Rıdvan Can

Doğu derbisine hazırmıyız?

Rıdvan Can

Şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor için önemli bir maç kapıya geldi dayandı. Taraftarlar arasından Doğu Derbisi olarak görülen Van Büyükşehir Belediyespor Diyarbekirspor maçının sonucu ne olursa olsun öncelikle bu maçın kazananı dostluk olsun centilmenlik olsun.

 

Van pazar günü şampiyonluğun güçlü takımlarından Diyarbekirspor'u konuk edecek. Sonucu en çok merak edilen haftalardır konuşulan Van Büyükşehir Belediyespor Diyarbekirspor maçının nasıl bir atmosferde oynanacağı maçın sonucunu bende merak etmiyor değilim, şampiyonluk mücadelesi veren diğer rakip takımları da yakından ilgilendiriyor. Van Büyükşehir Belediyespor Diyarbekirspor karşılaşması iki takım açısından önem taşıyor.  Geçen haftayı galibiyetle kapatan Van Büyükşehir Belediyespor'da bu kritik maç öncesi yüzler gülerken, Diyarbekirspor cephesinde ise geçen hafta aldıkları mağlubiyetle moralleri bozuk. Diyarbekirspor'un moral ve motivasyonu bu maça nasıl yansıyacak bilmiyorum ama bu maç iki takım açısından son derece önemli umarım maç sonunda tekrar yüzü gülen taraf biz oluruz.

 

Ligin ilk yarısının sonlarına yaklaştığımız zorlu viraja giren temsilcimizi bir birinden kritik maçlar bekliyor. Diyarbekirspor ile saha ve seyirci avantajını kullanarak Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda karşılaşacak olan kırmızı-siyahlılar Velimeşespor ve Turgutluspor deplasmanlarına çıkacak. Peş peşe üç kritik maçın ardından ise Pazarspor maçını evinde ligin son maçını ise deplasmanda 1461 Trabzonspor ile oynayacak.

 

Bu karşılaşmada taraftara da önemli görevler düşecek. Vanlıyım diyen herkes tribünleri doldurmalı. Bu zor maçta temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları