İdris Ortakaya

Hikmet Cavit Erdoğan

İdris Ortakaya

Bu günkü yazımın konusu, çok kıymetli bir hemşehrimiz olan değerli dostum sayın Hikmet Cavit Erdoğan olacaktır. Köşemde yer almış olması önemli bir insan olduğunun göstergesidir. Şimdiye kadar hiç kimse kişisel olarak köşe yazımı bu denli işgal etmemişti. Sayın Erdoğan bir ilk olacaktır.

1954 Van Erciş doğumlu olan Erdoğan, İlk, Orta ve Lise tahsilini Ecişte tamamlamıştır. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuş, Milli Eğitim Bakanlığı’nda memuriyet görevine başlamıştır. Kabuğuna sığmayan, sürekli kendisini yenileyen ve durmadan çalışan çok başarılı bir insan olarak, memuriyet hayatında başarıdan başarıya koşmuştur. Mülkiye sınavını kazanarak İç işleri Bakanlığına atanan Erdoğan bir çok yerde Kaymakamlık görevlerinde bulunmuştur. Daha sonra Mülkiye Müfettişi olan Erdoğan, Baş Müfettişlik ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yedi yıla yakın bir süre devam ettirmiştir.

Bu değerli insan siyasilerimizden  hiç bir destek görmediği gibi onlardan da herhangi bir talepte bulunmamıştır. Bugünkü konumuna, kendi gücü, yeteneği, yeterliliği ve dostlarının destekleri ile gelmiştir.

Hatırlayın! On yıl gibi uzun bir süre Van, Hüseyin Çelik’e teslim edilmişti… Bu süre içinde Hüseyin Çelik’in Van’a ve Vanlıya herhangi bir şey yaptığını duydunuz mu?

Oysa;  Vanlılar Hüseyin Çelik’i Millevekili etmiş. Bakan etmiş. Onu gelebilecek en yüksek mevkilere taşımıştır. Peki o ne yapmıştır? Siyasi gücü kendi lehine kullanmış AİLESİNİ KARUNLAŞTIRMIŞTIR.

Vanın yetiştirdiği Cavit Erdoğan gibi bir hazineyi dikkate almamış, sahiplenmemiştir…

Çünkü genel olarak siyasiler kendilerinden daha iyi birilerinin hareket etmesinden imtina ederler. Bu durum, bulundukları yeri kaybetme korkusunun emarelerinden başka bir şey değildir… Zayıflar hep tercih edilenlerdir. Bu anlamda ne Hüseyin öncesi, Ne Hüseyin ve ne de Hüseyinden sonrası hiçbir siyasilerimizden “KIYMETLERİMİZ” bir hayır görmemiştir.

Sayın Cavit Erdoğan, kişilik olarak mükemmel bir insandır. Tüm hemşehrileri için elinden geleni yapar. Herkese yardım eder. Yardım isteyen hiç kimseyi geri çevirmez. Bu özelliğinden kaynaklı olarak Ercişliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurmuş ve  bir süre de Başkanlığını yapmıştır. Ankaradaki hemşehrilerimizi bir araya getirerek birlik ve beraberliğimiz için önemli katkılar sağlamıştır. Mütevazi kişiliği ile tanıyan herkesin gönlünde taht kuran bu güzel insan, yaptırım gücü bulunan bir göreve getirilmiş olsaydı eminim ki yüzlerce insan için çok iyi hizmetler verirdi. Yine de hizmet vermekten mutlu olan bu değerli kardeşimiz, yardıma ihtiyacı olan ve yardım isteyen her insanın yardımına koşmaktadır. Kendi çevresinde, arkadaşları, dostları arasında çok sevilen saygı duyulan önemli bir insandır. Yüzlerce arkadaşı bürokraside önemli görevlerde bulunmaktadırlar.  Bu arkadaşları vasıtası ile on tane milletvekilinin yapamadığı işleri yapabilen bu can dosta müteşekkiriz.

On Milletvekilimiz olacağına bir Cavit Erdoğan’ın olması yeterlidir. Allah eksikliğini vermesin.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin oyları ile Sayıştay Üyeliğine seçilen Erdoğan, yakın bir geçmişte Sayıştay Sekizinci Daire Başkanlığı görevine, Sayıştay Genel Kurulunca seçilmiştir.

Bu önemli göreve ve daha da üst görevlere layık olan bu değerli dostumu kendi adıma tebrik ettim. Şimdi de tüm Vanlı hemşehrilerimin ve okurlarım adına tebrik ediyorum.

Başarılarının devamını diliyorum.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları