Rıdvan Can

Beraberliğe sevinememek…

Rıdvan Can

Üç puanlı sistemde kaybedilen iki puan ne kadar üzücüyse, kazanılan bir puan bazen insanı sevindirir; lakin bizler o kadar Diyarbekirspor maçına konsantre olmuş ve galibiyeti arzuluyorduk ki, beraberliğe sevinemedik.

 

Grubumuzda 12 hafta boyunca farklı takımlarla mücadele ettik. Ama 13. haftayı sabırsızlıkla beklediğimiz gibi, hiçbir haftayı beklemedik.

 

Zira Diyarbekirspor maçı, teknik sorumlu Nevzat Şipal’in de dediği gibi altı puanlık bir maçtı.

 

Kazanamadık, yazık oldu. Hani güzel bir deyim vardır ya; bazen spor sayfalarının manşetini süsler: Evirdik, çevirdik, de-vi-re-me-dik.

 

Bizim maçımız da aynen böyle oldu.

 

Seyir zevki güzel muhteşem bir karşılaşma oldu.

 

Tribünler dolmuş, güzel sloganlar atılıyordu.

 

Maçı izleyenler arasında; Vali’sinden, Başbakan danışmanına, komutanlardan, TSO Başkan’ına siyasetçilerden, kulüp yöneticilerine, fanatik bürokrasiye kadar her kesimden taraftar vardı.

 

Hatta Diyarbekirspor taraftarı bile maçı çok önemsemiş, 200’e yakın taraftar grubu Van’a gelerek takımını desteklemişlerdi.

 

Van cephesine baktığımızda, Kara Kobra taraftarları başta olmak üzere tüm Vanspor sevdalıları maça ilgi gösterdi.

 

Haftalardır Van, bu maçı bekliyordu.

 

Özellikle bizim sosyal medya üzerinden yaptığımız çağrılara duyarsız kalmayan soğuk ve yağmurlu havaya rağmen takımını destekleyen taraftara teşekkür ediyoruz. Üstelik bu karşılaşma TV’den canlı yayınlanmasına rağmen halkımız tribünleri hınca hınç doldurdu. Büyük- küçük, genç- yaşlı herkes avazı çıktığı kadar Van Büyükşehir Belediyespor lehine tezahürat yaptı.

 

Kısacası taraftar üstüne düşeni yaptı.

 

Diyarbekirspor karşısında o muhteşem taraftarın desteğini arkasına alan Van Büyükşehir Belediyespor kusursuz bir futbol oynadı.

 

Ben sezon başında da köşe yazımda belirtmiştim.

 

Bireysel anlamda takımın kapasitesini bildiğim için bu takım isterse, inanırsa bu ligde yenemeyeceği takım yok diye. Bazı maçlar vardır çok iyi oynarsınız ama o topu kaleye atamadığınız zaman istenilen üç puanı alamazsınız. Bazı maçlar vardır kötü oynadığınız halde maçı kazanırsınız. İşte o maçlardan birini Pazar günü Van Atatürk Şehir stadyumunda izledik. Sezon başından beri belki de ligin en iyi futbolunu oynadık diyebilirim. Futbol bu, iyi futbolun yanında elbette şansın da olması lazım. En güzel örnek de pazar günü sahamızda oynadığımız Diyarbekirspor maçı idi. Diyarbekirspor takımında ise mücadele vardı, kazanma veya en azından beraberlik elde etme düşüncesi vardı. Rakibimiz sürekli pres yapıp, kontrataklarla gol aradı. Bizim takım, geçen hafta deplasmanda üç puanı almış olmanın moral ve motivasyonu ile doğu derbisi olarak görülen Diyarbekirspor maçını kazanma arzusu ile sahaya çıktı. O gün sahada futbol adına her türlü güzellik vardı. Şahsım adına konuşmam gerekirse Diyarbekirspor'a karşı oynamış olduğumuz maçta her ne kadar oynanan güzel futbol skora yansımasa da verilen mücadele, güzel pozisyonlar, kaçan goller ve futbolcuların kazanma hırsını göz önünde bulundurduğumda hak etmediğimiz bir puanla haftayı kapattık.

 

Sezon başından bu yana Kayserispor kupa maçı hariç beklide sezonun en iyi iç saha maçını oynadık ama son vuruşlarda maalesef etkisiz kaldık. Kısacası oynanan futbola sevindik kaçan iki puana üzüldük diyebilirim özellikle ilk 45 dakikada skoru lehimize çevirebilecek çok sayıda pozisyon yakaladık bir iki pozisyonu değerlendirebilseydik belki de bu maçtan farklı galip gelecektik. Özellikle bireysel anlamda sergiledikleri oyunla takımına katkı sağlayan tüm futbolcuları tebrik ediyorum. Evet, maalesef futbol öyle acımasız ki, sen oynarsın, gol pozisyonu yakalarsın, atamazsın.  Ama rakip takım bir kere kalene gelir, golünü atar, sen bakakalırsın. İşte onun için futbolun adaleti yoktur. Çok iyi oynadığımız Diyarbekirspor maçı geride kaldı. Şimdi hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Ergene Velimeşe maçına odaklanmalıyız.

 

Temsilcimize başarılar…

Yazarın Diğer Yazıları