Rıdvan Can

Antalya kampı izlenimlerim…

Rıdvan Can

Yazıma, yarın (Cumartesi) oynayacağımız Ankara Demirspor maçında Van Büyükşehir Belediyespor oyuncularına başarılar dileyerek başlamak istiyorum.

Umarım, Feyyaz Uçar sorumluluğundaki ilk önemli maçımızda, ikinci devreye puan veya puanlarla başlarız.

Devre arası transferi yapmak çok zor ve risklidir.

Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un önceki hocası ve bir kaç yöneticisi, bazı mevkilere transfer yapmadan, elindeki birçok önemli futbolcuyu gönderdi.

Benim şahsi fikrim transfer yapılmadan futbolcu gönderilmez. Bu teknik adamın vereceği kararla olmalıdır. İstemediği sürece hiç kimse iyi futbolcusunu gönderemez.

Takımın başına gelir gelmez transfer çalışmalarına, takımın eksikleriyle kafa yoran yönetimin ve teknik direktör Feyyaz Uçar'ın Allah yardımcısı olsun.

Şuanda yönetim ve teknik heyetin kucağına patlamaya hazır bir bomba bırakıldı. Durum açık ve net ortada maalesef…!!!

Futbolculardan Fuat Gölbaşı, Zafer Özden, Volkan Pala, Orhan Pala, Melik Yeğin, Aykut Emre Yakut, Serkan Tunar ve İsmail gibi futbolcular, nasıl gönderilir takım nasıl bir anda boşaltılır bir anlam veremedim ne diyeyim ki…!!!

Gelelim Antalya Kampı'na…

Takımımızın Antalya kampı izlenimlerim çalışmalar ve son durumu sizler için derledim.

7 Ocak'ta yapılan kongre ile Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yönetimini devralan iş adamı Servet Yenitürk'ün başkanlığında oluşan yönetim kongre sonrası takımın kamp yaptığı Antalya'ya çıkarma yaparak futbolcu ve teknik heyete moral ziyareti gerçekleştirdi. Bende Kulüp Başkanı Sayın Servet Yenitürk'ün daveti üzerine Vansesi Gazetesi Spor Müdürü olarak gazetemizi temsilen Van Büyükşehir Belediyespor'un kampını izlemek ve gelişmeleri yakından takip etmek üzere Antalya'daydım.

Hava yolu ile gittiğimiz Antalya'da havaalanına indiğimizde Van Büyükşehir Belediyespor'un yeni teknik direktörü Feyyaz Uçar ile Antalya havaalanında karşılaştık.

Birlikte aynı araçla takımın kamp yaptığı otele doğru yola çıktık. Yol boyunca Feyyaz hocayla sohbet etme imkânı buldum. Takımla ilgili konuştuk. Otele vardığımızda bizleri Kulüp Müdürü Deniz Gül karşıladı.

Takım 24 Aralık'tan itibaren Antalya Dalya Elit Lara'da kamp yapıyordu. Doğrusu Van Büyükşehir Belediyespor'un nasıl bir çalışma içerisinde olduğu ve futbolcuların yaklaşık 20 günlük kamp programı çerçevesinde nasıl hazırlandığı takım olarak lige hazır olup olmadığı moral motivasyonlarının nasıl olduğu yönünde merakımız vardı.

Otele vardığımızda futbolcuların otel salonunda koltuklara yayılmış yorgun bitkin ve moral motivasyonları bozuk gördük.Gerek Nevzat Şipal gerekse eski yönetim tarafından giden, daha doğrusu gönderilen futbolcuların takım üzerinde olumsuz etki yarattığı açık ve net belliydi. Futbolcular belli ki, kampta ve kulüp içerisinde bilmediğimiz sorunlar yaşamıştı.

Futbolcuların moral bozukluğu isteksizliği gözümden kaçmadı. Gölcük maçıyla takımın başına getirilen teknik direktör Nevzat Şipal ile bir araya gelen Başkan Yenitürk, Şipal'e emeklerinden dolayı teşekkür ederek, yolları ayırdı.

Antrenman öncesi Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, As Başkan Bedrettin Gökçenay, kulüp yöneticilerinden Senar Kaplan ve Teknik Direktör Feyyaz Uçar takımla bir araya gelerek bir tanışma toplantısı geçekleştirerek, başarı dileklerinde bulundular.

Teknik Direktör Uçar'ın kampa katılması futbolcularla yapılan toplantının ardından çıkılan ilk antrenman neşe içinde geçti. Futbolcuların morallerinin yerine gelmesi sağlanarak o asık suratların yerini gülücükler aldı.

Feyyaz Uçar, zor bir görevi üstlendi.

İlk yarının bitmesinin ardından sezon içerisinde 3. Teknik direktör olarak göreve gelen Feyyaz Uçar 'ateşten gömlek giydi' desek yanlış olmaz.

Transfer 31 Ocak'a kadar devam ediyor. Yapılan transferlerden Gökhan Ünal, Gökhan Çakır, Serdar Cansu ve Cemal Doğu gibi önemli futbolcuların yanına bir iki kaliteli nokta transfer yapılır ve ikinci yarıda ki fikstür avantajını da iyi kullanırsak en kötü ihtimalle Play-Off hedefi çok uzak değil.

Yarın oynayacağımız maçta ekibimize canı yürekten başarılar diliyorum.

Puan veya puanlarla dönmek umuduyla…

Yazarın Diğer Yazıları