İdris Ortakaya

Yeri Doldurulamayacak Adam

İdris Ortakaya

Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN’dan bahsediyorum. Başbakanlığı döneminde, ülke için yaptığı hizmetler sayılmakla bitmez. Bu yapılan hizmetleri halkımız çok yakın bir şekilde takip etmektedir. Cumhurbaşkanı olarak da gece gündüz demeden çalışmalarını tüm gücüyle devam ettirerek, ülkemiz adına  bir çok devlet başkan ile görüşerek ikili anlaşmalar yaparak, hizmetini devam ettirmektedir.

          Yurdun her bölgesine, her iline giderek mitingler, toplantılar düzenlemesinden rahatsız olan muhallefet partilerince alabildiğince eleştirilmektedir. Tüm bu eleştirilere aldırmadan bir militan gibi çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. "Ben, geçmiş Cumhurbaşkanları gibi hiç bir işe yaramayan, etliye sütlüye karışmayan, o yüce makamda tuzluk gibi oturmam" diyen ERDOĞAN, bu anlayış doğrultusunda seçime katılarak, vatandaşlarımızın %52’sinin oyu ile Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

          Başbakanlığı döneminde ilklere imza atarak, devrim niteliğinde çok önemli hizmetler vermiştir. Kürt meselesinde tüm statikocuların ihanetle suçlamalarına aldırış etmeden cesur ve yğit bir duruş sergileyerek tabuların yıkılmasını sağlamıştır. Bunları yaparken siyasi geleceğini riske etmiştir. Her türlü baskıya rağmen, Kürtlere büyük haksızlıklar yapılmış ve bu haksızlıkların giderilmesi için, Kürtlerin en temel haklarını veren demokratik zeminler hazırlatmıştır. HADEP milletvekilleri Leyla Zana ve arkadaşları, Mecliste " Müsaade edin kendi dilimizle yemin edelim" dedikleri için " Kürtçülük yapıyorsunuz" diyerek tüm HADEP’li Milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılarak, Meclisten hapishaneye götürüldüler. Kürtçe yemin edelim dedikleri için, on beş yıla mahküm edildiklerini ne kadar çabuk unuttuk. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde bu ilkel ve anti demokratik, faşist yasalara son verilerek, Kürtlerin, bu ülkede birinci sınıf vatandaş kimliğine ulaşmış olması önemli bir demokratik kazanımdır. Bu gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde gurup toplatısını Kürtçe yapabilme olanağına kavuşan, Devlet tarafından finanse edilerek 24 saat Kürtçe yayın yapan bir televizyon kanalının olması, bir demokratik kazanım değilmidir? Kürtçe dergi ve gazetelerin yayında olması, demokratik bir kazanım değilmidir? Kürtçe yayın yapan özel televizyonların varlığı, demokratik bir kazanım değilmidir? Ana dilde eğitim yapabilme olanağının sağlanması için gerekli Anayasal düzenlemeler için yapılan çalışmalar, demokratik bir kazanım değilmidir? Bu önemli demokratik kazanımların sağlanmasında en büyük pay sahibi olan sayın Erdoğan’a minnet ve şükran duyulmalıdır.

          Sayın Erdoğan “Kürt sorunu yoktur” derken, Kürtlere ait sorunların büyük bir bölümünü çözdük, geri kalan bölümleride süreç içinde çözeceğiz anlamında ifade ettiğini sanıyorum. Söylediklerinede harfiyen katılıyorum. PKK nin muhatap alınması yanlışından dönmüş olmasından dolayı ülkem adına Kürtler adına mutluyum. Cumhurbaşkanının söylemlerinden hoşnut olmayan sayın Bülent Arınç’ı yaptığı açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyorum. Cumhurbaşkanını eleştirme hakkına ve haddine sahip değildir. Sayın Arınç gezi olayları sırasında Başbakana vekalet ediyordunuz. Cumhurbaşkanı olmasaydı zatialiniz beyaz bayrağı çekmiş teslim olmuştunuz. Cumhurbaşkanının gelişi, yiğitçe duruşu halk ihtilalini engellemişti. Senin Cumhurbaşkanını eleştirmen için " çok fırın ekmeği yemen " lazım. Bu değim Arınç’a uydu diye düşünüyorum.

           Cumhurbaşkanımız da insandır, konuşmasında hatalı şeyler söyleyebilir.  Bu konuşmasından dolayı daha nazik bir dil kullanarak,uyarılmalıydı. Muhallefet liderleri benzeri bir eleştiriyi ret ediyorum. Gidin görüşün, rahatsızlığı sorun, rahatsız olduğu konuları ortadan kaldırın. Cumhurbaşkanı yanlış yaptıysa Arınç’ta yanlışa yanlış cevap verdi. Gazetecilerin önünde konuşması yanlıştır diyen Arınç aynı yanlışı kendisi yapmadımı? Seçimi yeniden kazana bilmenizin sebebi ERDOĞAN olacaktır. Emin olun vatandaş AK Partiye değil ERDOĞAN’a oy veriyor. Bunu sakın unutmayın.

          Başbakanımızı beğeniyorum. Değerli bir insan. Gayretli bir insan. Biliçli bir insan. Bence, sayın Erdoğan tarafından seçilmesi çok isabetli bir karardı. En büyük şansızlığı Erdoğan gibi önemli bir liderin yerine geçmiş olmasıdır. İnşallah süreç içinde istediği noktaya gelir diye düşünüyorum.

          Sayın Başbakandan beklediğimiz, Cumhurbaşkanımızla bir an önce görüşerek pürüzlerin giderilmesi doğrultusunda adım atmasıdır. Sayın Arınç’ın konuşmasına imkan sağlamamalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları