Prof. Dr. Ahmet Özer

ÖLÜM DE VAR...!?

Prof. Dr. Ahmet Özer

Ölüm nedir?

Nasıl birşeydir?

Ölüm nasıl gelir?

Ölüm yaşama dahil mi?

Ondan sonrası var mı yok mu?

Bu sorular, insanın arada aklını yoklayan, ruhunda soğuk bir rüzgar gibi dolaştığı sorulardır.

Öncelikle belirtmeliyim ki ölüm yaşama dahil değildir. O yüzden sonrası yaşanmadığı için yaşarken o sonrası için ne olduğu konusunda bir fikir ileri sürülemez. Ama öncesinde ne olduğu, ölümün neyi sevdiği tecrübelerimizle sabittir, biliriz.

Ölüm, herşeyden önce insanda sağlığı değil, hastalığı sever. Sağlıklı hale gelen hücrelerden ürker, kaçar. Çünkü sağlık varsa ölüm yok, ölüm varsa sağlık!? Ölüm azalmış kanı sever, çünkü akmayan kan çıkmış can demek. Oysa kan candır. Can ise ölüme direnen tenin içindeki biricik varlıktır.

İnsan yaşarken ölüm kokan mikroplar ile yaşam kokan sağlıklı hücreler sürekli savaş halindedir. Bu mücadelede mikroplar galip gelirse insan hasta olur, ölümü gizili bir ajan gibi içinde taşayan hastalık.. yok eğer sağlıklı hücreler galip gelirse o zaman da yaşam galip gelir, yaşam sürür gider. Pata durumunda ateşi çıkar insanın. Günün sonunda hangi hücreler galip gelirse vucut oraya doğru savrulur.

Yaşam sürerken bu savaşa sürekli tanık oluruz. Tıpkı şimdi bir virüsle mücadele halinde olduğumuz gibi.

Ölüm yarayı sever, deşerek orda bir zafer elde etmeye bayılır. Gümbürdeyerek atan güçlü kalplerden ise haz etmez.

Ölümün yaşa saygısı yoktur. Onun için yaş baş, kadın erkek, çoluk çocuk farketmez, geldi mi alıp götürür.

Ölüm ah, öleydin. Seni öldürecek bir ölüm var mı? Yoksa, ne zaman keşfedilecek ? Olacak mı? Hep kemirerek, semirecek, sevinerek yok etmeye devam mı edeceksin? Yok ederek büyümeye, doymak bilmeyen mendebur mideyi büyütmeye devam mı?

Ne ki yaşam herşeye rağmen sürüyor, ama gel görki o da ilhamını ölümden alıyor. Hatta yaşamın güzelliği ölümdendir. Ölüm olmasaydı yaşam bu kadar çekici olmazdı. Ölüm, enerjinin tükenmesidir. Yaşam ise enerji demektir. Biri, yokluğu; öbürü, varlığı temsil eder. Enerji bittiyse ölüm gelir, yaşam sürüyorsa ölüm gider. Enerji var(lık) demektir. Ölüm yok(luk).

Enerji kandır, kanın dolaşımıdır. Kan dolaştığı meddetçe kalp atar. Kalp attıkça can vardır. Boşuna akan kan damarda durmaz. Durmayınca ne olur? Ölüm gelir.. kanı akan damar canı barındıramaz.. Can ve kan ikiz kardeştir. Biri varsa öbürü de vardır. Biri yoksa öbürü de yoktur. Belki şöyle demeli akan kan + can = yaşam.

Lakin insanoğlunun gücü herşeyi yenmeye yetti, bir tek şey hariç,  o da ölüm’dür. Kim bilir belki bir gün onun da günü gelir. Gelir de gelmesine o vakit biz olmayacağız. Onun zaferi ile mağlup olup göçüp gitmiş olacağız çoktan…

Bütün bunlar zaman alır, zaman da herşeyi..

Yazarın Diğer Yazıları