İkram Kali

'Van'dan elinizi çekin'

İkram Kali

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, FETÖ ile mücadele konusunda üniversitelerde, il teşkilatlarında ve belediyelerde zaaf gösterildiğini açıklayan ilk isim oldu.  FETÖ/PDY soruşturmalarının bazı yerlerde manipüle edildiğine dikkat çeken Külünk, "Gözaltına alınmış, örgütle ilişiği kesinleşmiş bir adamı serbest bırakmak kimin ne haddine… Bu örgütle ilgili gözaltına alınmış adamlarla ilgili yerel medyaya demeç vermek, kimin haddine. 17-25 Aralık'ı anlayamadınız. Galiba 15 Temmuz'u anlayabilmek için, Elazığ'daki bombaların ocağınıza düşmesi gerekiyordu. Diyarbakır'da yavrularımızın şehit olduğu bomba, ocağınıza mı düşmeliydi? Yahu arkadaşlar, karşımızda bir terör örgütü var, terör… Küresel güçlerin uşaklığını yapan bir örgüt var karşımızda… Kimi koruyorsunuz yahu… Çekin elinizi şu operasyonların üzerinden… Çekin ya, çekin… Çekin! Üniversite rektörlerine baskı yapmayın" diyerek FETÖ operasyonlarında kirliliğe dikkat çekmişti.

Külünk  eyyamcılık yapmıyor.

Daha önceki konuşmalarında yargı ve emniyete baskı yapan illerin ismini  açıklayacağını belirten  Metin Külünk  31 Ağustos 2016  tarihinde yani bundan 3 gün önce TRT Haber'de canlı olarak yayınlanan programda   aralarında Van'ın' da olduğu  o illeri tek tek açıklayarak isim vermeden üst düzey siyasilere yüklendi.

 FETÖ'nün bazı illerde korunduğunu, kollandığına işaret eden Külünk, " Sivas, hukuk bürolarındaki ortaklarınızı korumak için polisi yanıltmayın. Çekin elinizi. Balıkesirden çekin elinizi arkadaş. Balıkesir'in üst düzey siyasetçileri çekin elinizi soruşturmalardan. Hemşerilerinizi koruyacaksınız diye bu vatana ihanet edenleri koruyamazsınız. Çekin elinizi. Ordu, hiçbir şey yok ortada. Devlet başkanımız alanlara diyor, birileri gece 1.30'da evlerinize diyor. Kim bu hain? Çıkarın, millet suratına tükürsün bu hainin. Kimliğinin de hiç önemi yok. Ben biliyorum kimliğini! İsminin kim olduğunu biliyorum. Bakın önemli bir şey söyleyeceğim.. Ordu'ya Rizeliler ve Trabzonluların öfkesi var.  Buradan çıkıyorsunuz Osmancık' a düşüyorsunuz. Sonra Ordu'da bir mobese hikâyesi. Adım başı mobese! Şimdi soruyorum; 1. Sorum: Zekeriya Öz'ü kaçıranlar kimler? 2. Sorum: 15 Temmuz'da ve sonrasında mobese kayıtları silindi mi? 3. Sorum: Bu mobese sistemini kuran kim, hangi örgütten şu anda hakkında soruşturması var FETÖ ile mobese sistemini kuranların bağı ne? O mobese kayıtları üzerinden bu örgüt alt yazılımla bu bilgileri kime transfer ediyordu. Ordu'da hiç bir şey yok mu? Bu örgüt hiç mi uğramamış Ordu'ya?" diye konuştu.

FTÖ ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan Külünk,  açıklamalarının devamında " Başsavcıların üzerinden, emniyetin üzerinden elinizi çekin kardeşim! Açık açık  söylüyorum. Urfa, çekin kardeşim savcıyı ne arıyorsunuz? Urfa'da bırakın savcıya baskı yapmayı! Bu benim yakınım, ben buna kefilim. Neye kefil oluyorsunuz? Bırakın adalet işlesin bırakın… Tokat'ta.. Siyasetçi arkadaş çek elini soruşturmaların üzerinden. Onu bunu kollama, koruma kollama gayreti içine girme. Malatya çekin elinizi. Antalya, çekin kardeşim elinizi.. Çekin bırakın adalet tecelli etsin. Biz kimseyi önyargı ile suçlamıyoruz ki! Bu örgütten kuvvetli delil ve şüphesi olan örgüt elemanlarını korumak ve kollamak size mi düştü? Baskı yapıp bunları içeriden çıkarttırmak  için adliyede ne işiniz var. Bir siyasetçinin, FETÖ soruşturmaları sürecinde, soruşturmayı yapan başsavcının odasında ne işi var? Savcıların odasında ne işin var ey Kayseri? Ne işiniz var orada sizin? Çıkın oradan, karışmayın soruşturmalara. Yargı ve emniyete müdahale ediliyor mu, edilmiyor mu soruyorum? Hatay, çek elini arkadaş.. Bu siyasal mücadeleden de elini çek sen! O biliyor kendisini. Elini çek…  Aynı şey Trakya'da. Sayın Cumhurbaşkanımız alanlara diyor, alanlardan millet evine gönderiliyor. Van, çekin elinizi kardeşim" dedi.

Külünk mertçe, dürüstçe seslendi ve dedi ki; "Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Cumhurbaşkanımız? Haber verin dedi. Bende buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu konuda verilmiş sözüm var. Devlet Başkanımızın bu mücadelesinde hiçbir şekil ve şartta yalnız bırakmayacağız. Aziz milletimiz: bulundukları illerde ve ilçelerde bu örgüte yönelik soruşturmalara müdahale edildiğini duyduğunda susmasınlar."

Bu tespitler gündemde yerini korurken önceki gün 15 Temmuz gecesi  sırra kadem basan İçişleri Bakanı  Efkan Ala'ya istifa ettirildi!  Görevden el çektirilme FETÖ mensuplarını gözetenlere, FETÖ ile mücadele etmeden ediliyormuş gibi davrananlara  verilmiş açık mesajdır. Kamuda esas görevden alınmaları yeni başlayacak gibi.

Hatırlarsınız, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ terör örgütünce kullanılan ve MİT tarafından deşifre edilen 53 bin kişinin kullandığı darbe girişimi haberleşme aracı   "EAGLE ve BYLOCK"" isimli program ortaya çıkarıldı. Programı  kullanan AK Partililerin ve bazı bürokratların listesi belirlendiği açıklandı. İddiaya göre "EAGLE ve BYLOCK" da isim verilmeden  Ak Partililerin listesi şu şekilde yer aldı: 8 Eski,  2 mevcut Bakan., 47 Eski,   33 mevcut Milletvekili, 11 Eski,   3 mevcut Müsteşar,13 Eski,  7 mevcut Genel Müdür, 22 Eski,   3 mevcut Vali, 34 Eski,   7 mevcut Kaymakam, 7 Eski,  2 mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı, 34 Eski, 11 mevcut il/ilçe Belediye Başkanı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "elini çek dediği" , "EAGLE ve BYLOCK" da ismi yer alan 2 bakandan biri yoksa Ala'mıydı? 

Gelelim  Van'a dikkat çeken  Metin Külünk'ün günlerdir konuşulan "... Sayın Cumhurbaşkanımız alanlara diyor, alanlardan millet evine gönderiliyor. Van,çekin elinizi kardeşim" ifadesine.

Külünk'ün Van ile ilgili vurgusu  Van AK Parti'de halen  aktif görev  yapan,  daha önce görevde bulunan, AKP'ye gönül verenler tarafından sosyal medyada  sert ifadelerle tartışılıyor.  İsim vermeden birleri diğerlerine  " AK Parti Van'da yenilenmelidir, aklanmalıdır" ifadeleriyle yüklenirken  bazıları da ,"  Fitne fesat kol geziyor, adamlarımızı  yedirmeyiz" tarzında karşılık veriliyor. Kimileri de   operasyonların sakinleşeceğini varsayarak  zevahiri  kurtarma peşinde. 

Diyorum ki; tıpkı  Metin Külünk gibi Van'dan da birleri dürüstçe, mertçe ortaya çıkarak bildiklerini açıklayarak  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek başına kaldığı FETÖ mücadelesine samimi olarak  destek  olmuyor! Biraz cesur ve dürüst olun. Çıkarlarınızı bir kenara bırakarak gelin Van'a ve Vatan'a  hayırlı bir iş yapın. 

Van'daki kripto FETÖ'cuları biz bilmiyoruz, ama  birileri kesin biliyor. FETÖ ile ekonomik, sosyal ilişkisi olanlar, FETÖ desteği ile  bir yerlere gelenler nereye kadar gizlenecek? Soruşturmalar sürdükçe birileri konuştukça kendilerini gizlemeye kalkanlar tek tek  ortaya çıkacak.

Külünk ne diyordu?

"Bu siyasal mücadeleden de elini çek sen! O biliyor kendisini. Elini çek… Aynı şey Trakya'da. Sayın Cumhurbaşkanımız alanlara diyor, alanlardan millet evine gönderiliyor. Van,çekin elinizi kardeşim"

Van'da sıkıntı var. Bunu ben demiyorum. AKP'ye gönül verenler dile getiriyor.

O zaman gizlemenin,  etrafa bakmanın  görmezden gelmenin alemi yok. Bağırsakları temizlemek için öncelikle ayakçıları, eyyamcıları, şakşakçıları, çıkarcıları, yalancıları, birlerinin paspası olmaktan utanmayanları  bir kenara itmeniz gerekir.

Elini çekmeyenlerin, ikiyüzlü davrananların  eli ile beraber  bedeni de geleceği de gidiyor. Haberiniz olsun.

 

Sığınağa girelim

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Küba devriminin lideri ve simgesi Ernesto Che Guevara'nın hakkında, "Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz" gibi ifadeler kullandı. Gereksiz, yersiz bu sözleri tepki çekti.

Küba  devleti ve halkı  incindi.

Emperyalizme meydan okuyan Che Guevara'ya gönül verenler kırıldı.

Siz başkaların değerlerine ne kadar saygı gösterirseniz başkaları da sizin değerlerinize o kadar saygı gösterir.

Kaldı ki, 15  Temmuz darbe girişimi  gecesi insanlar tankların üstüne çıkarken,  birleri demokrasi için can verirken,  FETÖ uşakları TBMM'yi bombalarken  Meclis'te bulunan milletvekillerine "sığınağa girelim" diyebilen  TBMM Başkanının  kahramanlık, liderlik  konularında söz etmeye  hakkı yoktur.

Yazarın Diğer Yazıları