Rıdvan Can

Büyükşehir’in hedefi nedir?

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor kulübünde yaşanan ekonomik sıkıntıdan kaynaklı transfer çalışmalarında yaşanan sorun taraftarları endişelendiriyor. Gelişmeler taraftarlarda 'Van Büyükşehir Belediyespor kümeye mi düşecek?' endişesi yaratmaya başladı.
Yapılan transferler Büyükşehir Belediyespor'un hedefinin konusunda bir fikir vermiyor. Yakın zamanda başlayacak olan lig öncesi yönetimin tutumu ve gidişattan taraftar, yöneticiler memnun değil. Büyükşehir Belediyespor'a olan güven her geçen gün kan kaybediyor. Büyükşehir Belediyespor herkesi kucaklamak zorunda ama bunu bir türlü yapamadı. Ancak geç değil. Vanspor'a hizmet etmiş, Vanspor'un formasını giymiş, Vanspor'da yöneticilik yapmış herkesi bir araya getirilmeli. Güç birliği yapılarak ortak bir akıl, ortak bir plan yapılmalı. Küçük olsun benim olsun diyarsanız Bundan fazla olmaz.

Yönetimde heyecan çaba yok. Bir silkinin ayağa kalkın. Şehrin ve üzerinizdeki ölü toprağını atın. 'Yıkılmadık ayaktayız' deyin.
Başkan Eşref Ukay'ın "Bu takımdan kimse şampiyonluk beklemesin" Açıklamasını geçin. Bu sezon takımın hangi hedefle saha çıkılacağını, mücadele edileceğini hala bilmiyoruz. Kimse bu taraftarın hayallerini yıkamaz, Ha para yok, destek yok, derseniz şimdiden mazeretlere sığınacaksanız o zaman bu göreve nasıl geldiyseniz öylede bırakın. Sizden daha iyi yapabilecekler gelsin yapsın. Yarın ligde sıkıntı yaşarsanız geçmişte başarısız olmuş yöneticiler gibi kimse destek çıkmadı, kimse bize gelmedi gibi söylemlerin arkasına sığınmayın. Lig'de hangi hedef için mücadele edecekseniz açıklayın ona göre bir takım kurun. Yok, biz lige başlayalım başarısız olursak, yürütemesek, tepki görürsek bırakırız düşüncesindeyseniz yolun başındayken şimdiden bırakın…

Bu taraftar şampiyonluk yani 2. Lig'i istiyor. Bu sese kulak verin. Ve adımlarınızı ona göre atın. Zirveye oynayacak takımı kurun. Taraftar oyalanacak bir takım istemez ve paradan puldan ve mazeretten anlamaz. Taraftar, yöneticinin vizyonuna ve hedefine bakar. Bu şehrin tek profesyonel takımını zirveye taşıyacak takımı kurmak zorundasınız. Kulübü önce kente mal edin. Neden tribünleri dolduran o ateşli, yürekli Vanspor'a sevdalı eski taraftarlar maçlarınızı izlemeye gelmiyor sorusuna cevap bulun ve ondan sonra taraftardan, kurumlardan, iş adamlarından destek isteyin.
Dost acı söyler ama doğru söyler.

Yazarın Diğer Yazıları