilk maçta yakaladığı bu havayı ileriki haftalara taşıması lazım rehavete kapılmadan her maça aynı ciddiyet ve disiplinle çıkılmalı sonuçta bu daha ligin ilk maçı lig uzun bir maraton bir maçta atılan 4 gol alınan 3 puanla şampiyon olunmuyor. Her şeye rağmen alınan galibiyetten dolayı teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.

Gelelim maça kim nasıl oynadı?

Yeni transferlerden Ömer Yıldız'ı çok beğendim savunma arkasına atılan toplarda çok iyi kademeye giriyordu. Orta sahada Ali Kurt'un her zamanki performansı üst düzeydeydi. Murat Berge ve Furkan Işıkdemir'in mücadeleleri kazanma hırsları izlenmeye değerdi. Savunmada Muammer yine sağlam duruşu zamanlamaları yerinde müdahaleleri iyiydi. Yeni transfer Eren Demir'in ilk maçı olduğu için fazla yoruma gerek yok fakat zaman zaman hatalar yapması adam kaçırması gözlerden kaçmadı. Kaleci Selçuk ilk maçıydı bana bu onun zayıf bir takımdan 2 gol yemesini gerektirmez bana göre güven vermedi..  Kalesinde fazla tehlike görmeyen bir kalecinin iki topta gol yemesi düşündürücü sağ kanadı iyi kullanan Medeni'yi konuşmaya gerek yok, sahanın en iyisiydi. Bir dönem yine Van formasını giyen tecrübeli futbolcularda Abdullah Temircan'ın sahada duruşu tecrübesi ile taraftarın gönlünde taht kurdu. Sol kanatta ise, Salih Tunar ve Orhan Pala çok iyi bir ikili oluşturdular ve ileriki haftalarda daha iyi olacaklar diye düşünüyorum. Teknik Direktör Tarık Daşgün'ün oyuna müdahaleleri ve oyuncu tercihleri doğruydu. Özellikle takımı geriye çekmeyip hücum oynatması galibiyetin gelmesinde önemli rol oynadı.

Tebrikler Korsanlar  ve Kobralar

Öncellikle sezonun ilk maçında tribünleri dolduran vefalı taraftar gruplarına ve taraftarları tebrik ediyorum. Taraftarları maçta coşkuluydu. Desteklerini maçın tamamına yaymayı başardılar. Özellikle yeni kurulan Van Gölü Korsanları Grubu ve yenilenen Kara-Kobra taraftarları karşılıklı tezahüratları ile maça damgalarını vurdular. Görsel şovları artarak devam etmeli. Artık egolar bir kenara atılarak birliktelik yapmak gerekir. Taraftar grupları sosyal medyada üstünlük yarışı yerine enerjilerini tribünlerde harcamalı. Gruplar alternatif üretse de her birinin ayrı tellerden çalması sadece kuru gürültü yapıyor. Grup liderleri eskilerde olduğu gibi hafta içi bir araya gelerek yapılması gerekenleri konuşmalı ve ahenk sağlanmalıdır.

Basın tribünü işgal edildi

Maça görevleri gereği gelen bazı spor basını zor  anlar yaşadı. Basın tribünü adeta taraftarların imtiyazlı kişilerin işgali altındaydı.  Basın mensupları oturacak yer olmadığı için ayakta maç izleyerek not almaya çalıştı.  Basın tribünü yolgeçen hanına dönmüştü.  Kulüp yönetimi basına sahip çıkmak zorundadır. Basın akredite listesinde isimleri olmayan basın tribününe alınmamalıdır.  Yönetimin basın tribünü giriş kapsında mutlaka bir görevli görevlendirmesi gerekiyor.  Birilerinin eş dostu basın tribününe alması kabul edilemez.   

Yazarın Diğer Yazıları