Rıdvan Can

B. Vanspor'un hedefi nedir?

Rıdvan Can

Taraftarlar büyük bir merakla transferleri bekliyor. Yeni gelişmeler var mı?" 
Gözler yeni transferleri ararken, diğer taraftan sorularda çoğalmaya devam ediyor. 
B.Vanspor'un son yıllarda neden başarısız olduğunu ve nedenlerini defalarca yazdık, dile getirdik. Fakat bizler gerçekleri dile getirirken bir takım kişiler tarafından hep yanlış anlaşıldık. Tabii ki bizler görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu şehir B. Vanspor'un artık adına yakışan ligde oynanmasını istiyor. 3. Lig Van'a heyecan vermiyor beyler. 
Geçen hafta ki, yazımda şehrin tek profesyonel takımı olan B.Vanspor"a Başta Valimiz olmak üzere, herkesi B.Vanspor"u sahiplenmeye ve destek olmaya çağırmıştık.
Artık kulüp yönetiminin takıma gerçek anlamda sahip çıkıp, ilin tanıtımında bir marka olan Vanspor"u 2.lige çıkarmalarını istiyor ve bu sorumluluklarının bilincinde hareket etmelerini bekliyoruz. 
B.Vanspor kulüp yönetiminden yeni sezon öncesi neler yapılıyor? Transferler var mı?Hedef şampiyonluk mu?B.Vanspor'un transfer politikası nedir?  Transfere ne kadar bütçe ayrılmıştır? Ne durumdayız?  Gidişatta olumlu olumsuz neler yaşanıyor?  Bundan kimsenin bilgisi yok. 
Taraftar B.Vanspor kulüp başkanı başta olmak üzere diğer yöneticilerden bu soruların cevabını ve merak edilenleri öğrenmek istiyor, bunanda hakkı var.
Caddede sokakta gezindiğimizde B.Vanspor taraftarının en çok sorduğu soru ne biliyor musunuz?  Taraftar aldatıldığına inanıyor?  Taraftar 'Her yeni sezon başı aynı terane' diyor? Bu yüzden stadyuma kimse gitmiyor? Suçlu, maçlara gitmeyen seyirci değil diyor,  onları stadyumlardan uzaklaştıranlar diyor? Bizlerde bu taraftarların tepkisine kulak verip onların bu seslerine tercümanlık yapıp buradan kulüp yöneticilerine sesleniyoruz.  Artık geçen sezon ve önceki sezonlarda yaptığınız hataları yanlışları hiç olmazsa bu sezon yapmayın bu şehrin asil taraftarları sizden kayıp sezonların bahanesini istemiyor, sizden şampiyonluk bekliyor. Eğer bunu yapacak gücünüz, inancınız hedefiniz varsa ortaya koyun, yoksa bunu da mertçe taraftarınızla paylaşın. 
Şimdi söz sporseverler de. Taraftar her zaman takımının yanındadır.  Ve her zaman haklılar.
 Taraftarların isyanını çağrılarını kulüp yönetiminin artık kulak tıkamamasını son üç sezonda harcanan trilyonların değil 2.lige çıkmak takımın şimdi en kötü Bank Asya liginde mücadele etmesi gerekmiyor muydu? Bu vefakâr taraftarla takımlarının bir (Akhisar, bir Elazığ, bir Tarsus, bir Ş.Urfa ve bir A.Demirspor) gibi şampiyonluklar yaşayan bir takım olmanın hayaliyle yanıp tutuşuyor. Taraftar B.Vanspor'un bu sezon artık şampiyon olmasını istiyor…
Ses de yok, görüntü de!
B.Vanspor bu yıl ligde hangi hedefe doğru oynayacak? Şampiyonluğa oynayacak mı? Bunun cevabını verilmelidir!  Şayet hedefsiz, heyecansız ortalarda bir lig düşünülüyorsa Van'a da B.Vanspor'a  da  yazık olur.  O zaman vazgeçin bütün hedeflerden alt yapıya yönelin? Bakıyoruz takımlardan geleceğe yatırım mantığı ile alınan ve takımda tutulacak birkaç oyuncunun isminin dolaşması başkada bir şey yok! Tabii ki kulübün bir transfer komitesi var ve bu komitenin transfer mantığını da belli değil. Transferlerden ziyade taraftar hedefinizi öğrenmek istiyor. Bu hedefe göre de tatbiki yapacağınız transferleri. Yapılacak transferlerin takımı hedefine taşıyabilecek mi, yoksa iki düdük sonra saha dışı mı kalacağız? Yine  uyarıyoruz   taraftarı yanınızda  görmek istiyorsanız  açık olun, paylaşın, kendi kendinize  yeten ligde oynamayın….

Yazarın Diğer Yazıları