Özlem Tekin Alkan

Denetimler daha fazla yapılmalı

Özlem Tekin Alkan

Değerli okurlar öncelikle acısıyla, tatlısıyla 2021 yılını uğurladık. 2021 yılı hem koronavirüs salgınından dolayı hem de ekonomik olarak çok kötü geçti. İnşallah 2022 yılı hepimize, sağlık, huzur, mutluluk ve bol kazanç getirir.

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizde maalesef fırsatçılık yapanlar var. Kurumlarımızın denetimlerini artırarak bunlara fırsat vermemesi gerekmektedir. Çünkü şuan ekonomik olarak zor durumda olan çok sayıda vatandaşımız bulunuyor.

Krizde herkesin birbirine yardımcı olması gerekirken maalesef döviz kurunun yükselmesini bekleyen stokçu, fırsatçı esnaflarda var. Dürüst, işini hak ettiği gibi yapan esnaflar baştacımızdır ama vatandaşları mağdur edenlere caydırıcı cezai müeyyide uygulanması lazım.  Özellikle zincir marketlerin daha çok fiyat artırdığına şahitlik ediyoruz.

İnsanlarımız artık kırmızı ve beyaz et alamadığı gibi peynir, yumurta, kaşar peyniri, yoğurt, kaymak, süt gibi ürünlerin yanından geçmekten korkar duruma geldi. Büyüklerimiz son 50 yılın en büyük ekonomik krizini yaşadığımızı söylüyor. Sanırım haklılar, çünkü 7’den 70’e herkes krizi iliklerine kadar hissediyor. İnsanların bu krizi en az hasarla atlatması için hükümetin acilen çözüme odaklı bir eylem planı hazırlayarak somut adım atması gerekir. Geçici müdahalelerle sorunu bitiremeyiz. Özellikle liyakat, ehliyet sahibi insanların görev alarak bu sorunu bitirebileceğine inanıyorum. İnşallah ülkemizde yaşanan pahalılık, ekonomik kriz bir an evvel son bulur.

Sağlıcakla kalın.

 

Yazarın Diğer Yazıları