Rıdvan Can

Büyük Hüsran

Rıdvan Can

02.02.2020, bu tarihi Vanspor taraftarı hiç bir zaman unutmayacak. Bu tarih 5-1'lik hüsran olarak tarihe geçti.

 

Şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Vanspor'un, Bodrum Belediyespor karşısında kötü futbol sergileyerek, 5 gol yemesi taraftarlar arasında 'Rezalet' diye yorumlandı.

 

Ligde kalma mücadelesi veren ve son haftalarda içeride-dışarıda galibiyet yüzü görmeyen bir takım olan Bodrum Belediyespor şampiyonluğa oynayan kadro kalitesi olarak ligin üstünde olan Vanspor'u saha ve seyircisi önünde ezici bir futbol ortaya koyarak, farklı mağlup etmeyi başardı.

 

Van'a belki de fark yememek için gelen Bodrum Belediyespor karşısında sergilenen kötü futbol ve alınan 5-1'lik ağır mağlubiyetin bedeli çok ağır oldu.

 

Maç öncesi iki takımın kadrosunu tartıya koyduğumuzda Vanspor'un kadrosunun ağır bastığı çok netti. Bodrum maçını farklı kazanacaklarını düşünen ve soğuk havaya rağmen stada gelen 5 bine yakın Vanspor'lu taraftarlar maç sonunda büyük hüsran yaşayarak, stattan hüzünlü ayrıldı.

 

VANSPOR KÖTÜYDÜ

Maçın tamamında konuk takım Bodrum Belediyespor'un oyun üstünlüğü vardı. Sahada ne yaptığını iyi bilen, kontrolü elden bırakmayan 10 kişi kalmasına rağmen akıllı bir oyun sergileyerek haklı bir galibiyetle üç puanı aldılar. Helal olsun…

 

Bandırma, Karabük ve Niğde maçlarında Vanspor'un ortaya koyduğu o baskılı ve mücadeleci futbolundan uzak bir görüntü sergilediği Bodrum karşısında kötü bir oyun ortaya koyarak farklı mağlubiyeti sonuna kadar hak ettiğini söylersek yeridir. Teknik direktör Taner Taşkın yanlış oyuncu tercihleri ve yanlış oyuncu değişiklikleriyle mağlubiyete açık davetiye çıkardı. Bodrum Belediyespor hezimetiyle bir haftayı daha geride bıraktık.

 

Artık bu maçı konuşmanın bir faydası yok. Bu saatten sonra ne konuşursak boş, kendi elimizle üç puanı hediye ettik. Şimdi başta teknik direktör Taner Taşkın olmak üzere futbolcular şapkasını önüne koyarak, sağlıklı bir şekilde Bodrum Belediyespor karşısında ne yaptıklarını gözden geçirmelerini, aynı hataların kalan haftalarda tekrarlanmaması için önemli kararlar alınması gerekiyor.

 

Dediğim gibi Bodrum maçı geride kaldı. Önümüzde Maraş maçı var. Bu hafta Vanspor için çok önemli bir hafta. Olası puan kaybında ve liderin kazanması durumunda aradaki puan farkının 13 olacağını hatırlatmakta fayda var.

 

Deyim yerindeyse Vanspor için zorlu haftalar başladı. Bu hafta itibariyle deplasmanda Maraş maçıyla zorlu lig maratonuna giriyoruz. Artık küçük, büyük takım ayrımı yapmadan her maça üç puan parolasıyla hazırlanmak lazım. Özellikle iç saha maçlarında Bodrum faciasının bir kez daha yaşanmaması için daha dikkatli olmak zorundayız. Her zaman belirttiğim gibi telafisi olmayan maçlar oynuyoruz.

 

Bu duygu düşüncelerle Vanspor'a Maraş deplasmanında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları