Diyetisyen Merve Altay

Hastalıktan korunmak için kış çayı tüketin

Diyetisyen Merve Altay

Merhaba değerli hemşehrilerim

Soğukların artmasıyla birlikte hasta olma ihtimalimiz de artıyor. Kış çaylarının faydası büyük, ancak yine de tükettiğimiz porsiyona ve kullandığımız ilaçlara dikkat ederek tüketmeliyiz.Kış çayı tüketerek hem hastalıklardan korunabiliriz hemde bağışıklığımızı güçlendirmiş oluruz.

Özellikle tüketmemiz gereken kış çayları.

Zencefil çayı çok güçlü bir antioksidan madde zencefil bağışıklığımızı güçlendirmekle kalmıyor vücuttaki ödemi de atmamıza yardımcı oluyor. Aynı zamanda inflamasyonu azaltıyor yani vücuttaki iltihabın temizlenmesini sağlıyor. Mide bulantılarına da iyi gelmesi nedeniyle özellikle tedavi sürecindeki hastalara mutlaka zencefil çayı veriyoruz

Ekinezya çayı kırmızı mor bitkilerden olan ekinezya özellikle soğuk algınlığından korunmamızı sağlıyor. İngiltere de havaların soğumasıyla birlikte İngilizler her sabah ekinezya çayı içmeden evden çıkmazlarmıs. Bizde çay içmeden evden çıkmıyoruz ancak siyah çay maalesef fazla tüketimi sonucu kansızlık yapıp hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Yeşil çay sanırım her mevsimin olmazsa olmazlarından biri yeşil çay içeriğinde ki kateşinler nedeniyle kanserden koruyucu etki gösteriyor tabi zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmezi aynı zamanda

Kuşburnu içerdiği c vitamini miktarının çok yüksek olması nedeniyle hastalıklara karşı direnci arttırıyor aynı zamanda idrar yolu hastalıklarında da koruyucu tedavi olarak kullanılmaktadır.

Şeker ihtiyacımızı azaltmak için bu çayların hepsinin içerisine kök tarçın atarak da tüketebilirsiniz

Ancak dediğim gibi lütfen porsiyon kontrolüne ve kullandığınız ilaçlara dikkat ederek tüketin çaylarınızı

Kendinize iyi bakın hastalıklara karşı önlem almayı unutmayın.

Yazarın Diğer Yazıları