İdris Ortakaya

Bu adam MHP li olsa MHP ye yazık olur

İdris Ortakaya

Türkiye deki siyasi partilerin hepsi bizim partimizdir.bu siyasi partilerin yönetim kadroları, vatandaş olarak bizleri ilgilendiriyor.Siyasi partilerimizin yöneticileri yetenekli,yeterli,bilinçli,becerikli ,aklı başında insanlardan oluşması,hem o siyasi partiler için  hem de ülkemizin menfaatleri için önemlidir.Bu anlamda her siyasi partinin tabanına çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.Siyasi partilerimizin yönetimine mutlaka her konuda yeterli,vefalı ve karakter iskeleti düzgün insanları seçmelidirler.Aksi halde ülke adına vebal altında kalırlar.
Bu günlerde kendi içindeki sıkıntılardan bir türlü kurtulamayan CHP nin yönetim zaafı ve partinin,dünyaya bakış, ülkeye bakışı, ülkedeki demokrasi sorununun çözümüne ilişkin net bir fikrinin olmaması parti yönetiminde çatlak sesler gelmesine neden olurken, ulusalcılar, sosyal demokratlar, sosyalistler, evrenselciler gibi gurupların çatışmasına neden olmaktadır. Bu çatışmalar parçalanmayı ve bölünmeyi getirir. Bu sonuç ise hem partiye hem de ülkeye büyük zarar verir. Bu gelişmeleri üzüntüyle ve kaygıyla takip etmekteyiz.
Birde ibretle izlediğimiz, CHP görünümlü MHP kafalı köşe yazarlarının telkinleri. Bunlardan Güneş gazetesi köşe yazarlarından Rıza Zelyut'un 21 nisan 2013 pazar günkü ilginç yazısında sayın Gülseren ONANÇ hanım efendiyi suçlayan, aşağılayan, Ak Partinin işbirlikçisi olarak ilan eden bu aklı evvel gazeteciyi şiddetle kınıyorum. Ülkemizde akan kanın durdurulması,barış ve kardeşliğin gelmesinden çeşitli bahaneler uydurarak rahatsızlık duyan bu zatı muhterem, CHP'yi ve onun tavanını, tabanını biçimlemeye çalışan at güzlüklü bu şahsiyete CHP'li demek mümkün değildir. Bu adamdan olsa olsa MHP'li olunur.  MHP kendi içinde tutarlı bir partidir.Yönetim kadrosu da kaliteli insanlardan oluşmuştur. Bu adam MHP li olsa MHP ye yazık olur.
Ülkemizin kanayan yarsına parmak basmak isteyenleri, Ak Partili diye suçlayan zavallılara diyorum ki AK Partililerle fikirlerimiz,görüşlerimiz örtüşebilir. Doğrularda birleşmek erdemliliktir.Bu doğruyu Ak Parti düşünmüş,biz böyle düşünmeyelim gibi bir saçma saplantıya takılma fanatizminden kurtulmak zorundayız.Aksi halde yanlışlardan kurtulup doğruyu bulamayız.Ülkemizde Barışa herkesin ihtiyacı vardır,barışı istemeyenler her on yılda bir askeri cuntayı başımıza getirmek isteyenlerdir.Çok şükürler olsun, Allah bu cunta belasından bizleri, ülkemizi kurtaranlardan razı olsun. Statükocuların, tabucuların hevesleri kursaklarında kaldı,g elişmişliği, çağdaşlaşmayı hazmedemeyenlerin son çırpınışıdır.
19 Nisan 2013 Cuma günü Vatan gazetesi köşe yazarlarından sayın Zülfü Lilvaneli beyefendinin bir köşe yazısını zevkle okudum. Yazısında "öncelikle zarar verme 'primomnon nocere ' Latince sözluğün anlamı;bir yararın olacaksa olsun, ama öncelikle zarar vermemeye çalış." Kanayan yara adına, ister Kürt sorunu, ister barış süreci ister İmralı süreci densin; yıllardır kanayan yara için de herkesin bu ilkeyi benimsemesi gerekir kanısındayım diyen sayın aydın yazara en derin saygılarımı sunuyorum. Bu değerli yazarda yıllarca CHP de görev yapmış, ülkemizin önemli aydınlarından birisidir. Bu saygıdeğer yazarın kafa yapısına bakın, birde Rıza Zelyut'un kafa yapısına bakın. 
"Televizyonların ayıbı, dün İzmir'de MHP görkemli bir miting yaptı.Bu mitingi izlemek için televizyonlara baktım.Kanalların hiç birisi bu mitingi vermedi/vermedi. Hükümet korkusunun haberciliği bu kadar yerlere sermesini hazmedemiyorum. Gizlesenizde MHP yi durduramayacaksınız." Bu ifadelerin sahibi sayın Zelyurt'tur. Yukarıdaki yazısında CHP li Gülseren hanımefendiyi yerden yere vurarak CHP li olmamakla suçlayan ve CHP den istifa edip Ak Partiye gitmelidir diyen bu MHP nin gönüllü sözcüsünü sizlerin taktirlerinize sunuyorum.        

Yazarın Diğer Yazıları