Rıdvan Can

Bu Takım Düşmeyecek

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda Dersimspor'u İskenderunspor ise sahasında Kastamonuspor'u yenerek ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdı. Son hafta Van Büyükşehir Belediyespor evinde ligde kalmayı garantileyen Manavgatspor'u ağırlarken, İskenderunspor ise Play-off iddiasını son haftaya taşıyan Çorum Belediyespor'a konuk olacak.

Son haftada oynanacak ve telafisi olmayan maç öncesinde ipleri elinde bulunduran ve ikili averajın avantajıyla Manavgatspor'u ağırlayacak olan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor Manavgatspor maçını kazanıp İskenderunspor'un Çorum'da puan kaybetmesini bekleyecek.

Evet, kötü bir sezonun son haftasına gelindi tabiri caizse dananın kuyruğu cumartesi Çorum ve Van'da oynanacak maçlarda kopacak öyle bir hafta ki, Çorum İskenderun'u mağlup ettiği takdirde Çorum play-off'a yükselecek. İskenderun küme düşecek. Van ise, ligde kalacak aksi durumda Van'ın Manavgat'la beraberliği veya mağlubiyetinde Van bir alt lige düşecek. İskenderun'un ise Çorum'u yendiği takdirde Çorum Play-Off'a veda edecek İskenderun ligde kalacak. Çok kritik ve bir o kadarda stresli bir hafta bizleri bekliyor.

 Kulaklar Çorum'da Olacak

15.sırada bulunan 39 puanlı Van Büyükşehir Belediyespor ve 16.sırada bulunan 40 puanlı İskenderunspor ligin son haftasına kadar ya tamam ya devam maçlarına çıkacaklar. Çorum , İskenderun maçından çıkacak sonuç Van Büyükşehir Belediyespor'un  kaderini doğrudan etkileyecek. Çorum-İskenderun mücadelesini Çorum Belediyespor'un kazanması halinde, Çorum Play-off'a çıkacak. Van'ın Manavgat galibiyeti Van Büyükşehir Belediyespor'u ligde bırakacak.

İşte Şehir, İşte Taraftar, İşte Bütünleşme Ve Al Sana Galibiyet!

Futbolun taraftarla ne anlama geldiğini, takımıyla bütünleşen dolu tribünlerin nasıl etki yaptığını İskenderun maçı ile bu hafta sonu ise deplasmanda Dersim karşısında çok net gördük. Ligde kalma adına önemli bir deplasmanda takımını yalnız bırakmayan ve alınan galibiyette önemli katkıları olan Kara Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger başta olmak üzere tüm taraftarları kutluyorum.

İskenderun Maçında Olduğu Gibi... Takımına Sahip Çık

Van Büyükşehir Belediyespor'un bu kadar seveni varken bu sıkıntılı durumdan kurtulamaz mı? Bu kadar sevenin olduğu yerde Van Büyükşehir Belediyespor ayağa kalkamaz mı? Çok net kalkar ve ibreti aleme de örnek olur. Kritik Dersim maçı öncesi herkes elinden geleni yaptı özellikle yönetim ilin spor adamları taraftarlar herkes bir yerden tuttu bu takımın ligde kalması için elinden gelen her şeyi yapan herkesi yürekten, gönülden kutluyorum. Haydi ligde kalma adına son maç Manavgatspor maçı tıpkı İskenderun maçı gibi tribünleri dolduralım Cumartesi günü çok kritik Manavgat maçı var ve şunu unutmayalım halen küme düşme potasındayız o yüzden gelin takımı sahiplenelim bu takım Van'ın markası Vanlı olan ve kendini Vanlı hisseden herkes bu armanın yanında olmalı Cumartesi Van Atatürk Şehir Stadyumunu hınca hınç doldurmalı....BU TAKIM DÜŞMEYECEK BUNU HERKES BİLSİN…

Yazarın Diğer Yazıları