Rıdvan Can

EN BÜYÜK ALKIŞ SÖNMEZ’E!

Rıdvan Can

 

B.Vanspor ile Kırıkhanspor arasında oynanan maçı izlerken çok keyif aldım. Öncelikle onurlu mücadele veren ve Kırıkhan’ı 9 kişi kalmalarına rağmen 2-1 yenerek galibiyete inanmışlığın, yardımlaşmanın, dayanışmanın sergilendiği maçta zafere ulaştıran takımımızın Teknik direktörü Cahit Sönmez’i ve futbolcu kardeşlerimi verdikleri onurlu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.

 

B.Vanspor hem ligde hem de kupada fırtınalar estiriyor, Kupada 1’nci turda Siirtspor’u 2’nci Turda PTT 1. Lig takımı Manisaspor’u 3’ncü Turda ise, yine PTT 1.Lig takımı Karşıyakaspor’u kupada saf dışı bıraktı. ligde ise, zor bir deplasman sayılan Yeni Diyarkırspor’u 1-0 ve içeride 9 kişi kalmasına rağmen Kırıkhanspor’u 2-1’lik skorla devirerek başarısını bir kez daha gösterdi.  Bu takımın başarısında şüphesiz en büyük pay sahibi olarak Cahit hocayı görüyorum.


Sezon başından beri ekonomik sıkıntılarla boğuşan takımın başında olan Sönmez, yönetimindeki takımın ligdeki ilk haftalarda ortaya koyduğu futbol ve konumu hiç iç açıcı değildi. Cahit Hoca'nın elinde zaten sihirli değnek yok ki, takımı bir anda zirveye taşısın. Takım Ziraat Kupasında Canavar kesildi ve ilk maçında Siirt’i ikinci maçında 1.Lig takımlarından Manisaspor’u sonrasında yine 1.Lig takımı Karşıyaka’yı kupadan sildi ve ligde ise, son haftalardaki muhteşem çıkışıyla Van’ı zirveye ortak etti.  Bu başarıda en büyük alkışı tecrübesi ile Cahit Sönmez, hak ediyor. 

 

Ekonomik anlamda çok büyük sıkıntıların ve geçen dönemlerden kalan icra alacaklarının olduğu şehrin kurum amirleri ve iş adamlarının ilgisizliğine rağmen, bunların hiçbirini dert etmeyen Cahit Sönmez, futbolcularla bire bir ilgilendi gerektiği zamanlarda tesislerde yatıp kalktı, çalışmasını büyük titizlikle sürdürdü, takıma inancını kaybetmedi ve futbolcularıyla birlikte inandılar başarı çıtasını her gün yükselterek zafere beraber yürüyorlar.

 

GENÇ YETENEK SALİH…

Oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan ve sol kanatta görev yapan genç yetenek Salih’i de unutmamak lazım özellikle son maçlarda sol geri blokta (sol bek) oynayan genç yetenek Salih Tunar’ın her maç üstüne koyarak sağlam ve üst düzey bir performans sergilemesi sevindirici kendisini tebrik ediyor başarılı bir gelecek diliyoruz.

 

Takımın bu silkinme ile başlayan galibiyet serisinin önümüzdeki maçlarda da sürmesini ve daha güzel neticeler alınmasını bekleriz. 

 

Yazarın Diğer Yazıları