Şahin Akçap

Çocuklar buluştu okullarıyla...

Şahin Akçap

Gözleri ışıl ışıl yanan minik yavrular, sabahın erken saatlerinde cıvıl cıvıl doldular okulların bahçesine. Taç yapraklarını seher vakti usul usul açan çiçekler gibiydiler.
Kimisi korktu, çekindi, sıkı sıkı sarıldı annesinin bacaklarına... Kimisi koşarak turladı okul bahçesini... Kimisi de dikkatle gözledi olup biteni.
Çocuktular ve bir kuş yüreği gibi çırpınıyordu yürekleri heyecandan. 
Okulun başöğretmeni hoş geldin dedi onlara. Ve çikolata dağıttırdı parlak bir tepsi üstünde. Birden akraba oluverdiler başöğretmenle. Ve işte o zaman fark ettiler okulun öyle korkulacak yer olmadığına.
İsimleri tek tek okunurken sıralandılar. Sayıları bir sınıf olan çocukların öğretmenlerinin adı da okununca hep birden alkışladılar. Ve artık bakışlarının ortak noktası öğretmenleriydi.
İstiklal Marşı okundu hep birlikte. Başöğretmen, öğretmenler, anne ve babalar. Onlar da çocukça dudaklarını kıpırdatarak katıldı ilk gün törenine.
Vedalaştılar anne ve babalarıyla. Yeniden ıslandı yanaklar. Geri gider olsa da ayakları, en sevimli bakışlarıyla cesaret verdi öğretmenleri. Artık sınıflı olmuş, okulları doldurmuşlardı.

Yazarın Diğer Yazıları