Azmi İlvan

Alabuluz....

Azmi İlvan

Yurdun dört bir köşesine dağılmış Vanlıların, memleket hasreti çektiğini biliyorum, en azından kendimden yola çıkarak söyleyebilirim. Her fırsatı değerlendirip Van'lı canlarla buluşmak, dostlukları pekiştirmek ve uzak da olsak Van'ı sindire sindire yaşamak istiyoruz. Van'ın doğasına uzak kalsak da bir Vanlıyla karşılaştığımızda sanki Van gölünün kokusunu hissediyoruz.

Eskiden ana caddeler de Akasya ve Kavak ağaçları vardı. Hele ki, Cumhuriyet caddesi ve İskele Caddesi bir başkaydı.  Polen dediler kestiler o canım ağaçları.

Yollar traşlandı tıpkı çocukluğumuzda bir saç modeli vardı, standart bir kesimdi, zorunluymuş gibi tüm çocuklara Alabuluz traşı yapılırdı. İşte Van caddeleri ve sokakları da Traşlanarak  ensesi açık tarş modaline dönüştürüldü. Yıllar sonra Van'a gittiğim de hayal kırıklığı yaşamıştım. Yeşil Van olmuş Gri Van.

BÜYÜK ŞANS;

Vanımızın yeni Valisini basından tanıdığımız kadarıyla, Doğaya çok önem veriyormuş. Van ve Vanlılarİçin büyük şans.

Van Gölü maalesef kirletiliyor, çevresi yer yer çöp yığınlarıyla dolu, kanalizasyon suları arıtılmıyormuş arıza nedeniyle. Yeterince yeşil alan yok,Elektrik Kesintileri Vanlıları canından bezdirmiş, Otopark büyük sorun. Yeni binalar yapılmış ama modernlikle alakası yok. Çoğunda kapalı otopark dahi yok. Şehir için de yeterince otopark yok.

Sayın Valimiz, Edremit'in Beton yığını olmasına izin vermeyeceğiz demiş bir röportajında. Muhteşem bir tespit. Yeni Valimiz Modern bir şehir görümüne kavuşturacaktır Şehrimizi. Edremit ilçesinde Halk plajı açılmış ve yenileri de açılmalı. İskele de, Amik de, Ayanıs da, Gevaşta.

Organize Sanayi bölgesinin sıkı denetime ihtiyacı var. Kötü kokular yayıyor şehrimize, Değerli dostum M.Murat Oto sık sık bu konuda uyarılar yapıyor, Fotoğraflar çekiyor, görüntüler hiç hoş değil. Zehir solumasın Vanlılar.

Şehir suyu eskiden olduğu gibi çeşmelerden içilmiyor artık. Evlerin çoğunda arıtım çihazları var. O canım buz gibi akan sular yok artık.

Van - Edremit sahil yolunda yürüyüş alanları, bisiklet yolları ve ağaçlandırma yapılıyormuş bunlar sevindirici haberler.

Ayrıca 6 yıl  önce yapılan Planlamaya göre Sosyal, kültürel ve çevresel ihtiyaçları dikkate alınarak 35 bin metrekare alana sahip olan eski Devlet Hastanesi'nin yeri kültür park ve festival alanı, Toprakkale kışlasının yeri yeşil alan ve Van belediyesi birimleri,  YYÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeri poliklinik, kent parkı ve yeşil alan, Valiliğin yeri park ve kent meydanı, Atatürk şehir stadyumunun yeri valilik, büyük bir cami ve meydan,   DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'nün yeri Deprem Müzesi ve park olacaktı. (VanSesi)

BULUŞMA;

Biz Gurbet kuşları hafızalarımızda yaşattığımız Van ile yaşıyoruz. Ağustos ayı içinde Vandaki canlar ile Van dışındaki Erik Değdirenleri buluşturacağız. Geçen yıl ilkini yaptığımız bu buluşmada 20 kişiydik, bu yıl sayı biraz daha arttı, seneye daha da artacaktır umarım.

Amacımız Sosyal ilişkileri daha da geliştirmek, yeni Projeler için destek sağlamak, yardımlaşma bilincini daha da güçlendirmek. Kentlisiyle köylüsüyle gönül köprüleri kurmak ve  Van'ı Vanlılarla yaşamak.

Van İlimizi Alabuluz traşına mahkum etmemek ve enseye tokat atmamak dileğiyle.

Aze...

Yazarın Diğer Yazıları