Rıdvan Can

BU OYUNLA MAÇ KAZANAMAYIZ

Rıdvan Can

Zirve mücadelesi veren takımların geçen hafta puan kaybetmelerinin ardından Bursa deplasmanından önemli bir galibiyetle dönen temsilcimizin Bodrumspor karşısında güzel futbol ve farklı galibiyet alacağı umuduyla Van Atatürk şehir stadyumunun yolunu tuttuk.

Maalesef umduğumuz gibi bir maç olmadı. Bu oyunla maç kazanmamız imkansız...

Maça gelelim!

Vanspor maçın ilk 10 dakikası hariç geri kalan kısımda sahada gezinerek doksan dakikayı geçirdi dersek yeridir.

Bodrumspor Vanspor'u iyi analiz etmiş ki, sahada adeta basmadık yer bırakmadı ve bizden daha diri bir görüntü sergiledi. Orta saha hakimiyetini eline alan Tarık Daşgün'ün öğrencileri kanatları ve hücum hattını çok iyi kullanarak, Vanspor savunmasının hata yapmasına olanak sağladı. Bodrumspor'un baskılı oyunu 13'ncü dakikada kalemizde golü bulmalarını sağladı. Golden sonra geriye çekileceğini düşündüğümüz Bodrumspor tam tersine ilk yarının son dakikasına kadar Vanspor kalesinde gol aradı ve canla başla mücadele etti.

İKİNCİ YARI TOPARLANDIK YETMEDİ

Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar maçı kazanmak için oyuncu değişikliği konusunda doğru tercihleri yaparak, üç oyuncu birden değiştirdi. Bu oyuncu değişikliği ardından ilk yarıya nazaran ikinci yarıya iyi başladık. Hücum hattını güçlendiren temsilcimiz 53'ncü dakikada penaltı kazandı. Sedat Cengiz'in penaltı golüyle skorda dengeyi sağlayan Vanspor özellikle oyunun son bölümlerinde yakaladığı önemli gol pozisyonlarını yine değerlendiremedi. Maçın adamı Sedat Cengiz'in bireysel anlamda tek başına mücadele ettiği karşılaşmanın son bölümlerinde her ne kadar Vanspor pozisyon bulsa da maalesef son vuruşlarda yetersiz kaldık.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte yine alışık olduğumuz moral bozukluğu ile stattan 2 puan bırakarak, ayrıldık. Şimdi Bodrumspor karşısında kaybedilen iki puanı rakibin zaman geçirmesine, hakemin yanlış kararlarına ya da şanssızlığa bağlayanlar olacak. Varsa böyle bir durum kesinlikle yanlış herkes şapkasını önüne koyup özeleştiri yapmalı. Kabullenmeli kötü oynadık, pozisyon bulduk atamadık veya atmayı beceremiyoruz demeli..

Evet, söylenecek çok söz var ama çok da fazla uzatmak istemiyorum. Vanspor biran evvel toparlanmalı. Vanspor sahasında böyle ucuz puan kayıpları yaşamamalı diyor ve bundan sonra oynayacağımız lig ve kupa maçlarında temsilcimize gönülden başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları