Büşra Duran

Kapı Arası Diyaloglar

Büşra Duran

Kapı Arası Diyaloglar Merhaba kıymetli okurlarım; umarım iyisinizdir. Beni soracak olursanız; ben gayet iyiyim, keyfimde çok yerinde...

Bu hafta "Kapı Arası Diyaloglar" köşemde sizlere kadın erkek ilişkisinde sizi gerçekten seven insanın nasıl tutum ve davranışlar sergileyeceğini kısa kısa yazacağım. Bazı tutum ve davranışlar vardır ki; her zaman aynı önemle hayatımızda yeri olan, yıllar da geçse önemi aynı kalan ilişkilerinizde acabalar varsa seven insan tutumunu bu yazımdan bir nebzede olsa analiz edebilirsiniz. Öncelikle, sizi gerçekten seven insan mutlak suretle sizi merak edecektir, size dair herşeyi merak edecektir. Uyku ve uyanma saatinizden tutun, yemek yiyip yemediğinize, attığınız tivitlere, fotoğraflara, o gün ne giydiğinize kadar...

Kadın erkek ilişkisinde özellikle erkeğin merak etmesi çok önemli bana göre. Çünkü erkekler çokta meraklı varlıklar değiller. Zaten bir kadın sizi merak etmiyorsa, aman diyeyim o ilişki olmaz çünkü kadınlar merak eder, net bilgi diyebilirim.

İkinci olarak size mutlaka zaman ayıracaktır. Birgün 24 saat,  bu hiç de azımsanacak bir zaman dilimi değildir. "Zamanım yok" sözüne hiç inanmayınız, sadece önceliği siz değilsiniz. Bu durum acı ama gerçek. Zaten zamanı olmazsa da zaman yaratır seven insan… Bir diğer husus sizin ihtiyaçlarınızı sorması ve sizi bu konuda merak etmesidir. İnsanın insana ihtiyacı vardır. İnsanın birşeylere mutlaka ihtiyacı olacaktır asla "Ben çok güçlüyüm, kimseye ihtiyacım yok" egosu yapmayın. Herkesin birşeylere ihtiyacı vardır. Size bunu sorabiliyor ve yine bu konu ile alakalı olarak elinden geleni yapıyor en azından çabasına giriyorsa size değer veriyordur.

Gelelim bir diğer konuya sahiplenme; sizi seven insan sizi sahiplenir sizi, ailenizi, değerlerinizi, kişiliğinizi kokunuzu bakışınızı kısacası size ait olan herşeyi sahiplenmeye anlamaya çalışır. Size şefkat ile yaklaşır, sevgi dili diye bir gerçek var ki, ben buna çok inanırım. Seven insanın dili sevgi dilidir. Bu bakışına, ses tonuna, dokunuşuna da yansır. Sizi sabırla dinler, hatta söylediğiniz şeyler saçma bile olsa dinlediklerine çok katılmasa bile sizi mutlaka dinleyecektir.

Söylediklerinizi analiz edecek, size mutlaka fikrini söyleyecektir. Ve son olarak sizinle kısa vadede günlük, haftalık, aylık planlar; sinemaya gitme, yemeğe gitme, tatile gitme, uzun vadede gelecek planları; iyi devam eden bir ilişkide söz, nişan, evlilik gibi uzun vadeli planlar yapar. Bunları yapan veya yapmaya çalışan insan sizi seviyordur aksi şeyler gözlemliyorsanız ya ilişkinin başındasınız ya da maalesef ki karşınızdaki kadın veya erkek sizi sevmiyordur.

Üzgünüm sevmeyenlere yol açın gitsinler yerine sevenler gelsin. Bu daha iyi

Yazarın Diğer Yazıları