Rıdvan Can

BRAVO AYDIN HOCA…

Rıdvan Can

Aydın Oyman’ı Tebrik Ediyorum…
İpekyoluspor çiçeği burnunda ki, yeni teknik patronu olan Aydın Oyman, takımın başına geldiği günden bu güne tam anlamıyla takımı canlandıran isim oldu ve ligin ilk devresinde İrtifa kaybeden kulüp yönetimi Aydın hoca ile kendini buldu diyebilirim.

Her maçını ekonomik sıkıntılara ve kısık kadroya rağmen maçlarını stres altında ve  final havasında oynayan İpekyoluspor Pazar günü Van Atatürk Stadında oynadığı Mardin temsilcisi Girmeli Belediyespor maçını zorda olsa  karşılığını aldı. Bu konumda olup ta böyle maçları oynamak gerçektende kolay değil. Yıllardır hasret kaldığımız unutulmaz seyir zevki yüksek bir maç izletti bizlere her anı heyecan yüklü, her dakikası dolu dolu geçen, zevk veren, keyifle izlenen, nefes kesen bir maç ve pozisyonlarıyla, golleriyle, temposuyla, sahaya yansıyan üst düzey mücadelesiyle bu takımı yoktan var eden tecrübeli teknik adam Aydın Oyman’ın zaferi…Zoru başardı Bravo..


Maça gelince; öncelikle iyi oynadılar-oynuyorlar. İpekyoluspor stratejik açıdan ilk yarıda kontrollü oynadı. Maçın genel yapısını bölümler halinde analiz etmek daha doğru olur. İpekyoluspor oyuna müthiş bir konsantre ve coşkuyla tüm alanı kontrol ederek iyi başladı. Takım oyunu ile destekleyip hücum bölgesinde çoğalmayla gidermeye çalıştı. İlk yarı adam alan markajında açık vermedi. Top rakibe gelmeden baskı yaptı.


Yeni transfer Saliffo Bembele’nin hücum anlayışı oyun taktiği ve ara pasları attığı ve attırdığı golle takımın en iyileri arasında yer alması kaptan M.Ali Gülmez, Namaı değer (CLAY) çalışkanlığı ile göz doldurdu, Taner ve Oktay’ın yorulana kadar yaptığı ileri hamleleri, kanatların organize atak başlatmaları kalesinde devleşen Halil Kaya’nın müthiş kurtarışları takımın galibiyetinde etkin rol oynadığını söyleyebilirim.


İpekyoluspor takım bütünlüğüyle savunma disiplininden uzaklaşmadan oyamaya çalıştığında rakibine oynama fırsatı bile vermedi. Baskı kurduğu dakikalarda hiç beklenmedik anda kalesinde golü gördü ve hemen akabinde savunmada görev yapan Fuat Kahraman’ın rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Aydın hoca hem takımı 1-0 geriye düşmüş hem de 1 oyuncu eksiğiyle kalan dakikaları iyi değerlendirdi yerinde değişiklikler yaptı ve 10 kişi ile maçı çevirmesini bildi. Kısacası başta tecrübeli Teknik adam Aydın Oyman’ı ve tüm futbolcu kardeşlerimi Zoru başarmalarından dolayı kutlarım.Takım doğru yoldadır desteğe devam edildikçe göreceksiniz LİGİ  beklemediğimiz yerde bitirecektir..

 

Taraftara Büyük İş Düşüyor…
Ancak Van kentinin özellikli bir seyirci potansiyeli olduğundan İpekyoluspor’u her maçını rakibinden bir fazla oyuncuyla oynadığını söylersek yanlış olmaz sanırım B.Vanspor’a gönül veren tüm taraftarlarımızın da üzerine çok büyük iş düşüyor. Van’da bir tek B.Vanspor yok… Van’ın birde İpekyolspor’u var.  İpekyoluspor’a üvey evlat muamelesi yapmayın Van’ın adını üst liglerde temsil eden iki takım adına tam destek hep destek olmak lazım… 

Yazarın Diğer Yazıları