Rıdvan Can

Alkışlar Salih'e

Rıdvan Can

Uzun bir aradan sonra Van Büyükşehir Belediyespor sahasında üç puanla tanıştı. Bu alınan galibiyette en büyük pay şüphesiz kaleci Salih'e ait…

Ligde zirve mücadelesi veren temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor ve Kırşehirspor haftayı galibiyetle kapatırken, ligin iki iddialı takımı Kızılcabölük ve Y.Ordu haftayı puan kaybıyla kapattılar.

Van Büyükşehir Belediyespor evinde grubun son sıralarında bulunan Bergama Belediyespor'u ağırladı. Taraftarının muhteşem desteğini arkasına alan temsilcimiz kolay geçmesi ve farklı galip geleceğimizi düşündüğümüz maçta zor bir galibiyet alarak zirve yolunda önemeli bir engeli daha aşmış oldu.

Sahasında en son galibiyetini ligin 3'ncü haftasında Alibeyköy karşısında alan Van Büyükşehir Belediyespor o haftadan itibaren evinde rakiplerine oranla üstün olduğu maçlarda bir türlü galip gelemiyordu. Bu galibiyetle bir şekilde iç saha şanssızlığını da kırmış oldu. Bergama karşısında "Tutanımız iyi, Atanımızın olmadığı" bir maçı daha geride bıraktık. 

Yukarıda da belirttiğim gibi haftalardır sahasında bir türlü yüzü gülmeyen temsilcimiz Bergama karşısında farklı kazanması gereken bir maçta zor bir galibiyet aldı. Uzun zaman sonra saha ve seyircisinin karşısında alınan üç puan şampiyonluk mücadelesi veren bir takım için son derece önemliydi.

Ligin 11'nci haftasını geride bıraktık.  Maçla ilgili anektodlara bakıldığında bunu açık ve net söyleyebilirim ki, Van Büyükşehir Belediyespor sahasında çıktığı maçlarının en kötü performansını Bergama karşısında sergiledi. Teknik direktör Feyyaz Uçar'ında oynanan oyundan pek memnun kalmadığını düşünüyorum. İlk 45 dakikalık bölümde topa daha fazla sahip olan, orta alanda üstünlüğü ele alan, ayağa paslarla kanatlardan ataklar geliştiren taraf ev sahibi Van Büyükşehir Belediyespor'du. İkinci yarı oyunda bütün dengeler değişti. 1-0'lık skor üstünlüğü elinde olan Van Büyükşehir Belediyespor'un daha kontrollü oynaması gerekirken, anlamsız bir panik ve telaş içinde olduğunu gördük. Final paslarında özellikle Güney Tutçuoğlu ile girilen önemli gol pozisyonlarında beceri noksanlığı öne çıktı.

BİR ALKIŞTA TARAFTARA

Kara Kobra Taraftarları ve tribünlerindeki taraftarlarla sağlanan güzel diyalog Van Büyükşehir Belediyespor'u yağışlı ve soğuk havaya rağmen yalnız bırakmayan destek veren tüm taraftarları kutluyorum. Nice güzel sonuçları hep birlikte yaşamak dileklerimle. Van Büyükşehir Belediyespor'a Çatalca deplasmanında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları