Rıdvan Can

Futbol adına kötü bir haftaydı

Rıdvan Can

Yazımın başlığında ne demek istediğim anlaşılmıştır galiba. Evet, Van futbolu adına kötü bir haftayı geride bıraktık. Profesyonel Lig'deki tek temsilcimiz Vanspor'un Başkentte Ankara Demirspor mağlubiyeti Bölgesel Amatör Lig'deki temsilcimiz Van Yolspor'un ise evinde Bingölspor'a kaybetmesi Van futbolu adına kötü bir hafta oldu. 

Şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Vanspor puan saçarken, zirve mücadelesi veren rakiplerimiz ise puan topluyor.

İki hafta öncesine kadar ligin lideri ve favori takımlarından olan temsilcimiz Vanspor'un Uşakspor maçıyla başlayan düşüşü Ankara Demirspor karşısında devam etti.

Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Vanspor'un başarısızlığını ortaya koyduğu kötü futboldan ziyade sosyal medya üzerinden aşırı övgüye ve rehavete bağlıyorum. Tabii ki bunu dile getirirken, takımın kötü futbolunu da görmezden gelemeyiz. Takım iki haftadır futbol oynamıyor. Kısacası şampiyon takıma yakışmayan birbirinden kopuk, dağınık mücadeleden yoksun, kazanma arzusu olmayan, sahada gezinen bir futbolcu topluluğu olduğunu söyleyebiliriz.

Bu saatten sonra özellikle iç sahada puan kaybetme lüksümüz yok. Olası bir iç saha puan kaybı kötü gidişatın devamı olur.

Teknik heyet ve yönetim bu kötü gidişe nasıl son verecekse biran evvel vermeli ve kadroda acil rotasyona giderek, takım raydan çıkmadan gereği yapılmalıdır. Aksi halde atı alan Üsküdar'ı geçer biz de arkasından bakarız. Sonuç olarak bu futbol devam ederse tıpkı Uşak ve Ankara Demirspor maçlarında olduğu gibi hiç ummadığımız maçlarda puanları kaybetme riskimiz çok yüksek maalesef.

Dost acı söyler...

Futbol bu yenersin, yenilirsin. Bu futbolun doğasında var. Fakat böyle ezik bir futbolla değil. Mücadele et yenil, o zaman oynadık ama kazanamadık diyebilelim.

Sezon başından bu yana Vanspor'u yere göğe sığdıramayanların aksine, özellikle son haftalarda bu takımın iyi oynamadığını, ciddi bir düşüş yaşadığını savunuyorum. Hafta sonu Sivas Belediye maçı var. Şakaya gelmez. Bu görüntüsüyle Vanspor'dan umutlu olmak için Hasan Erkin Şimşir hocanın bazı takıntılarından vazgeçmesi ve sahada her şeyini ortaya koyacak oyuncu topluluğunu tercih etmesi şart.

Sivas Belediye karşısında başarılar diliyorum. Umarım bir çıkış maçı olur.

Yazarın Diğer Yazıları