Cem Altaylı

Zemheride uzadıkça uzadı

Cem Altaylı

Memleket kar altında,  her yer bembeyaz. Memleket Gar, Gış, Gıyamet yani 3G modunda. Urfa'ya  on iki yıl sonra ilk kar, Mardin'e yirmi bir yıl sonra yağan kar bu kışın çetin geçeceğini söylüyor.

Urfa da eşekler buz tuttu, üşüyorlardı ama yardım sever vatandaşlar eşekleri sahiplendiler. Benim korkum buz tutmuş sahipsiz eşeklerin sucuk, kebap pastırmaya dönüştürülmesi. Yanlış anlamayın amaç eşeklerin ateşte bir an evvel ısınmaları.

Her yer buz tutsa da siyasetin harlı ateşi artarak devam ediyor, illerin başkan adayları birer birer belli oluyor. Her partinin adayı yarışta ipi en önde göğüslemek için mücadeleye başladı. Vatandaşlar kendi illerinin belediye başkanlarını en iyi ve en doğru şekilde seçeceklerdir, umudumuz temennimiz bu yöndedir.

***

Dört yıl, ikiyüz yetmiş sekiz gün sonra özgürlükle gökyüzüyle, çocuklarıyla, eşiyle, sevenleriyle kucaklaştı.  Mustafa Balbay yemin etti meclise girdi.  Darısı yaşların yanında yatan kuruların başına. Umarım Mustafa Balbay boş şeylerin çokça konuşulduğu sokak kavgalarının eksik olmadığı kürsüden cinsel organlarını ağızlarında dolaştırdıkları sayın  vekillere içeriyi dışarıyı halkı anlatan dolu dolu konuşmalarla Meclise yeni bir soluk getirecektir. Yüce meclisin bir an evvel bitirim kahvesi görüntüsünden kurtulması gerekmektedir.

***

Van'ı kötü şekilde reklam eden 100'e yakın vatandaş konteynır kentten çıkmamak için elektriksiz, susuz, bir şekilde diremeye devam ediyorlar. Depremin hemen sonrası o zor hava şartlarına rağmen kısa sürede binlerce konteynır kuruldu, kalanlara elektriği, sıcak suyu, ısınması, aşı ekmeği eksiksiz verildi, karı koca maaşlı bir çok insan para harcamadan aylarca oralarda barındı. Hatta bazıları evini bile kiraya verip konteynırda kalmaya devam ettiler. TOKİ de bulunan evleri bittikten sonra konteynırlar boşatıldı.  Gidecek yeri olmayanlar da şimdi her gün gündeme gelen konteynır kente yerleştirildi. Devlet kira yardımı teklif etti kabul görmedi, elektrikleri ve suları kesildi onlar yine çıkmadılar. Soğuklar başlayınca Van Büyük Şehir Belediyesi katalitik dağıttı, bir nebze ısındılar. İçlerinde gerçekten mağdurlar var ama ekmek elden su gölden anlayışına göre istismar edenlerde var. Sözün özü bu kadar hizmet veren Devlet Valilik eliyle bu küçük sorunu bir şekilde ortadan kaldırılsın Van'ın kötü reklamına alet olmasın konteynırlar. Onca yapılan güzelliklere gölge düşmesin, protestolara malzeme olmasın. Memleket kar altında olsa da gönüllerimiz birliğimiz dirliğimiz hep sıcak olsun.

Hoşçakalın

Yazarın Diğer Yazıları