Rıdvan Can

Bu kadar da olmaz ki!

Rıdvan Can

Evinde son iki maçtan sadece 1 puan alan temsilcimiz B.Vanspor için Çorum deplasmanında alınacak üç puan ilaç gibi gelecekti. Çorumspor'un küme düşmesi haftalar önce kesinleştiği için B.Vanspor'a göre daha rahattı. B.Vanspor'un puan kaybına tahammülü olmadığı bir ortamda oynan maçı B.Vanspor 90 dakika tek kale oynamasına rağmen şeytanın bacağını bir türlü kıramayarak üç  puan getirecek golü bulamadığı maçta Çorum'da iki puan bırakarak Van'a bir puanla döndü.
Maçta yoktuk fakat Çorumlu çok değerli bir meslektaşım kendisi Çorum ve B.Van maçını izledi ve kendisinden rica ettim bana maçla ilgili bilgiler aktardı. 
Çorum B.Vanspor maçının ayrıntılı yorumu:
B.Vanspor Çorumspor karşısında maça çok etkili başladı daha ilk dakikalarda Çorum kalesini ablukaya aldı. B.Vanspor'un baskılı futbolu Çorum'u farklı bir mağlubiyeti getir cinsteydi. B.Vanspor çok koştu iyi mücadele etti fakat bir türlü iyi mücadelesini skora yansıtamadı. İlk 45dakikada B.Vanspor adına şansız Çorumspor adına şans vardı. B.Vanspor ilk 45 dakikada belki kalesine iki top gitmedi fakat Çorumspor kalesi önünde tam bir savaş vardı. B.Vanspor vuruyor direkler izin vermiyor. Vuruyor savunmadan dönüyor. Malum birde saha zemini çamurla kaplı olunca B.Vanspor'un işini daha da zorlaştırıyordu. Buna rağmen B.Vanspor gerçekten ilk 45 dakikada 6 net pozisyondan yararlanamadı derken çok şansızdı. 
İkinci yarı başlarında her kes gibi bende B.Vanspor'un ilk yarı futbolunu sergilerse buradan rahat 6-7 farkla galip geleceğini düşündüm evet ikinci 45 başladı tam düşündüğümüz gibi yine ilk 45 dakika olduğu gibi yine B.Vanspor baskısı ve topların bir türlü fileleri bulmaması Çorum adına bir şanstı. Yani kısacası 90 dakika tek kale oynayan B.Vanspor golü kovaladı. Çorum dam dum'la 1 puanı aldı. 
B.Vanspor son haftalarda Zeki Yılmaz ile gerçekten özlenen futbolu sergiliyor ve B.Vanspor bir maçta bulduğu pozisyon sayısı ve ortaya konan mücadeleye göre bir puan sistemi geliştirilse kesinlikle orta sıraların üstünde olurduk. Diğer bir deyişle, şans topları ile bir kaç gol bulabilsek bu zamana kadar en az 10 puan daha fazlamız olurdu. Diye düşünüyorum. İşte şans her zaman yanınızda olmuyor. İyi oynarsın mücadele edersin bir türlü skora yansımayınca ya bir puana razı olursun yada kaçan üç puana yanarsın ki bunun örneklerini Ankara Demir ve Pazar maçlarında gördük….
Bir gerçeği unutulmamalıdır ki, en zor maçlar düşme potasında olan veya küme düşmesi kesinleşen takımlarla oynanan maçlardır. Çünkü küme düşmüş bir takımın ligde tutunma ve üst lige çıkma gibi bir derdi yok. Rakibe göre daha rahat kaybedecek bir şeyleri olmadığı için ve futbolcuların artık küme düşmüş bir takımda kendilerini gösterme çabasında ellerinden gelenin en iyisini yapmalarından kaynaklanıyor ve bu yüzden rakip takımın konumu ne olursa olsun bu nedenle rakipten puan kapma mücadelesine giriyorlar. 
Kaçan puanların arkasından gözyaşı dökmenin kimseye faydası yok! En iyisi biz, bu haftaki Sandıklıspor maçına bakalım. Bana sorarsanız Sandıklıspor maçı B.Vanspor açısından çok önemli. Bu konuda yineliyorum Zeki hocaya son derece güvenmeliyiz destek vermeliyiz gelinen bu süreçte eleştirilerden ziyade takımın yanında olmamız lazım tamam son haftalarda belki düşüşteyiz ama ligin üstüne bakarsak tam bir kazı kazanı gibi kaynıyor. B.Vanspor'un yendiği Kastamonu Liderin sahasında yani Diyarbakır'dan puan alabiliyor ya da Cumartesi oynanan liderin en yakın takipçisi şampiyonluğun en büyük adayı F.Karagümrük sahasında Orhangazispor'a puan kaptırabiliyor. Küme düşecek beklide en büyük adayı düşme potasında olan Siirtspor Kırıkhan'dan 4 farkla mağlup oluyorsa.. Acil puana ihtiyaç duyan küme düşmemek için tüm gücünü kullanan Sandıklı kendi sahasında Ankara Demir'e 1 puan veriyorsa… Burada iyi analiz yapmak lazım diyorum B.Vanspor bunlara rağmen en iyi konuma sahip tamam takım iyi oynayıp kötü puanlar kaybediyor fakat diğer takımların durumuna göre B.Vanspor adına hiçbir şeyin bitmediğini söyleyebilirim hafta sonu çok zorlu bir takımla oynayacağız Sandıklıspor ve yaralı bir takım bu takımlar çok tehlikeli ve tıpkı Çorum gibi dikkat edilmesi gereken bir takım bu maçı kaybederlerse onlar için kötü olur ama biz kazanırsak ligde yine dengeler düzelir.  
Nerden bakarsanız Sandıklı maçı zor maç olacak. Taraftar bu takıma hep destek çıktı alkışladı Sandıklı maçında da aynı tribün desteği olsun bakın Hiç bir şey için geç değil ve hala oynanmamış 11 hafta var ve hiç bir maç oynanmadın kazanılmıyor. Bu yüzden şimdilik eleştirilerimizi bir kenara bırakıp bu takım için gelecek için ne yapabiliriz onu tartışmamız lazım. İyi oynuyoruz. Hafta sonu alacağımız bir galibiyet oyunculara öz güven getirecektir ümidindeyim. Sonuç olarak B.Vanspor Çorum karşısında oyun olarak iyi şeyler yapsa da sonuç olarak istediğini alamadı ve haftayı 1 puanla kapattı. B.Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları