Rıdvan Can

Bir puan galibiyet kadar önemli

Rıdvan Can

Kırklarelispor deplasmanından alınan 1  puan İskenderun maçı öncesi moral açısından çok iyi oldu. Vanspor'un krtik bir deplasmanda hanesine yazdırdığı bir puan gelecek haftalar adına da çok önemliydi.

İstanbul'dan ve çevre illerden yaklaşık 300'e yakın taraftarın yoğun ilgi gösterdiği, müthiş destek verdiği maça Vanspor iyi başladı ve maçın başında Yaser ile golü buldu.

Skor üstünlüğünü eline alan temsilcimiz Vanspor 9'ncu dakikada kalesinde golü gördü. Emrah Tacir'in 45+5'te kırmızı kartla oyun dışında kalmasının ardından maçın ikinci yarısını 10 kişi tamamlayan kırmızı-siyahlılar Van'a  1 puanla dönerek kritik bir virajı kayıpsız geçti.

Hafata içi yakın dostlarımızla yaptığımız değerlendirmelerde

Kırklarelispor maçının kolay geçmeyeceğini belirtmiştim. Öyle de oldu.

Maçı izleme imkanım olmadı o yüzden takımın nasıl oynadığını veya hakem üçlüsünün nasıl bir yönetim sergilediğini bilemiyorum fakat altını çizerek söylüyorum Kırklarelispor deplasmanından alınan bir puanın önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Hani Futbolda bir söz var.  "Kazanamıyorsan  kaybetmeyeceksiniz" diye.. Kırklarelispor maçı böyle bir maçtı. Belki kazanamadık  ama, kaybetmedikte başlıkta da belirttiğim gibi bir puan galibiyet kadar önemli Vanspor için..

Öyle bir haftayı geride bıraktık ki, geçen hafta sahamızda farklı yendiğimiz Zonguldak kendi evinde ligin namağlup takımı İskenderun karşısında galip geldi. Böyle kritik bir haftada deplasmandan puan veya puanlarla dönmek Vanspor açısından çok önemliydi.  Vanspor 10 kişiyle verdiği mücadeleyle altın değerinde bir puanla haftayı kayıpsız kapattı.

Evet, ligin 6'ncı haftasını Kırklarelispor maçıyla geride bıraktık. Yine çok zor bir deplasman bizi bekliyor. Ligin güçlü ekiplerinden lider İskenderunspor'a konuk olacağız. İki takım açısından zor bir maç olacak. Zeki hoca ve ekibinin takımı en iyi şekilde hazırlayacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle İskenderun karşısında teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime yürekten başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları