Rıdvan Can

Büyükşehir'de keyifler yerinde

Rıdvan Can

Temsilcimiz Van Büyükşehir  Belediyespor ligin 20'nci haftasında kritik bir deplasman maçına çıktı. Şampiyonluk mücadelesi veren Büyükşehir Belediyespor'un Alibeyköyspor karşısında aldığı galibiyet rakiplerine şampiyonluk yolunda "Bizde varız buradayız" mesajı verdi. Hani derler ya (1-0 olsun bizim olsun) öyle de oldu. Bu anlamda maçın neresinden bakarsanız bakın iki taraf için önemli ve bir o kadar da zor maçtı.

 

TARAFTARIMIZ HER YERDE

Mesele Van ve Van'ın markası Van Büyükşehir Belediyespor olunca, içerde dışarı da fark etmiyor. Gerek Van'da gerek İstanbul'da ve gerekse İstanbul dışında yaşayan Van Büyükşehir Belediyespor sevdalıları ve taraftarları takımlarını yalnız bırakmıyor. Tıpkı hafta sonu deplasmanda Alibeyköyspor maçında olduğu gibi. Ev sahibi Alibeyköyspor kulübü tarafından Van Büyükşehir Belediyespor taraftarlarına ayrılan 50 kişilik kontenjanı dolduran 50'yakın Vanlı taraftarın alınan bu galibiyette çok önemli payı olduğunu unutmayalım. Alibeyköyspor karşısında takımı 90 dakika destekleyerek futbolcuları ateşleyen taraftarlarımızı canı gönülden kutluyorum.

 

KRİTİK BİR HAFTA BİZİ BEKLİYOR

Alibeyköy galibiyetiyle haftayı üç altın puanla geride bıraktık. Lig devam ediyor. Daha oynanamamış 14 maçın olduğunu unutmayalım. Ligin 21'nci haftasında yine bir birinden zorlu ve kritik maçlar oynanacak. Yoluna kayıpsız devam eden 39 puanlı lider Kırşehirspor'un dışında tüm takımların puan sıralaması birbirine çok yakın. Kırşehirspor'un en yakın rakibi Altındağ 36,  Esenler Erokspor 33 ve temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un ise 33 puanı var. Ligin belkide sonucu en çok merak edilen maçlarından biri Van'da oynanacak. Şampiyonluk mücadelesi veren iki takım kazanmak için sahada olacak, bu maçın üç puanlık değil 6 puanlık maç olduğunun iki takımda farkında bu yüzden temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor ve Esenler Erokspor maçı iki takım açısından çok önemli zor bir karşılaşma olacak. Lider Kırşehirspor Elaziz Belediyespor deplasmanında mücadele ederken, Altındağ ise Sultanbeyli deplasmanına konuk olacak. Yukarıda belirttiğim gibi ligin 21'nci haftasında birbirinden zorlu maçlar oynanacak. Bu maçlarda rakiplerin puan kaybetmesi durumunda Van Büyükşehir Belediyespor'un kazanması halinde şampiyonluk yolunda şansı bir kat daha artacak. Umarım temsilcimiz saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp güzel bir galibiyetiyle haftayı kayıpsız kapatır.

 

TRABZONSPOR'DAN ALT YAPI ATAĞI

Futbolu seven, anlayan ve futbolun içinden gelen herkes, futbolda alt yapının önemini iyi bilir. Bunun en büyük örneğini süper ligde mücadele eden Trabzonspor bu sezon hayata geçirdi. Trabzonspor Türk futbolunda adeta bir devrim yaparak, hafta sonu karşılaştığı MKE Ankaragücü karşısında 21 kişilik kadrosuna alt yapıdan 10 futbolcu dâhil etti ve maçı 1-0 kazandı.

 

ALT YAPIDAN İKİ FUTBOLCUMUZ A TAKIM KADROSUNDA

Van Büyükşehir Belediyespor'da hafta sonu deplasmanda oynadığı ve 1-0 kazandığı Alibeyköyspor maçında kadrosuna alt yapıdan iki futbolcuyu dâhil etmişti. Bu güzel gelişmeyi olumlu ve doğru buluyorum. Fakat bu bir maçla sınırlı olmamalı ve her hafta altyapıdan bir iki futbolcuyu kadroya almak Van Büyükşehir Belediyespor'un geleceği için olumlu olacağını düşünüyorum. Teknik direktör Hasan Erkin Şimşir'in altyapıyı yakından takip etmesi durumunda Van futboluna nur topu gibi birçok futbolcu kazandırılacaktır. Bu futbolcular, Van Büyükşehir Belediyespor'da ileri dönemlerde forma giyebilecek potansiyele sahip olacaklar. Türk futbolunda söz sahibi olan Altınordu kulübünü altyapısına verdiği önemle göz önünde bulundurduğumuz zaman, alt yapının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlarız. Zorlu Esenler Erok karşısında Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları