Rıdvan Can

FUTBOL OYNAYALIM…

Rıdvan Can

Futbol bir toplum için birlik, beraberlik, kardeşlik,  gücü ifade ediyor.

Makam mevki meslek ayrımı yapmadan her yaştan insanlarımızın çoğu spor ile ilgilenir çünkü kazanmanın verdiği o muhteşem haz insan doğasında vardır. Dostça kazanmanın ve kaybetmenin de en güzel yolu spordur.

Futbol oynamak için yalnızca bir topa ihtiyacınız vardır. Bu anlamda futbol dünyanın en ucuz spordur. Çocukluğumuzdan itibaren yapabileceğimiz tek spordur. En önemli etkenlerin başında takım arkadaşlığının ve paylaşımın yüksek olması. Futbolun sevilmesindeki en önemli etken her sınıftan insanın eşit seviyede bu oyunu severek taraftarlığını yapmak ve oynayabilecek olmasıdır.

Futbol; zengin-fakir, kültürlü-kültürsüz, genç-yaşlı demeden herkesi peşinden koşturan bir kültür haline gelmiştir. Bu kültür tarihsel birikim, siyasal olaylar, etnik ayrım, ulusal karakter ve moral gibi unsurlardan oluşmasına tek sebeptir. Futbol, uluslararası bayrak, milli marş gibi önem kazanmış, uluslararası alanda kazanılan bir futbol müsabakası milli bir zafer olarak her şehirde ülkede kazanılsın kaybedilsin kutlanır.

Bugün bütün Dünyada yaygın olarak oynanan futbol klasik futboldur Yediden yetmişe herkesin hem oynamaktan, hem izlemekten zevk alacağı bir spordur futbol. İnsanlar, Kürt-Türk, köylü-şehirli fakir- zengin farklılığını önemsemeksizin başarıya ortak olmuş ve sevinci hissetmiş, yaşamış ve zafer etrafında birleşmiştir.

Siyasilerin, İş adamlarının, sokak çocuklarının, akademisyenlerin, öğrencilerin tüm farklılıklarını bir kenara bırakıp, oynayabilecekleri tek oyundur futbol. Biz toplum olarak, sporun birleştirici gücünü kullanarak tüm farklılıklarımızı bir kenara koyup bir amaç için bir araya gelmeliyiz. Bu amaç çerçevesin de, zevk alarak oynadığımız bu oyunu bir toplumsal yarara dönüştürmek isteğindeyiz.

Bu amaçla profesyonel ligde temsilcimiz B.Vanspor ve bölgesel amatör ligde Van’ı temsil eden İpekyoluspor çatısı altında birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve futbolu  futbol gibi yaşamak için futbolun gönül veren tüm Vanlıları buluşmaya davet ediyoruz. 

Yazarın Diğer Yazıları