Rıdvan Can

Durum vahim

Rıdvan Can

Van Atatürk Şehir Stadyumunda Pazar günü oynanan futbol izleyenlere zevk vermedi. 9 haftada 11 puan toplamak ileride sıkıntıların yaşanacağı sinyallerini veriyor. Çorum Belediyespor karşısında kazanacak kadar iyi oynayamayan fakat rakibin savunma hatalarından ve kaptan Ali Kurt'un bireysel yeteneklerinden yakalanan gol pozisyonlarını sağ olsun Ömer Yıldız, acemice harcayınca buda rakip takımın gol iştahını kabarttı yani anlayacağınız atamayana atarlar misali beraberlik düşüncesi ile Van'a gelen Çorum Belediyespor 3 puanı aldı ve elini kolunu sallayarak birde maç bitiminde soyunma odasında şovunu yaparak gitti.

Sezonun 10. Haftasına girdik ve hala belirli bir sistem oturmuş değil, hala kadro içinde arayışlar devam ediyor. Futbolcular sisteme alışmış değil, dişliler yerine oturmuş değil.  Gelinen bu noktada alınan sonuçlar acaba kulüp yönetimini ve teknik heyeti memnun ediyor mu? Bilemiyorum biran evvel tedbir alınmazsa böyle teknik bir talihsizlik içerisinde B.Belediyespor ligi nerede nasıl tamamlayacak bunu herkes gibi bizlerde merak ediyoruz?

Çorum'un yaşaması gereken baskı ve stresi maalesef Tarık Daşgün ve sahadaki futbolcuları yaşadı. İyi niyetinden şüphe etmediğimiz bu maçta da oyuna yeteri kadar müdahale edemeyen bir Teknik Heyete teslim olduk ve takım başarısızlık şemsiyesi altında sürünüyor. Maalesef Tarık Daşgün, oynanan oyunu görmek istediği gibi izliyor. Rahat olan kendisi, tedirgin olan taraftarlar.

Evet, maalesef sistem, taktik tutmuyor ve takım her hafta futbol olarak geriye gidiyor. Aslında Tarık Daşgün ve ekibinin kendilerini sorgulayıp, "biz nerede hata yaptık" demeleri lazım'' öyle maç bitiminde taraftarın üzerine yürümekle el kol hareketi yapmakla kendi başarısızlığını kimseye mal etmekle olmuyor.

Alınan mağlubiyetleri ve kötü futbolu elbette takımın taraftarı eleştirecek buda taraftarın en doğal hakkı Tarık Daşgün ve ekibine istifa sloganı ile Tarık Daşgün'ü istifaya çağıran taraftara Tarık Daşgün'ün ise bu çağrıya karşılık el kol hareketi ile cevap vermesi ne kadar doğru. Eğer, bir takımın teknik heyeti profesyonel kulüpte amatör davranıyorsa, tabii ki taraftar tepki gösterecek. Sayın Hocam sezon başından beri sizi izledik yeri geldi dinledik. Geçen sezon son haftalarda alınan kötü sonuçlara rağmen basın taraftar kamuoyu yanınızda oldu. Fakat gelinen süreçte artık şapkanızı önünüze koyun ve kendinizce biz biliriz, biz yaparız deyimiyle bu taraftarla, spor kamuoyuyla ve basınla inatlaşarak bu başarısızlığın arkasına sığınmayın. Taraftar bu takımın can damarı can suyu bu taraftara yapılan el kol hareketi Van halkına yapılmış bir hakarettir bunu bilmiyorsanız öğrenin siz büyük takımlarda oynamış tribün atmosferini çok iyi bilenlerdensiniz saha içi başarısızlığınızı taraftarlardan değil, sahada altı pas üzerinde gol atma becerisi gösteremeyen futbolcularınızdan çıkarın öfkenizi bu taraftardan çıkarmak kimsenin haddi değil el kol hareketi çekmek.  Oynayın kazanın seyircinin gönlünde taht kurun sevgisini de kazanın

 Dediğim gibi sayın hocam bu takımı ve öfkenizi kontrol edin yoksa her hafta boş tribünlere oynarsınız. Yaptığınız işten zevk alamazsınız! Gelin siz öyle yapmayın! Oynamayan futbolcuyu kulübeye çekin! Herkes sizi alkışlasın!  Hangi takımın hocalığını ve hangi takımı çalıştırdığınızın artık farkına varın ve işin ciddiyetini henüz kavramamış 2 top yapmayı bile beceremeyen altı pas üstünde goller kaçıran ve bunun üzerine gidip rakip futbolcuyla dalaşan bazı futbolcularınızı uyarın? Sayın hocam… Her şeye rağmen bu şehir bu taraftar ve basın olarak sizden başarı bekliyoruz sizden bahaneler değil.

Başarılar...

Yazarın Diğer Yazıları