İdris Ortakaya

Aynı filmi ikinci kez izliyoruz

İdris Ortakaya

Ne yazık ki, ülkemizi yöneten iktidarların istisnasız olarak tümünün içinde bulunan, ahlaksız, insanların varlığı engellenememektedir. Bu aşağılık hırsızlar zaman zaman yakalanmış ve adalete teslim edilmiştir. Birçoğu yargılanarak gerekli cezalara çarptırılmışlar. Bunların içinde bakanlar, genel müdürler, başbakan yeğenleri, Cumhurbaşkanı’nın yakınları, hatta birde başbakanlık yapmış birisinin de yüce divanda yargılandığını çok net bir şekilde hatırlıyorum.Yolsuzluk yapan, hırsızlık yapan bu aşağılık adamlardan hesap sorulmalıdır. Hesap sormayanlar ve bu aşağılık adamları koruyanlar da bunların dolaylı işbirlikçisi ve ortakları sayılırlar. Maliye Bakanımızın dediği gibi Allah belalarını versin.

     Ülkemizde, deprem etkisi yapan 17 Aralık harekat’ı içinde yakalanan paralarla ilgili gerçeğin ortaya çıkması suçluların yargılanması en büyük dileğimdir. Ancak bu olayın içinde çok önemli meseleler vardır. Bunu görmezden gelemeyiz. Açıkça ak parti iktidarına ve başbakan Sayın Erdoğan’a karşı kurulmuş bir tuzaktır diye düşünüyorum. Bu tuzağın aktörlüğünü yapan, emperyalist güçlerin emrinde bulunan ve ülkemizin tüm resmi kurumlarında örgütlenen, yargının ve emniyetin içinde önemli bir güce ulaşan bu şebeke, ağababalarının talimatları ile düğmeye basarak harekat başlatmışlardır. İlginçtir, ülkemizde tüm karşıt guruplar birbirleriyle kenetlenmiş ve büyük mutluluklar yaşamaktadırlar.

      Ülkemiz, dünyada saygınlık kazanmış, bölgemizin en önemli ve güçlü ülkesi haline gelmesi başta ABD’ yi, birçok Avrupa ülkesini, Suriye’yi, Mısır’ı, Irak’ı ve birçok ülkeyi rahatsız ederken aynı rahatsızlığı iç politika malzemesi olarak kullanmak isteyen muhalefet partilerininde göstermesi içler acısıdır.

      Gezi olayları adı altında masumane başlayan bir harekat, giderek ülkede halk devrimi yapma provalarına dönüştürülmeye çalışıldı. Türkiye düşmanı olan birçok devletin ajanları ve ülkemizde bulunan işbirlikçileri, provokatörler, siyasi muhalefet el ele vererek ülkeyi yakıp yıkmaya çalıştılar. Ülke ekonomisine milyar dolarlarca zarar verdiler. Bu anarşik olaylar günlerce haftalarca devam etti. Çok şükür devletimiz bunları bertaraf ederek emellerine ulaşmalarını kursaklarında bıraktı. Bu büyük başarıya Başbakanımız Erdoğan’ın büyüleyici özelliği cesareti ve kararlı tutumu damgasını vurmuştur.

      Bu gün ülkemize damgasını vuran 17 Aralık harekatı, gezi olaylarının bir başka versiyonudur. Aynı kanaldan düğmeye basıldı ve daha önce izlediğimiz film izletiliyor. Bu olumsuzluktan Başbakanımız mutlaka sarsıldı ancak hem parti içinde kümelenmiş olumsuz unsurların ayıklanması ve hem de devlet içinde örgütlenmiş çetelerin temizlenmesine ilişkin iyi bir operasyon yapmanın gerekliliğini gündeme getirdi. Birde ahde vefası olmayan bir takım nankör yaratıklarında arkadan vurmalarına da şahit olduk.

      Başbakanımız bu olumsuzlukların üstesinden gelebilecek, yürekte ve yetenektedir. Allah yardımcısı olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları