Rıdvan Can

ZİRVE SANA YAKIŞIR VANSPOR'UM

Rıdvan Can

Üst üste 16. galibiyet,

61 puan, 11 maçtır, kalesinde gol görmeyen, liderin 1 puan gerisinde 2'nci sırada şampiyonluğa koşan bir VANSPOR

Bu başarı kesinlikle tesadüf değildir.

Feyat Kıyak başkanlığında, teknik direktör Ümit Bozkurt,  yönetiminde ligde adeta tarih yazan temsilcimiz VANSPOR Etimesgut galibiyetiyle birlikte 16'ncı galibiyetine imza atarak, 1'nci Lig'e bir şekilde göz kırptı.

"TEBRİKLER"

Her maç olduğu gibi Etimesgut karşısında da bizlere 16'ncı galibiyet sevincini yaşatan futbolcu kardeşlerimiz, teknik heyet, kulüp yönetimi ve emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.

ETİMESGUT MAÇINA GELİRSEK;

Açık konuşmak gerekirse Etimesgut maçı ligde en çekindiğim deplasmanlardan biriydi. Çok kritik bir maçtı.  Bu maçın sonucunu maça gidemeyip Van'da sabırsızlıkla sonucu merak eden taraftarlar kadar zirve mücadelesi veren rakiplerimizde merakla bekliyordu. Neyse ki, çekindiğim Etimesgut deplasmanından yine alanımızın akıyla çıkarak, üç puanı hanemize yazdırdık. Bu galibiyetle birlikte lider Kocaelispor'la puan farkını 1'e indirdik. Geriden gelen en yakın takipçimiz Buca ile puan farkını da 4'e çıkardık.

Bu yüzden.Etimesgut galibiyetinin ardından bu haftaki köşe yazımın başlığını "ZİRVE SANA YAKIŞIR VANSPOR'UM" atmayı uygun gördüm. İlerleyen haftalarda dilerim zirvenin sahibi de oluruz. Ama şimdi herşeyden önce iyi giden temsilcimiz Vanspor'u sahipsiz bırakmamalıyız.

"ŞİMDİ VANSPOR'A DESTEK ZAMANI"

Bu saatten sonra bahane üretmenin zamanı değil, şampiyonluğa koşan VANSPOR'a destek olma zamanıdır. Son yılların en iyi performansını sergileyen temsilcimiz Vanspor'un kalan haftalarda lig  performansının artırılması  manevi desteğin yanında en çok maddi desteğe ihtiyacın duyulduğu bir süreci yaşıyoruz. 25.08.2013 Tarihinde köşe yazımın başlığında "Şehrin Tek Profesyonel Takımına Sahip Çıkın! Demiştim. Bugün yineliyoruz. O yüzden kulüp başkanı Feyat Kıyak ve Ümit Bozkurt yönetiminde şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Vanspor'u bu zorlu lig maratonunda yalnız bırakmayalım. Bu nedenle bu köşemde ilin yetkililerine çağrıda bulunarak, "Şehrin Tek Profesyonel Takımına Sahip Çıkın" diyoruz.

Umarım bu çağrımız yerini bulur. Çünkü böyle bir şampiyonluk şansı uzun yıllar sonra ayağımıza gelir. Bugün o şans ayağımıza kadar geldi. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz bu yolda Vanspor'a destek olalım. Kalan 9 haftalık dilimde çok önemli maçlara çıkacağız. Haydi Van destek zamanı diyelim ve VANSPOR'u yalnız bırakmayalım. Valimiz Sayın Ozan Balcı, öncülüğünde STK temsilcileri, belediyeler, kurum amirleri, iş insanları ve spor kamuoyu bir araya gelmeli ve maddi anlamda VANSPOR desteklenmeli.  Yıllar sonra ayağımıza gelen TFF 1'nci lig şansını kaçırmayalım. Bu fırsatı iyi  değerlendirelim hep birlikte şampiyonluk kupasını sezon sonunda kaldıralım...

"SIRADA KASTAMONU VAR"

Hafta sonu saha ve seyircimiz karşısında Ligin 33 puanla 12'nci sırasında bulunan ve bize her zaman ters gelen Kastamonuspor'u konuk edeceğiz. Kesinlikle hafife almayalım bu ligde en çok çekindiğim takımlardan biri Kastamonu aman dikkat diyelim. Karacabey ve Etimesgut galibiyetlerinin anlam kazanması açısından Kastamonuspor'u da yenerek, haftayı 3 puanla kapatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a Kastamonu karşısında yürekten başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları