İdris Ortakaya

CHP terörü kınadı

İdris Ortakaya

CHP sözcüsü tarafından açıklanan terörü kınama mesajını çok beğendim. Tebrik ediyorum. İşte CHP budur dedim. Acaba CHP yönetimi değişti mi? CHP içinde ihtilal mi oldu? Tam bir yurtseverlik göstergesi. Bu manevra neyin nesi? CHP bu politik değişikliği yaparken eminim ki oy birliği ile bu karar alınmamıştır. Her neyse çok sevineceğimiz ve takdir edebileceğimiz bir mesaj yayınlanmıştır. İnşallah CHP bu doğru çizgisini devam ettirir.

78 milyonun terör karşısında tek vücut olarak teröre karşı durma talepleri fevkalede önemli. Bence, öncelikle CHP kendi içindeki çatlak seslerle teröre destek veren Milletvekillerini ve parti yönetimindeki kişilerle bu bütünlüğü sağlayarak tutarlılığını göstermelidir. Cihaner soy isimli bir CHP Milletvekilini bir açık oturumda izledim. Bu zati muhterem HDP Milletvekili mi?, CHP Milletvekili mi diye tereddüte düştüm. Sonuç olarak böyle bir şahsın Milletvekili olmasından ülkem adına utanç duydum. CHP olarak bu ilginç adamları Milletvekili etmek için çok mu aradınız? Nereden buldunuz? Sizi tebrik etmekten başka çaremiz kalmıyor! Bir diğer ilginç Milletvekiliniz, Ayşenur Arslan; 40 kişinin ölümüne ve 80 kişinin yaralanmasına sebep olan o kahbe terörist kadını kınama yerine, "kızcağızın psikolojik durumunu araştırmak lazım. Bu psikolojik durumlarını çözmeden terörle mücadele edemeyiz"  diyen bu zeka yoksunu Milletvekilinin varlığından da ülkem adına utanıyorum. İnşallah partiniz adına konuşan bu zeka yoksunlarını izleme fırsatınız olmuştur.

"Terörü kınamayan, terörü lanetlemeyen, teröre karşı tavır koymayanlar teröristlere cesaret verenlerdir" deniliyor, CHP’nin terörü kınama açıklamasında… Şimdi soruyorum, Genel Başkan Yardımcınız Tanrıkulu ve Grup Başkan vekiliniz Levent Gök’ün PKK’lı terörislerin mezarlarına gidip çiçek koyduklarını bilmiyor musunuz? Mutlaka biliyorsunuzdur. Hatta Genel Başkanınız PYD’nin terör örgütü olduğunu bir türlü söyleyemedi. Partiniz HDP’lileştimi diye endişe duyduk. Hatta PKK dağdan size mesaj gönderdi, birlikte mücadele edelim diye. Bu dağ kadrosu bu cesareti nereden aldı? Ben cevaplayayım. Partiniz içinde bulunan daha da isimlerini yazmadığım bir çok şahıs var…  Bunları siz daha iyi bilirsiniz. Bu olumsuz unsurlardan partiyi arındırmalısınız. Bu yayınlamış olduğunuz terörü lanetleyen mesajınızın samimi olduğuna inanmak istiyorum. Bünyenizde bulunan olumsuz unsurların zaman zaman yaptıkları açıklamalar teröristleri cesaretlendirmektedir. Bu olumsuz unsurlardan bir an önce kurtulmalısınız. Bunlar belki de PKK adına partinizi ele geçirmek için görevlendirilmiş kişiler de olabilirler. Lütfen bu ihtimali de düşünün.

Terörü kınayan mesajınızın altına imzamı atıyorum. Bu mesajı kaleme alanları tebrik ediyorum. İnşallah bu mesajınızdan dolayı partiniz içindeki olumsuz unsurlardan herhangi bir zarar görmezsiniz.

Devletin bütünlüğüne, halkımızın can ve mal güvenliğine kast etmiş bu alçaklarla mücadele etmek bir yurt severlik görevidir. Bu görev yapılırken siyasi çıkarlar bir tarafa bırakılır. Öncelikle ülkenin genel çıkarları gündemin birinci maddesi olarak görülür. Deniz Baykal tam bir devlet adamı mantığı ile hareket eden önemli bir CHP’lidir. Tüm CHP’liler Deniz Baykal’ı örnek almalıdırlar. Başarılar dilerim.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları