Rıdvan Can

BU VEBAL KİMİN?

Rıdvan Can

Eski hakem ve şimdi spor yorumculuğu yapan Erman Toroğlu’nun dediği gibi: Herkesin bir işi var. Biri yazar, Biri konuşur, biri koşar, biri atar, biri tutar, biri de çeker... Futbolcu iki iş yapar. Karşı kaleye gol atar, kendi kalesini korur. Gol arayanlar 11 kişi, kalesini koruyanlar da 11 kişi. Çünkü kaleciler de çıkıp gol atabiliyorlar...

Birileri de görev yapıyor, bunları çekiyorlar.
Birileri de yorum yapıyorlar.
Şimdi gelelim sadede...

Sadece mevcut kulüp başkanı Servet Yenitürk’ün verdiği emeğin karşılığını alamadığına üzülüyorum.

Bu hafta B.B.Vanspor ile Yeni Orduspor maçına değinmeyeceğim.

Çünkü artık sahamızda aldığımız mağlubiyetlere dayanacak gücümüzde, yazacak anlatacak bir şey de kalmadı. Geçen haftaki yazımda da temsilcimizin play-Off umudunun bittiğini anlatmıştım.

O yazımda belirttiğim hususlar, Yeni Orduspor mağlubiyetiyle bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Neyse gelelim asıl meseleye…

Siyasi güç, para, karizma, çevre, medyatik olma makam sahibi olma bunlardan hangisi Van Büyükşehir Belediyespor’un başarılı olmasına ve bu taraftarın,  bu şehir halkının yüzünü güldürmeye yetti hiç biri..!

Şeffaflığına inanılmayan kongreler, seçimler, yetersiz yöneticiler, çaresizlikler, saçma sapan transferler ve her sezon olduğu gibi dışarı savrulan halkın paraları.  Ve sonuç, altından kalkılamaz hale gelen sportif başarısızlık ve dibe vuruş…Takımı bu hale getiren ve gelmesinde başrol oynayanlar, borçları ikiye katlayıp kulübe hiçbir kazanç sağlayamayanlar protokolde boy gösterenler nerde?

Bu takım Van’ın takımıdır herkes sahiplenmeli diyen kulüp Başkanları ve yönetimler nerde?

Bu takım can çekişiyor haberiniz var mı? Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, haricinde Van Büyükşehir Belediyespor’a katkı sunan iyi gününde kötü gününde yanında kaç yönetici var. Osman Sevinç ve genel kaptan Mehmet Biçer haricinde kaç yönetici maçları izlemeye gidiyor takımın yanında duruyor kimse kusura bakmasın Vali Zorluoğlu stattaysa tüm yöneticiler protokolde sıra kapma yarışında vali bey maçta değilse takımın yöneticilerin derdi değil maalesef.

Van'ın büyük yöneticileri(!) mikrofon sizde, anlatın bakalım ne olacak bu takımın ve cefakar taraftarın hali.  

Bir tahmin alayım en kolay 'yol yapamadık, kusura bakmayın' deyip istifa. Peki, istifa çözüm mü? Hadi gittiniz bu takıma maddi manevi çok şey veren, verdiklerinden vazgeçen gerçek taraftarın hakkını nasıl ödeyeceksiniz?

Maçtan sonra ağlayan taraftarların vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Sizin yüzünüzden Van gençliği ne olacak?

Onların hakkı vebali kimlerin boynunda kalacak? Olmuyor beyler olmuyor. Bu kulüp merdiven basamağı değil, bir yerleri kovalama kapısı hiç değil, üstüne basıp yükseldikçe ayaklar altına alınacak bir kulüp hiç değil, bunu neden mi yazdım? Bir takım düşünün; mazisi başarılarla dolu, yokluklardan buralara gelmiş ve daha önemlisi şehrin her şeyi olan bir takım.

Yediden yetmişe futbolla yatıp futbolla kalkan, sıcağa, soğuğa açlığa yokluğa takımının son dakikasına kadar kötü yöneltildiğine ve kötü futbolculara ve alınan mağlubiyetlere rağmen bu cefakâr taraftarın takımı.

Nice büyük değerler yetiştirmiş, sembol isimlerin, futbol tarihindeki unutulmaz isimlerin yetiştiği, kimilerinin de kaybolup gittiği bir takım. Başkanı ve yöneticisi olmanın onur ve gurur kaynağı olan bir takım. Evet, kimileri 'sana mı kaldı' diyecek, kimileri 'biz bunları zaten biliyoruz' diyecek ama hayır bilmiyorsunuz, sadece bildiğinizi sanıyorsunuz. Neresinden tutarsan elinde kalacak hatalar ve bilinçsizlikler zinciri: Kendi adamlarından temsilcilerinden oluşan iş adamları neredesiniz? Kısacası paranın gücüyle siyaset yapmakla Van Büyükşehir Belediyespor başarılı olamaz.

 Bir futbol kulübünün başarısı tesislerden, altyapıdan ve donanımlı futbol bilgisi birikimi olan yöneticilerden geçer.

BANA GÖRE BU TAKIM GEÇEN SEZON DAHA BAŞARILIYDI

Evet değerli okurlar, geçen sezon Kulüp Başkanı Öner Yiğit, Sportif direktör Turgay Karatekin ve Teknik Direktör Namık Altunsoy'un başarısı ortada.

İlahi adalete inanır mısınız bilemem…

Sorun kendinize ama er ya da geç tecelli edeceği konusunda inananların hepsi hem fikirdir. Açıkçası Öner Yiğit'in Van Büyükşehir Belediyespor’daki görevinden soğutularak uzaklaştırıldığı dönemlerde bu hesabın bu kadar çabuk ödeneceğini ben de düşünmüyordum.

Ama Cenap-ı Allah öyle çabuk ters yüz etti ki bizi, ne olduğumuzu bile anlayamadık.

Sezon başında medyanın en tepesinde yer alan Van Büyükşehir Belediyespor şu an medyanın satır arasında bahsettiği basit bir takım durumunda.

Asıl mesele Kulüp Başkanı Öner Yiğit'in, bu takımda, bu şehirde olmasını istemeyen insanların hiç birinin şu an ortalarda gözükmemesi.

Bu takımı iyi yerden kötü yerlere getiren o kişileri Allah’a havale ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları