İdris Ortakaya

Terörle mücadele aralıksız, kesintisiz devam etmelidir

İdris Ortakaya

Yeni Bakanlar Kurulu, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun… Yüce Allah, başta ülkemiz olmak üzere, bölgemizdeki felaketlerden cümlemizi korusun. Yeni dönemin, bölgemiz ve ülkemizdeki şer güçlerin tuzağına düşmüş kardeşlerimizin de uyanmalarına, hidayete ermelerine vesile olmasını can-ı yürekten temenni ederim.

Ülkemiz bir çok terör örgütünün cırıt attıkları bir mekan haline gelmiştir.  Malum terör örgütü, devletin içinde faaliyet gösterirken, devleti yıkma eylemlerini sürdürmektedir. Kökleri kazınacak denmesine rağmen, halen faaliyetlerine korkmadan, çekinmeden devam etmeleri ilginç değil midir? Okulları ile, marketler zinciri ile ve ticari şirketleri ile hukuk içindeki uzantıları ile, polis teşkilatındaki varlıkları ile basın ve medyaları ile dim dik ayaktadırlar. Nasıl kökleri kazınacak? Cumhurbaşkanı ve Başbakanın samimiyetinden şüphem yok. Bu ihanet şebekesi ile topyekün mücadele edilmesinin gereğine inanıyorum. İki kişiyle değil. Ona göre ekip ve kadro oluşturulmalıdır. Devlet tüm kurum ve kuruluşları ile seferber olmalıdır. PKK doğu ve güneydoğuda halkı isyan ettirme girişimini sürdürürken, silahlı eylemlerini de devam ettirmektedir. Terörle mücadele başlatan devletin güvenlik güçlerini zor durumda bırakmak için, sempatizan olan halktan insanları ve çocukları canlı kalkan ederek hedef haline getirmekten de çekinmemektedirler… Bu zaten illegal örgütlarin genel olarak kullandıkları bir yöntemdir. Bunlar, dağdan inerek şehir, kasaba ve köylerde yerleşik hale gelmiş ve her türlü silahlarla da donatılmışlardır. Özerklik ilan edebilecek kadar ileri giden bu şaşkınlar, devletin yerine kendi iradelerini koyduklarında, devleti yönetenler ne yapıyolardı? diye merak ediyorum.

Ülkenin her yerinde, özellikle ünveristelerde, PKK'nın gençlik örgütlenmesi adı altında bir araya gelerek, teröre önemli bir destek sağlamış ve her yerde silah ve mühimatla donatılmışlardır. Tekrar soruyorum, bunlar; ellerini kollarını sallayarak nasıl bu mükemmel örgütlenmeyi yaptılar? Patlayıcı maddeleri, silahları, cephanelikleri kurarken devletin ilgili birimleri ne yapıyorlardir ? Gerçektek bir açıklaması var mı ? Ünversitelerde örgütlenen bu yapının, ünversite yönetiminin bilgisi dışında olması ihtimali var mı?

İl yöneticileri atandığı zaman hangi kriterler dikkate alınıyor; Kalitelerine bakılıyor mu? Yeterlilikleri test ediliyor mu? Yetenekleri dikkate alınıyor mu? Genel çıkarları, özel çıkarlarının önünde görüyormu? Liyakatlarına bakılıyor mu ? Güvenilirlikleri biliniyor mu? Devlete olan bağlılığı tam mı? Cesareti test ediliyor mu? Ülkesi için canını verebilecek kadar, ülke sevgisine sahipler mi? Bu krıterler önemli değil, siyasi olarak bana yakın olsun, benim emirlerimi yerine getirsin yeter mi? deniliyor. Acaba? Sanırım siyası olarak iktidara yakın olması en önemli kriteri oluşturuyor. Geçmişteki iktidarlar da kendilerine yakın olanları tercih ettiler. Yukarıda saydığım özelliklere sahip olmaları ikinci plana atılıyor.

Eğer tespitlerim doğru ise yazık etmişler ülkeme. Tabii ki, güvenlik zafiyeti içinde olacağız. bundan kaçış olamaz. Her gün iki, üç vatan evladını şehit vermekteyiz. Yazık. "KORKAKLARIN MAKAM İŞGAL ETMEYE HAKLARI YOKTUR" başlıklı yazımda detaylandırdığım görüşlerimle, devletin nasıl yönetileceğinin ip uçlarını vermiştim. Seçim çalışmalarının başladığı bu günlerde, bazı aklı evveller, televizyon kanallarında akıl vermeye çalışırken ihanet ettiklerinin farkında değildirler. "Seçim nedeni ile silahlar susmalı" diyen, geri zekalılara açık açık söylüyorum:  Terörle mücadeleye ara verilmez. Devlet ara verir ise ülkeye ihanet eder. Başlayan mücadele sonuna kadar gitmelidir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi terörün kökü kazınıncaya kadar mücadele devam edilmelidir. IŞID ve DHKPC gibi terör örgütleri de ülkemiz düşmanlarının taşeronluğunu yapmaya devam etmektedirler. Bu ihanet çeteleri ile de amansız mücadele aralıksız olarak devam etmelidir.

Ülkemizi yöneten tüm devlet görevlileri kesinlikle Cumhurbaşkanımızın düşündüğü gibi terörle mücadelede tereddüt etmemelidirler.

Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bu konuda istenilen desteği alamadıkları kanaatindeyim.

Çünkü terör örgütleri henüz bünyemizden atılamadı.

Neden bu kadar uzadı bu iş?

Bir an önce netice bekliyoruz.

Haydi kolay gelsin.

Allah yardımcınız olsun.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları