Rıdvan Can

Altın değerinde üç puan…

Rıdvan Can

Ege'nin en güzel şehirlerinden İzmir'de bulunmam hasebiyle, Altay ile Van Büyükşehir Belediyespor maçını izleme fırsatı buldum.

Büyükşehir Belediyespor'un rakibi Altay maça başlamadan önce, 11 puanla liderlik koltuğunda oturuyordu.

Geçen hafta Kartal mağlubiyetinin ardından Altay maçı öncesi Büyükşehir'in moral ve motivasyon bozulmuştu. Fakat Van Büyükşehir Belediyespor açısından bu zor deplasmanda sahadan puan ve puanlarla ayrılmaktan başka çare yoktu.

Bu nedenle takımımızın galip gelmesi gerekiyordu. Evet, Büyükşehir Belediyespor bugüne kadar ligdeki en iyi futbolunu sergiledi dersek, abartı yapmış olmayız.

 Buca Stadı'nda kendilerini yalnız bırakmayan Kara Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger ve beraberindeki 300'e yakın Vanlı taraftarların desteğini arkasına alan Kırmızı Siyahlılar iyi bir oyun ortaya koydu ve Altay'ı 3-2 mağlup etmenin yanı sıra, liderlik koltuğundan da indirdi.

Skor da oyunun karşılığıydı.

Büyükşehir Belediyesporlu olarak arzuladığımız oyunu izlemenin mutluluğunu yaşadık. Dileğimiz bu kaliteli oyunun süreklilik oluşturması.

İlk yarıda gelen iki golle güçlü Altay karşısında henüz maçın ilk çeyreğinde 2-0 öne geçtiğimiz dakikada Altay takımı ve taraftarları tam bir şok yaşadı.

Devre arasında Altay taraftarlarının protokole dönerek kulüp başkanlarına ve yöneticilerine isyan etmelerine şahit olduk.

Neredeyse hiç sahada olmayan Altay ikinci yarının hemen başında bulduğu golle skoru 2-1'e getirdi. Alkışlanacak ve tebrik edilecek bir Büyükşehir Belediyespor izledik.

 Büyükşehir Belediyespor taraftarının beklentisi ve arzusu sonuçtan bağımsız olarak böyle oyunların sergilenmesi değil mi zaten? Güzel oyunu getiren sebepleri irdeleyecek olursak bu güzel oyunun oluşmasını sağlayan ana nedenlerden biri Büyükşehir Belediyespor'un oyunu Altay karşısında korkmadan cesur oynamasıydı, hatta bulduğu önemli pozisyonları değerlendirmiş olsaydı skor anlamında sonuç daha farklı olabilirdi.

 Altay'ın çok kaliteli forvetlerine karşılık defansı oldukça iyiydi. Çok akıllıca oynuyordu. Özellikle savunmamız Altay'ın etkili futbolcularından İbrahim Akın, Murat Uluç gibi kaliteli forvetlerine futbol oynatmaması galibiyetin sebeplerinden biriydi.

Büyükşehir tüm bölgelere o kadar güzel yayılıyordu ki sanki sahada 2-3 kişi fazla gibiydi.

Sürekli tedirgin oynayan Altay defansının topları genelde Vanlı futbolcuların ayağına geliyordu.

Özellikle orta sahada basmadık yer bırakmayan takımın üç puan almasında büyük pay sahibi olan başta Serkan Silan ve kalecimiz olmak üzere tüm futbolcuların ortaya koyduğu futbol ve kazanma arzusuydu.

Oyunu B.Belediyespor adına güzelleştiren bir neden de takımın önceki maçlardan çok farklı bir oynamasıydı. Kendine güvenen, topa istediği gibi hükmeden, ikili mücadelelerde düşmeyerek ayakta kalıp rakibini geçebilen, güçlü performansı önemli artı idi. Önceki maçlarda tam tersi varken hem oluşacak pozisyon yok oluyor hem de kaybettiği toplarda defansımız zor durumlara düşüyordu.

Takımın bu zorlu ve kritik deplasmanda ortaya koyduğu performansı ile Altay taraftarlarından da maç sonunda alkışı aldı. Tüm futbolcular hataları sevapları ile övgüye değerdi. Birbirlerine uyumlu tam bir takım oyunu sergilediler. İlk defa böylesine hızlı paslaşmaları işlerini çok kolaylaştırırken, rakip sahaya hızlı ve dikine gidebilmeyi sağladı. Pasların doğru bölge ve doğru oyunculara atılması işi kolaylaştıran diğer etkendi. Bu maç değişik sonuçla da bitse yine övgü ile bahsederdim takımdan.

Yeter ki böyle oynasınlar…

Ama bu ligin besin kaynağı puandır. Sonuçta güzel bir oyun izledik. Zor bir deplasmanda altın değerinde üç puanla dönüldüğü için, mutluyuz… Hafta sonu Çorum Belediyespor ile evimizde zorlu bir maça daha çıkıyoruz. Altay karşısında alınan üç puanın önem kazanması için Çorum karşısında da aynı oyunu aynı sahaya yansıtıp üç puanla ayrılmak lazım. Taraftarların B.Belediyespor sevdalılarının Çorum karşısında yalnız bırakmayarak takımı desteklemeleri lazım. Öte yandan Büyükşehir Belediyespor futbolcuları ve teknik heyet Altay galibiyetinin rehaveti üzerinden atıp deplasman galibiyetinin mutluluğunu Çorum karşısında taçlandırmalarını bekliyoruz. Çorum maçı Van açısından çok önemli olduğunu bir kez daha yineliyorum.

Başarılar diliyorum...

Yazarın Diğer Yazıları