Rıdvan Can

B.Vanspor' u beğendim

Rıdvan Can

Öncelikle B.Vanspor'u galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum. Alınan üç puan sevindirici olduğu kadar, kelecimiz Muammer'in burnunun kırılması da son derece üzücü  oldu. Geçmiş olsun,  umarım en kısa  sürede takımda yerini alır. 
Maç öncesi karla karışık yağan yağmur ve çamurla kaplı bir zemin, aldatan bir güneş, dondurucu bir soğuk ve ayakta duramayan futbolcular... Bir futbol maçı oynanması için olmaması gereken ne varsa, Atatürk Stadı'nda mevcuttu. 
Alt sıralardan kurtulma mücadelesinde önem taşıyan maç, müthiş başladı. İki takım da kafasına kazanmayı koyduğu için risk, pozisyon ve tempo ilk yarıda tavan yaptı.  Bu karşılaşmanın iki takım açısından hayati derecede önemi olduğu gibi  temposu yüksek bir karşılaşmaydı. 
Başka bir deyişle B.Vanspor adına galibiyet dışında hiçbir sonucun çok fazla anlamı da yoktu. B.Vanspor karşılaşmaya  müthiş bir tribün desteğini  arkasına alarak başladı.
Dedim ya zor bir karşılaşmaydı bizim açımızdan….yeni transferler Umut Pusat ve Deniz Sert, Canberk,  takımlarında öne çıkan isimler oldular.  
Bir futbolsever olarak futbolun böylesini, özellikle B.Vanspor adına özlemiştik. Bu fotoğrafın ortaya çıkmasında,  Zeki Yılmaz'ın oyun sistemi anlayışı ve iç saha maçlarına farklı bir şekilde konsantre olmasının payı büyüktü. Tabii bir diğer pay sahibi de futbolcuların oynama arzusuydu.  Yeni transferler Umut Pusat ve Deniz Sert, daha ilk dakikalarda takımlarında öne çıkan isimlerdi.  
Öyle bir ilk yarı oldu ki, B.Vanspor'un Kastamonu ağlarına giden iki golün ofsayt gerekçesiyle verilmemesi hemen akabinde Kastamonu atağında direkten dönen toplar ve yüzde 100'lük net pozisyonlardı. İlk devre bitimine doğru karşılıklı goller anlayacağınız kötü zeminde seyri yüksek bir 45 dakika izledik.
Karşılaşmanın ikinci yarısında Taraftarın ilk yarı oynanan iyi futbol'un karşılığı olarak, "Böyle oynayın canımızı verelim" tezahüratı B.Vanspor'lu oyuncuları  ikinci yarıda ateşledi futbolcuların nasıl oynamaları gerektiğini açıklamaktadır.
Hatta B.Vanspor terazide ağır geldiğini anlayınca oyuna ağırlığını koydu. Maçı almak için tüm versiyonları denemesi, dersine çalıştığının bir göstergesi.  Sezon arası kamp çalışmaları ve transferlerle kadroyu güçlendiren Büyük şehrimizin büyük B.Vanspor'u, geçen hafta başlayan ikinci devre perdesi Tekirova Belediye maçıyla korkulu, ama oynadığı futbolla umut veren bir takım havasında başlangıç yapmıştı.
Ayrıca en önemlisi B.Vanspor'un devre arasında yaptığı yeni transferlerin ne kadar isabetli ve de takıma ne kadar büyük güç kattığını da hep birlikte gördük.  Takım aynı, futbolcular aynı değişen tek şey Zeki hoca ve ara transferde alınan  futbolcular Umut Pusat ve Deniz Sert. Kaybolan inancın ve özgüvenin Kastamonu karşısında geri gelmesinin sonuçlarını almaya başladık, umarım bu böyle devam eder..
Taraftarın ve camiamızın görmek istediği B.Vanspor bu olmalıdır. Futbol olarak verilen üstün mücadele ve oyuncularımızın kazanma azimlerinin üst düzeyde olması   futbolseverleri sevindirmiştir.  Özellikle iç saha maçlarında puan kaybetme gibi bir hakkımız olmamalıdır. Deplasmanda alınacak puanlar ile sezon sonunda hedefe ulaşmak kolay olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları