Rıdvan Can

Vanspor'un ilk yarı karnesi

Rıdvan Can

TFF 2'nci Lig'de sezonun ilk yarısı geçen hafta oynanan maçlarla sona erdi. Sezona deplasmanda Tarsus beraberliğiyle başlayan Vanspor evinde ilk yarının son maçını Eyüpspor mağlubiyetiyle kapattı. Sezona Serkan Afacan teknik yönetiminde başlayan ligin ilk 4 haftasında 2 beraberlik 1 galibiyet 1 mağlubiyetle 5 puan toplayan Vanspor Pazar mağlubiyeti sonrası Afacan'la yolları ayırarak,  ligin 5'nci haftasında takımın başına teknik direktör Serhat Gülpınar'ı getirdi. Gülpınar yönetiminde 15 maça çıkan Vanspor 8 galibiyet, 3 beraberlik, 3'te mağlubiyetle ilk yarıyı liderin 10 puan gerisinde 37 puanla ikinci sırada tamamladı.

"İÇ SAHA PERFORMANSI KÖTÜ"

Dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle her takım gibi maçlarını seyircisinden yoksun oynayan Vanspor fikstür avantajını iyi kullanamadı. İç sahada çıktığı 9 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik 2'de mağlubiyetle 18 puanı hanesine yazdıran temsilcimiz konuk ettiği Sivas, Elazığ, Turgutlu, Sakarya ve Mamak maçlarını kazanırken,  Kırklareli, Bodrum ve Serik beraberliği Kastamonu ve Eyüpspor maçlarını ise kaybetti. 

"DEPLASMAN PERFORMANSI İYİ

Deplasman performansı iç sahaya göre oldukça iyi olan Vanspor karşılaştığı 9 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı. Karacabey, Pendik, Bayburt, Karabük, Etimesgut ve Konya maçlarını kazanan Kırmızı-Siyahlılar Pazar ve Kırşehir maçlarını kaybederek,  Tarsus deplasmanından ise beraberlikle  ayrıldı.  Deplasmanda karşılaştığı 9 maçta 16 puanı hanesine yazdırmayı başaran Vanspor'un 19 haftalık periyod sonunda deplasman karnesinin iç saha maçlarına göre iyi olduğunu görüyoruz.

"İÇ SAHADA PUAN KAYBINA SON VERMELİ"

Sezon sonunda ligin ilk yarısında iç sahada oynanan Kırklareli,  Kastamonu, Bodrum ve Serik,  maçlarında kaybettiğimiz puanları çok arayacağız.

Bu maçlarda puan kaybı yaşamamış olsaydık bugün Eyüpspor'un 10 değil, 1 puan gerisinde olurduk. Maalesef iç sahada kötü puanlar kaybettik.   İkinci yarı çok daha zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Hedefi olan takımların başında gelen Vanspor için asıl lig yeni başlıyor. İkinci yarıya Tarsus maçıyla başlayacak olan temsilcimiz Vanspor peş peşe Kırklareli ve Sivas deplasmanlarına çıkacak.

Bu üç maç bizim şampiyonluk yolunda kaderimizi belirleyecek.  İkinci yarı telafisi olmayan maçlar oynayacağız şampiyonluk umutlarımızın devam etmesi için  özellikle iç sahada puan kaybı yaşamamalıyız..

"BAŞARI BEKLENİYORSA DESTEK VERİLMELİ"

Vanspor’un Van için önemini tekrar tekrar yazmaya gerek yok.

Sezon başından beri destek görmediği halde Servet Yenitürk başkanlığında iyi giden bir takım var ve sahada en iyi şekilde mücadelesini veriyor. Sıra şimdi şehrin ileri gelenlerinde takımın başarısı için gerekli desteğin sağlanması için saha dışında da gereken yapılmalı.

"NOKTA TRANSFERLER OLMALI"

Ara transferde öncelik, nokta transferler yani banko oynayabilecek hazır oyuncular olmalı. Transferde ince eleyip sık dokumalı ve takıma faydalı olabileceğine inanılan isimler transfer edilmeli. Ligin ilk yarısında eksikliğini hissettiğimiz mevkilere baktığımızda en çokta gol yollarında ve savunmada sıkıntı yaşadığımızı görüyoruz. Bu yüzden transferde  öncelik bu mevkiler olmalı..

1-Hızlı ve gol vuruşları iyi bir golcü

2-Sağ bek

3-İyi bir stoper

4-Oyunu iki yönlü oynayabilen bir orta saha

5-Sol açık transferleri ile çok daha iyi bir Vanspor izleyeceğimizi düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları